Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Dinsdag bij Pauw

  •  
09-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
533 keer bekeken
  •  
10 april
Hans Sibbel 10 april
We willen altijd maar meer, sneller en goedkoper. Cabaretier Hans Sibbel , oftewel Lebbis, pleit er in zijn voorstelling De Bovengrens voor dat we nu eens maat gaan houden. Vanavond vertelt hij bij Pauw over zijn afkeer van frequent-flyer-programma’s en van kassakoopjes bij het benzinestation.
sinan en bernard
Na de gifgasaanval van afgelopen zaterdag op het Syrische Douma, staan de verhoudingen in de wereld op scherp. President Trump, die Assad na de aanval een ‘beest’ noemde, broedt op maatregelen, en heeft zijn geplande reis naar Zuid-Amerika afgezegd. Hij dreigde binnen 48 met acties te komen. Sinan Can reisde afgelopen jaren veel naar Syrië en bezocht het getroffen gebied. Hij schuift aan samen met Bernard Hammelburg. Hij is buitenlandcommentator voor BNR Nieuwsradio. Hij volgt de buitenlandse verhoudingen op de voet. Wie zit achter de gifgasaanval in het Syrische Douma? Omdat er geen bewijs is wordt er volop gespeculeerd. Was het Assad of waren het de rebellen?  
Judith Visser 10 april
Het boek Zondagskind is een autobiografisch boek van schrijver Judith Visser. Het gaat over opgroeien met Asperger, autisme in de jaren 80 en 90 toen nog nauwelijks iets bekend was over autisme. Visser, die zelf Asperger heeft, beschrijft in het boek haar jeugd.
plaat lubach en kloppenburg
Arjen Lubach kondigde zondagavond in zijn programma Zondag met Lubach aan te stoppen met Facebook. De presentator zelf verwijdert zowel zijn privé-pagina als de pagina van zijn programma op woensdag om 20.00 uur. Hij roept iedereen op om dat ook te doen. Rond 19.30 uur hebben meer dan 25.000 mensen zich aangemeld voor het Facebookevenement ‘bye, bye, Facebook’ van Lubach. Bijna 70.000 mensen staan op ‘geïnteresseerd’. Arjen Lubach is te gast bij Pauw om te vertellen over zijn initiatief.
De grote baas van Facebook moet vandaag en morgen zijn ware gezicht laten zien tijdens de hoorzittingen in de Senaat. Mark Zuckerberg moet zich verantwoorden over hoe de persoonsgegevens van miljoenen mensen bij het bedrijf Cambridge-Analytica terechtkwam voor commerciële doeleinden. En dit roept nu veel vragen op hoe Facebook de gegevens van gebruikers beschermt. Alexander Klöpping is bij ons aanwezig om uitleg te geven over Facebook’s zoveelste privacy schending.