Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Maandag bij Pauw

17 apr 2017
  •  
leestijd 1 minuten
PAUW_TWITTER_TEMPLATE_DT
Op 21 april aanstaande viert de Evangelische Omroep haar vijftigste verjaardag. Van een kleine speler, opgericht in 1967 door een groep mensen die vond dat de NCRV niet christelijk genoeg meer was, groeide de EO in rap tempo uit tot de grootste omroep van Nederland. In de jaren zeventig en tachtig waren de programma’s van de EO vooral gericht op het ‘verspreiden van het Goede Nieuws van het Koninkrijk Gods’, wat niet altijd in goede aarde viel. Homoseksualiteit, euthanasie en abortus waren controversiële onderwerpen. In de jaren negentig zwakte de omroep de felle evangelisatiedrang steeds verder af en kwam er meer ruimte voor amusement.
Over de opvallende momenten uit de omroepgeschiedenis, de rol en noodzaak van de EO schuiven vanavond bij Pauw een groot aantal EO-coryfeeën uit heden en verleden aan: Bert Dorenbos , Jan van den Bosch , Andries Knevel , Tijs van den Brink , Henny Huisman , Regina Romeijn , Mirjam Bouwman , Bert van Leeuwen , de huidige EO-directeur Arjan Lock en Anne-Mar Zwart .
Kijk hier de aflevering terug!