Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Tijs van den Brink over voltooid leven: ‘Eerst moet de maatschappij zijn uitgediscussieerd’

23 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
tijs-van-den-brink
ChristenUnie gaat mogelijk plaatsnemen aan de onderhandeltafel, wat zou betekenen dat D66 en CU lijnrecht tegenover elkaar komen te staan in onder meer de kwestie ‘wet voltooid leven’. EO-presentator Tijs van den Brink verwoordde gisteravond de antipathie van de christelijke achterban tegen dat wetsvoorstel van D66.
De wet voltooid leven schrijft voor dat bij uitzichtloos lijden het leven van een patiënt beëindigd kan worden. Een voorstel afkomstig van D66-Kamerlid Pia Dijkstra dat - zelfs in de medische sector - op veel weerstand stuitte. Van den Brink verklaarde het christelijk bezwaar: "Als je je als overheid zegt: we helpen jou als je niet meer verder wil leven - da’s een heel raar signaal. (-) In plaats van dat we tegen die mensen zeggen: je mag dood, gaat de CU er alles aan doen om die mensen het een beetje leuk te maken."
Van den Brink acht het te vroeg voor zo'n wetsvoorstel. "De maatschappij moet uitgediscussieerd zijn voordat je er een wetsvoorstel van maakt, en dat is hierbij echt nog niet het geval."
Meer van deze uitzending zien? Dat kan hier!

Meer over:

, ,