Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

"Teeven wekt schijn van belangenverstrengeling"

25 nov 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Staatssecretaris Fred Teeven heeft in de ogen van de PVV de schijn van belangenverstrengeling gewekt met de grootschalige opvang van asielzoekers in het dorpje Oranje. Dat zei Kamerlid Sietse Fritsma dinsdagavond in Pauw.

Hennie van der Most, partijgenoot van VVD-Staatssecretaris Teeven is eigenaar van het vakantiepark waar de asielzoekers worden opgevangen. “Teeven heeft een miljoenendeal gemaakt met Henny van der Most, waarmee hij ook gezellige momenten heeft doorgebracht” zegt Fritsma.

Ook zegt de PVV’er dat het bestemmingsplan bedoeld is voor recreatie, en helemaal geen asielopvang toestaat. “De combinatie van deze deal, deze man en de omstandigheden dat de bewoners buiten spel zijn gezet, dat klopt niet”. Fritsma weet niet of er echt sprake is van belangenverstrengeling, maar vindt dat staatssecretaris Teeven wat heeft uit te leggen.