Pauw

Sophie Hilbrand met vijf jonge opiniemakers naar Sicilië

  •  
13-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
Publicist Thierry Baudet, presentatrice Eva Jinek, schrijver Ozcan Akyol, journalist Olaf Koens en opiniemaakster Myrthe Hilkens gaan samen met presentatrice Sophie Hilbrand naar Sicilië, het eiland waar in drie verschillende havens dagelijks schepen Afrikaanse vluchtelingen aan land komen. Dat maakte Jeroen Pauw zojuist bekend in zijn talkshow.
De sterk van mening verschillende jonge opiniemakers bezoeken de plek een maand nadat een schip met achthonderd bootvluchtelingen voor de kust van Italië zonk. Ze zullen hun mening aanscherpen en met elkaar de discussie aan gaan over de huidige aanpak en de mogelijke oplossingen van deze problematiek.  

De reis van de groep jonge opiniemakers is vanaf donderdag 15 mei op Twitter (via #Pauw) en via de Facebookpagina van Pauw te volgen. Maandag 19 mei is de hele groep te gast in de speciale uitzending van Pauw, vanaf 23.00 uur bij de VARA op NPO 1. Van de reis wordt een korte documentaire gemaakt. De uitzenddatum van deze film wordt later bekend gemaakt.
Delen: