Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

SGP start campagne om huwelijkse trouw te promoten

16 mrt 2015
  •  
leestijd 1 minuten
De SGP wil via crowfdfunding een publiekscampagne financieren om duurzame liefde en trouw te promoten. Dat maakte partijleider Kees van der Staaij maandagavond bekend in het programma Pauw. De partij is fel tegen vreemdgaan binnen relaties.
De partij hekelde al eerder reclames waarin opgeroepen wordt om vreemd te gaan. Volgens voorman Van der Staaij lijdt dit tot veel schade en leed. Met een prikkelende campagne met positieve teksten wil de partijleider 'een maatschappelijk tegengeluid' op poten zetten. Ook komt er een website met adviezen om relaties 'te verfrissen en versterken'.

Van der Staaij: “Het afkeuren van vreemdgaan is een politiek taboe, terwijl overspel zoveel kinderen en relaties beschadigt. Ik vind het bizar dat er mensen zijn die grof geld verdienen met oproepen om je eigen partner te bedriegen. Politiek Den Haag kijkt de andere kant op, en daarom willen we een maatschappelijk signaal afgeven om de waarde van trouw in relaties te onderstrepen. Ik denk aan een basisbedrag van anderhalf ton, maar het liefst wel twee of drie keer zoveel, om een krachtige boodschap via billboards af te geven.”