Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

‘Razende reporter’ Jonathan Pie fakkelt Engeland af

8 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
20170508-pauw-jonathanpie_9
De fictieve linkse verslaggever Jonathan Pie (alter ego van komiek Tom Walker) is online bekend om zijn tirades over de internationale politiek en entertainmentwereld. Het concept is simpel: Pie kondigt een nieuwsitem af voor de camera en schiet dan uit ernstig zijn slof terwijl de camera nog draait. In de nieuwste editie ontploft de razende reporter zodra hij moet voorlezen dat het Verenigd Koninkrijk 'strong and stable' zou zijn.
Een land onder een premier die bij de EU wil blijven en nu een harde uittrede regisseert? Dezelfde premier die wapens verhandelt aan Saoedi-Arabië, waar het abominabel gesteld is met mensenrechten? 700 miljard pond extra staatsschuld? Niks ' strong and stable '. Pie fulmineert vanaf de Westminster Bridge in Londen: “ It was weak and desperate how quick she (premier Theresa May- red.)  jumped on Trumps dick!