Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Poll: een schadevergoeding voor het missen van de klassenfoto is belachelijk

11 jul 2017
  •  
leestijd 1 minuten
schoolfotograaf
De islamitische moeder die een schadevergoeding eiste van de Haagse Maria Montessorischool, omdat haar kinderen door het offerfeest niet op de klassenfoto staan, heeft 500 euro schadevergoeding toegewezen gekregen van de rechtbank Den Haag.
De moeder stapte naar de  rechter  omdat de school de schoolfotograaf uitgerekend had laten komen op het moment dat de islamitische kinderen vrij hadden gekregen voor het offerfeest. De advocaat van de moeder betitelde dit als discriminatie. De rechtbank Den Haag wees vervolgens 500 euro schadevergoeding toe.
Volgens de rechter heeft de school inderdaad niet goed gehandeld, onder meer door zich niet goed in te spannen om de schoolfotograaf op een andere dag te laten komen. De kinderen hebben recht op een schadevergoeding omdat hun school volgens de rechter onderscheid heeft gemaakt tussen leerlingen en dat mag niet van de Algemene wet gelijke behandeling. 
Lees hier de volledige uitspraak  van de kantonrechter in Den Haag terug.
Is deze uitspraak van de rechter rechtvaardig of heeft de rechtbank een precedent voor een onophoudelijke stroom schadevergoedingen geschapen?  

Meer over:

, , , ,