Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Nederland klem tussen Kremlin en Kiev

8 sep 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Journalist Jeroen Akkermans vreest dat er bij het onderzoek naar de MH17 veel zaken onder het kleed worden geveegd. Dat zei de correspondent van RTL Nieuws maandagavond in Pauw. Des te langer het onderzoek duurt, des te meer bewijzen zullen verdwijnen, zei hij. ‘Er is nog geen onderzoek gaande zoals die zou moeten plaatsvinden, in rust en in vrede.’
Akkermans is net terug uit het gebied waar het vliegtuig neerstortte. Hij heeft opvallende dingen gezien. ‘Het harde bewijs ontbreekt nog steeds.’
 
Voor onafhankelijk onderzoek is zowel medewerking van het Kremlin als Kiev nodig volgens de journalist. ‘Dat is onmogelijk voor een klein land als Nederland om voor elkaar te krijgen.’ De belofte van de Nederlandse premier Rutte ‘niet te rusten’ voor hij de daders heeft berecht, lijkt Akkermans een onmogelijke opdracht.
 
Morgen wordt een tussenrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid gepubliceerd. Het definitieve rapport zal pas volgende zomer verschijnen. ‘Er is komende maanden nog veel onderzoek nodig’, meldt de raad op de eigen website.