Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Nabestaanden krijgen iets meer duidelijkheid over crash MH17

8 sep 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid bevestigt de eerste bevindingen over de crash van vlucht MH17. In dit rapport gaat de Raad in op de ramp van het toestel van Malaysia Airlines waarbij 298 inzittenden om het leven kwamen. Volgens het onderzoek is het vliegtuig neergestort nadat het werd doorboord door een aantal objecten. Het vliegtuig is vervolgens in stukken gebroken. Gisterenavond sprak Pauw hier over met Journalist Olaf Koens, letselschadeadvocaat Veeru Mewa en nabestaanden Arno en Reinier Souren.
“Er is nog steeds geen duidelijkheid en dat vinden we moeilijk," zei Arno Souren, die zijn vader en stiefmoeder verloor door de vliegtuigramp. Wel werd er duidelijk dat er maar een paar seconden zaten tussen het moment van inslag en het buiten bewustzijn raken van de passagiers. ‘Het is een geruststelling dat het in één keer over was,” voegt Souren toe.
Wie was verantwoordelijk voor de ramp? Dat blijft de belangrijkste vraag die op dit moment voor de broers, en de rest van de wereld open ligt. Er zal de komende maanden nog veel onderzoek plaatsvinden voordat het eindrapport wordt opgesteld. De Onderzoeksraad voor Veiligheid verwacht het eindrapport binnen één jaar na de crash te publiceren.