Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Maak kennis met: de lattepappa

18 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
lattepappa
Toen GroenLinks-voorzitter en trotse vader Jesse Klaver de formatie-onderhandelingen onderbrak om een papadag te verzilveren, regende het klachten op Twitter. Van zo’n vader die twee dagen ouderschapsverlof opneemt kijken ze in Zweden ook op. Daar kunnen vaders namelijk maanden met betaald verlof terwijl moeder de kost verdient. 
Vandaag, op vaderdag, portretteert VPRO-filmmaker Joep van Osch ‘de lattepappa’, zoals hij het soort Zweedse vaders noemt dat fulltime voor de kinderen zorgt. Arash, Dan, Peter en Anders komen alle vier uit Göteborg, vormen daar zogenaamde papagroepen om gezamenlijk hun hart te luchten en zich voor te bereiden om de bevalling. 
De VPRO belooft een humoristische en ontroerende schets van de Zweedse samenleving en haar zorgzame vaders die een schril contrast met de Nederlandse situatie maakt. De documentaire is hier vanaf vandaag online te zien.