Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

'Lastig truck weer te starten voor onderzoek'

6 okt 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Het onderzoek naar eventuele technische mankementen aan de monstertruck die betrokken was bij het ongeval in Haaksbergen verloopt niet zonder problemen. Dat zei advocaat Rob Oude Breuil van de bestuurder van de truck maandagavond in het tv-programma Pauw.
Volgens Oude Breuil kost het moeite om iemand te vinden die het voertuig opnieuw kan starten, om zo te kijken of en welke problemen er waren op het moment van het ongeluk.

„Mijn cliënt zou dat kunnen, maar dat is niet gebruikelijk.” De raadsman sloot niet uit dat dat alsnog gaat gebeuren, maar „voor zijn gemoedstoestand zou het niet verstandig zijn”. Hij sluit niet uit dat er een deskundige uit het buitenland zal komen om onderzoek te doen.
Oude Breuil wilde niet zeggen wat de bestuurder aan de politie heeft verklaard. „We wachten het onderzoek af, zo hoort het te gaan.” Op beeldmateriaal zou te zien zijn dat er een plas vloeistof onder de truck lag voordat de show begon. Volgens de advocaat is het normaal dat dit soort trucks tijdens de show koelvloeistof verliezen, maar dat er aan het begin al een plas lag, is „frappant”.

Ruim een week geleden vielen er drie doden en raakten nog eens tientallen mensen gewond toen de bestuurder het publiek inreed.
Bron: ANP/Pauw