Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Jeroen Pauw wint Sonja Barend Award 2015

8 okt 2015
  •  
leestijd 2 minuten
Jeroen Pauw heeft voor de tweede jaar op rij de Sonja Barend Award gewonnen. Pauw ontving de VARAgids-interviewprijs voor zijn gesprek met Frans Timmermans uit handen van Sonja Barend in De Wereld Draait Door.

“Een prijs is altijd onbelangrijk als je ’m niet wint, maar als je hem krijgt is het leuk. Dus als ik eerlijk ben: ja het is heel fijn om zo’n award te krijgen. Ook als het voor de tweede keer is,” aldus Jeroen Pauw over de Sonja Barend Award. Over het feit dat de VARA-presentator een door de VARAgids georganiseerde prijs ontvangt, zegt hij: “Gelukkig bestaat de jury uit vakgenoten, journalisten die veelal hun brood verdienen met televisiekijken. Dat voorkomt hopelijk de beeldvorming dat de VARA zichzelf een prijs geeft.”

Jeroen Pauw won de prijs voor het spraakmakende interview met Frans Timmermans, aan de vooravond van diens Eurocommissarisschap. Het gesprek in Pauw gaat over het nut van de strijd tegen IS en de rol van Europa, zijn verhoor door het Europees parlement (gebruik je een spiekbriefje?) en de ramp met de MH17. Het citaat met het zuurstofmasker werd nieuws, waarvoor Timmermans zich later excuseerde. “Pauw was de eerste die op televisie de integriteit van Timmermans langs de meetlat legde,” zegt tv-recensent Marcel Peereboom Voller (De Telegraaf) in het juryrapport. Mediajournalist Paul Onkenhout (de Volkskrant): “Een ouderwets, confronterend tv-interview. Pauw bevestigt dat hij de beste interviewer van Nederland is. Op tv.” Vorig jaar won Pauw ook al de Sonja Barend Award, voor zijn gesprek met PVV-Kamerlid Fleur Agema.