Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Jan Slagter wil eigen verzorgingshuis stichten

12-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De directeur van Omroep Max, Jan Slagter, wil in Nederland een eigen verzorgingshuis oprichten. Dat maakte hij woensdagavond bekend bij Pauw. Volgens Slagter moet er wat gebeuren, nu volgens hem al tientallen jaren de zorg slechter wordt.
Slagter kwam op het idee nadat hij een telefoonlijn opende waar mensen zich kunnen melden met klachten over de zorg. “Tijdens de piek belden er 4500 mensen tegelijk,” zei hij. “We gaan proberen een verpleeghuis te beginnen met mensen die nu al in de zorg werken. We gaan dat niet extra aankleden, maar doen dat van het geld dat de overheid ervoor geeft.”

De directeur benadrukte dat het huis niet betaald zal worden van publiek geld. “De Stichting Max Maakt Mogelijk gaat het doen. Daarmee hebben we eerder al huizen in het buitenland geopend.” Slagter hoopt in maart 2015 te kunnen zeggen of het plan doorgaat.