Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

‘Integratiekoers PvdA vaker ter discussie’

13 nov 2014
  •  
leestijd 1 minuten
De opgestapte Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk van de PvdA hebben in het verleden hun twijfels en kritiek uitgesproken over de integratiekoers van de partij. Oud-Kamerlid Myrthe Hilkens vertelde dat donderdagavond bij Pauw.
Hilkens had niet verwacht dat het duo, van Turkse komaf, zou opstappen. Zij geloofde dat de partij het geschil zou lijmen. “Maar als je hun verklaring ziet, weet je dat het wel van heel diep komt.” Hilkens was eerder collega van het tweetal, maar stapte in 2013 uit de Kamer.

Het voormalig Kamerlid vindt het niet gek dat oud-collega’s zich hard maken voor hun achterban. “Lutz Jacobi is een groen Kamerlid, maar vooral eentje uit Friesland. Pieter Omtzigt is ook een Kamerlid dat in contact staat met zijn best wel stevige achterban. Je zou het ook onderdeel van het ambt kunnen noemen.”

Voordat de Kamerleden opstapten, hadden ze zich eerder deze week kritisch uitgelaten over het integratiebeleid van minister Lodewijk Asscher. Hij wil enkele Turkse organisaties, zoals Milli Görüs, de komende vijf jaar stevig onder de loep nemen, omdat deze organisatie mogelijk de integratie van Turken in Nederland tegenwerkt.