Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

“Grolloo wordt het Woodstock van Nederland”

13 nov 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Johan Derksen wil jaarlijks het grootste bluesfestival van de wereld organiseren in het Drentse Grolloo. Dat vertelde hij donderdagavond bij Pauw. Het festival moet voor het eerst plaatsvinden in juni 2016. Het is dan 75 jaar geleden dat Harry Muskee, voorman van Cuby + Blizzards, geboren werd.
Headliner moet Eric Clapton worden. Echter, heeft de wereldberoemde artiest nog niet veel interesse in een optreden getoond. “We hebben een bod van 1,7 miljoen dollar neergelegd, maar daar komt hij niet voor.” Volgens Derksen komt de artiest alleen als hij een optreden leuk vindt. “Ik kan me best voorstellen dat als Eric Clapton hoort dat hij in Grolloo moet optreden, dat hij zich dan afvraagt waar dat ligt.”

De voormalig hoofdredacteur van VI gaat het evenement organiseren met festivalorganisator Mojo. Zelf woont hij sinds enige tijd in het dorp. In de jaren ’60 was Derksen manager van Cuby + Blizzards.