Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

“Ebola in Liberia over half jaar onder controle”

11 nov 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Als alles goed gaat, heerst er over een half jaar geen ebola meer in Liberia, dat zei ‘ebola-gezant’ Hans Docter dinsdagavond bij Pauw. Namens minister Ploumen houdt hij de crisis in de Afrikaanse landen in de gaten. Daarvoor bezoekt hij onder meer de klinieken waar zieken worden verpleegd.
Docter verbindt aan zijn uitspraak wel enkele voorwaarden. “Inwoners moeten niet meer de dingen doen die ze deden met overledenen,” stelt hij. Andere landen moeten volgens hem nog wel flink aan de bak. Zo zei hij dat in Guinee nog niet hard genoeg gewerkt wordt aan de bestrijding van het virus.

Vorige week werd Giro 555 opengesteld voor de bestrijding van de ziekte. Dinsdag werd bekend dat er bijna anderhalf miljoen euro is binnengehaald. Te weinig, zegt Docter. “De Britse premier Cameron heeft al gezegd dat er een miljard nodig is. Daarna hebben we nog miljarden nodig om de economieën weer op gang te krijgen. Dat kan niet alleen door overheden opgebracht worden.”