Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

DWDD top 5 #17

11 feb 2017
  •  
leestijd 1 minuten
dwddtop59feb
Elk weekend vatten wij de week van De Wereld Draait Door samen. Deze week: gesprekken over onbetaalbare kankermedicijnen, nepnieuws in Nederland, de mini-collegereeks over van Kooten en de Bie en het overlijden van statisticus Hans Rosling.

1. Dure kankermedicijnen

Professor René Bernards en internist-oncoloog Jan Schellens luiden de noodklok. Volgens hen zijn kankermedicijnen onbetaalbaar geworden. Medicijnen kosten ondertussen net zoveel als een gemiddeld huis en dat kan niet zo langer. Ze hebben een radicale oplossing gevonden die ze publiceren in het tijdschrift ‘Cell’.

2. Nepnieuws in Nederland

Wilders twitterde een nep-foto van Alexander Pechtold. Naar aanleiding hiervan praten columnisten Özcan Akyol en Tom-Jan Meeus  over het nieuwe tactische politieke wapen: het verspreiden van nep nieuws of 'alternative facts' over de concurrent. 

3. Van Kooten en de Bie. En wel hierom…deel 5 - Van der Laan & Woe

Jeroen Woe en Niels van der Laan vertellen aan de hand van een aantal fragmenten waarom Kooten en de Bie als legendarisch tv-duo niet mag worden vergeten.

4. Statisticus Hans Rosling overleden

Econometrist Sanne Blauw, werkzaam bij De Correspondent en Mathijs Bouman geven een eerbetoon aan de overleden statisticus, die in hun ogen een held was.

5......

En tot slot, nog even lachen met de TV Draait Door!

Wil je meer fragmenten zien? Kijk dan op de site van DWDD!

Populair bij BNNVARA