Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Diego Maradona op het witte doek weer ‘gewoon’ als voetballer

13 jun 2019
  •  
leestijd 2 minuten
maradona 1
Over Diego Maradona zijn ontelbaar veel boeken, films en documentaires verschenen. Morgen gaat de film met de gelijknamige naam van de voor velen ‘beste voetballer ooit’ in première. De film zit vol met archiefbeelden van de levende legende, die toch al een leven heeft waar wel tien films over gemaakt kunnen worden.

Maradona zelf niet blij met de film

De regisseur van de film is Asif Kapadia die al furore maakte met Amy (over het leven van Amy Winehouse) en Senna (de Braziliaanse icoon uit de Formule 1.) Diego zelf heeft niet zo’n behoefte om voor deze film de bioscoop in te lopen, hij is het namelijk niet eens over de poster die gemaakt is. Daarop staan de woorden rebel, held, God en hosselaar. Over dat laatste woord is hij het niet eens.

Kapadia heeft uit meer dan vijfhonderd uur aan nooit eerder vertoond beeldmateriaal samengesteld. Hij denkt dan ook dat Maradona veel van de beelden zelf nog nooit gezien heeft en als hij zich toch nog gaat bedenken, ‘Pluisje’ weleens emotioneel zou kunnen worden. 

'De clown' Maradona

De jonge generaties kennen Maradona eigenlijk vooral nog als clowneske persoonlijkheid die regelmatig viral met lachwekkende filmpjes. Denk daarbij aan het wereldkampioenschap voetbal van 2018 waarbij hij vanaf de tribune zijn middelvinger opsteekt of een interview in Mexico waarbij hij niet uit zijn woorden komt. De mannen van  Veronica Inside  gebruiken de fragmenten bijna wekelijks om vervolgens in een lachsalvo te belanden. 

Maradona op het veld

Deze film laat al die merkwaardige momenten uit het leven van Maradona na zijn carrière achterwegen en neemt je mee terug naar de tijd dat hij simpelweg de allergrootste was. De trailer beloofd alvast veel en vanaf augustus kunnen wij ‘m ook in de Nederlandse bioscopen bewonderen. 

maradona 2

Populair bij BNNVARA