Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

De maker van het worstelfilmpje heeft spijt, heel veel spijt

4 jul 2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
cnn trump
Een lollig filmpje uit de categorie ‘het internet staat er vol mee’ heeft geleid tot een dooretterende mediarel. Die begon toen president Trump zondag geamuseerd op ‘retweet’ klikte.
Tussen president Trump en commerciële nieuwszender CNN woedt een conflict. CNN bericht aanhoudend kritisch over de president en zijn veronderstelde banden met de Russen, wat leidde tot een aantal blamages en drie ontslagen. De president zet op zijn beurt de berichtgeving van CNN weg als ‘ fake news ’ zoals hij al deed in campagnetijd.  
Zondag vond de president een filmpje op Twitter. Voor wie het niet zag, of de herkomst ervan niet kent: het is een bewerking van een bekend fragment waarin Trump tijdens een worstelspektakel theatraal een tegenstander tegen de vlakte werkt, in tweedelig pak. In de bewerking is het logo van CNN over het hoofd van Trumps tegenstander geplakt.  
Trump drukte op retweet, en werd weer onderwerp van gesprek en debat. Een regelrechte aanval op de vrije pers en de democratie, riep de een. Vrijheid van meningsuiting, de ander.

Excuus

CNN zocht ondertussen naar de ware identiteit van de maker, en kwam uit bij Reddit-gebruiker ‘HanAssholeSolo’. Die bleek nogal vereerd te zijn met zijn internetroem.  
Holy Shit!! I wake up and have my morning coffee and who retweets my shitpost but the MAGA EMPORERhimself!!! I am honored!!!
CNN zocht door, en achterhaalde de identiteit van de man om verhaal te halen.
Een dag na dat telefonisch contact verscheen een uitgebreid excuus van de gebruiker HanAssholeSolo.
Tekst loopt door onder de foto.
reddit trump cnn
Inmiddels is de gebruiker HanAssholeSolo verwijderd van Reddit. Gebruikers van het forum en van Twitter wijzen beschuldigend naar CNN, die de maker van het filmpje telefonisch onder druk zou hebben gezet.
Het onderzoeksteam van CNN, KFile, verklaart:  
In the interview, [the user] sounded nervous about his identity being revealed and asked to not be named out of fear for his personal safety and for the public embarrassment it would bring to him and his family .”
De journalist die KFile leidt, zegt dat de man zich niet bedreigd voelt door CNN.
"HanAssholeSolo" posted his apology before we *ever* spoke him. He called us afterwards to apologize further. https://t.co/X47X3u8CUy

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA