Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Daders mishandelde Melissa keren niet terug op school

22 okt 2015
  •  
leestijd 1 minuten
De 13-jarige Melissa van Schaik  en haar moeder Jacqueline van Halen waren gisteren bij Pauw te gast. Melissa was op zondag 11 oktober mishandeld door een aantal medeleerlingen van het Vakcollege in Helmond. Gisterenavond konden we de school waarop Melissa zat helaas niet meer te pakken krijgen,  waardoor tijdens de uitzending ten onrechte de indruk is gewekt dat de school ‘niets heeft gedaan’  aan deze zaak.

Vandaag reageert Hans Schapenk, directeur van de OMO Scholengroep Helmond alsnog op onze site. “Het is vreselijk dat kinderen elkaar slaan of pesten. Dat vind ik als mens, als vader en als directeur van onze school. Of dit nu buiten of binnen schooltijd gebeurt, wij voelen ons altijd erg betrokken bij onze leerlingen.  We doen er alles aan om geweld te voorkomen en als er onverhoopt toch iets gebeurt, dan komen we meteen in actie.  Dit hebben we ook gedaan in het geval van Melissa.”

Op zondag 11 oktober jl. werd de 13-jarige Melissa van Schaik door twee schoolgenootjes ernstig mishandeld. Een derde meisje filmde alles.  Na de aangifte van moeder Jacqueline zijn de daders op school gearresteerd. De school heeft na intern overleg alle klassen geïnformeerd en contact opgenomen met alle betrokken ouders. Melissa en haar familie worden door de school intensief begeleid. Woensdag werd bekend dat de daders niet meer mogen terugkeren op het Vakcollege. Melissa gaat vrijdag weer voor het eerst naar school.