Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Bloggers over Amerika Kiest: "Stop Trump"

27 sep 2016
  •  
leestijd 2 minuten
IMG_3622
Amerika houdt de adem in. Wordt het Hillary of Trump? Op 8 november weten we het. Pauw besteedt de komende maanden volop aandacht aan de Amerikaanse verkiezingen. In de uitzendingen, maar ook op de site. Hier zullen een aantal Nederlanders die in de VS zijn voor ons bloggen, vloggen en fotograferen. Het gaat om Nederlanders die in de VS wonen of Nederlanders die daar zijn om campagne te voeren. Van L.A. tot New York. Van Chicago tot Alabama en Montana. Wat maken ze mee in hun staat en hun straat? Elke werkdag plaatsen we een nieuwe blog.
" Stop Trump"
Door: Ingrid van den Hombergh in Chicago
"This year the most important thing you will do is stop Donald Trump from becoming President". Trump wordt beschreven als de leider van een nieuwe met 'haat gevulde' beweging. Zijn visie is gevaarlijk en schadelijk voor Amerika als hij gekozen wordt als president. Krachtig taalgebruik, welke te lezen is op de flyer die we hebben ontvangen.
Zelfs ik, als niet stemgerechtigde inwoner van Amerika, word ongevraagd ontvanger van deze papieren missie....
Op de achterzijde van de kaart lees ik de oproep "Get involved in your local Democratic Party". Toch enigszins nieuwsgierig en getriggerd door de ferme uitspraken neem ik een kijkje op de site die genoemd wordt.
Als eerste valt me op dat de opmaak van de site niet echt uitnodigt om te lezen, geen eenduidig kleurgebruik en er wordt gebruik gemaakt van verschillende lettertypen. Belangrijker is uiteraard de inhoud van de site. Deze bevat weinig echt pakkende teksten, veel 'brave', standaard uitspraken en beloften. Op het verzoek om geld te doneren ga ik natuurlijk niet in.
Ik merk dat ik na het lezen van de site toch wat teleurgesteld ben, had er meer van verwacht, een erg groot contrast met de harde woorden en beschuldigingen die gebruikt zijn op de flyer. 
Ik ben benieuwd of we nog meer wervingsuitspattingen/oproepen in de brievenbus kunnen verwachten, misschien tijd voor een tegenactie van de plaatselijke republikeinse partij...

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA