Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Ben jij een ‘xennial’?

28 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
xennial
Op het internet deed de afgelopen weken bovenstaande afbeelding de ronde. ‘Xennials’, de zogenaamde vergeten generatie (geboren tussen 1977 en 1983) die de kloof dicht tussen de generatie X en millennials. Ze groeiden op voordat het hijgerige internettijdperk aanbrak maar maken inmiddels dankbaar gebruik van datzelfde internet. Best of both worlds, zou je kunnen beweren.
De ‘ xennial ’ is in de eerste plaats een internetfenomeen. In de sociologie sluiten de generaties X en Y immers op elkaar aan.  
Socioloog Dan Woodman, die ten onrechte als geestesvader van de term werd aangewezen in Australische media, zegt dat de term xennial problematisch wordt als je een groep mensen onderbrengt in zo'n prototype met specifieke waarden en kenmerken, maar dat 't een leuk concept is om een quiz of poll uit te persen. Dat sloegen wij niet in de wind.