Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven!

25 augustus 2011

25-08-2011
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Iemand zei laatst tegen mij: ‘Jip, altijd als jij je open dagboek stuurt is het slecht nieuws’. Dus vandaag breng ik goed nieuws! De uitslag van de Pet scan liet zien dat ik geen uitzaaiingen heb op andere plekken in mijn lichaam. Ik heb dus nu volgende week dinsdag een afspraak met de longchirurg om te praten over het weghalen van mijn rechterlong.
Wat ik graag met jullie wil delen, is hoe ik hierover denk. Ik ga mijn keuze van deze operatie helemaal laten afhangen van het gesprek met de longchirurg, logisch. Waarom ik dit zo zeg, is omdat ik ook ervoor kan kiezen om me niet te laten opereren. Gewoonweg omdat ik niet met de consequenties van die operatie wil leven.
Als ik besluit om me wel te laten opereren, dan zal ik na mijn herstel van de operatie ook niet meer op controle gaan.
Ik wil dit uitleggen. Uitzaaiingen van botkanker komen meestal alleen voor in de longen. Wanneer ik na deze operatie in mijn linkerlong een uitzaaiing heb, kan er misschien nog best een stukje weggehaald worden maar zal ik op een gegeven moment een levend kasplantje worden. Ik vind dat het daarna genoeg is geweest met de reguliere manier van behandelen - en er is dan ook niets meer wat ik kan doen. Dit neemt niet weg dat ik blijf kijken naar andere mogelijkheden.
• Ik vreet nog steeds tweemaal per dag asperges
• Ik volg sinds vorige week Tai Chi lessen samen met mijn paps en mams (ons familieuitje)
• Ik heb nu de maximale dosis maretak die ik driemaal per week in mijn been spuit. Maretak is een antroposofisch middel tegen kanker, dat in ziekenhuizen in Zwitserland en Duitsland wordt gebruikt naast chemokuren.
Ik heb trouwens ontzettend veel bijzondere reacties op de meditatieavond van donderdag 8 september gekregen. Hoe meer ik besef wat we gaan doen, hoe meer bijzonder ik het ook zelf ga vinden. Graag schets ik een beeld van wat jullie deze avond kunnen verwachten. Om 19.00 uur zal het beginnen. Omdat er ook veel anderen komen die niet in deze mailinglijst staan, zal bij de ingang gevraagd worden naar jullie mailadres. David de Kock is een vriend van me die deze avond begeleidt. Wat ik heel belangrijk vind, is dat dit een avond is van samenkomen. Het is geen generale repetitie voor mijn begrafenis. Dit betekent niet dat je niet mag huilen als je verdriet voelt, maar kom er met een goed gevoel naartoe.
En wat ik nadrukkelijk wil zeggen, kom vooral voor jezelf naar deze avond. Want ik weet dat jullie graag alles voor mij zouden willen doen. Maar als je weerstand voelt of mediteren en spiritueel gedoe niks voor jou is, kom dan niet. Voel je niet verplicht tegenover mij. Ik vind het namelijk niet erg als je er dan niet bij bent. Doe of denk op jouw manier dan thuis, of waar je op dat moment bent op 8 september, gewoon even aan me tussen 20.00 en 22.00 uur. Dit is genoeg. Van 19.00 tot 20.00 nemen we plaats en bereiden we ons voor op een bijzonder moment van samenzijn. Van 20.00 tot 21.30 uur vindt de groepsmeditatie plaats in het kader van mijn genezing. Hoe gek en ontastbaar dit ook zal zijn, of hoe goed en krachtig dit ook zal voelen, het mag er allemaal zijn. Daarna worden we langzaam uit de meditatie gehaald en zeggen David en ik eventueel wat als afsluiting. Oh ja, laat even weten of je komt en met hoeveel mensen ongeveer.
En als je facebook hebt, meld je dan even aan op: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=268156516544714. Dan kunnen we beter inschatten hoeveel stoelen we moeten bijbestellen. Er komen sowieso al meer dan honderd mensen, maar dit zouden er best nog eens twee- of driemaal zoveel kunnen worden. Hoe meer mensen er zijn die er echt willen zijn, hoe krachtiger het moment zal worden. Dat geloof ik echt. Tegelijkertijd zal er in Mali en in Italië ook gemediteerd worden.
Als laatste wil ik graag iedereen bedanken voor alle lieve berichtjes en mailtjes die ik ontvang. Ik beantwoord eigenlijk geen enkele, gewoonweg omdat het er zoveel zijn. Dankjewel hiervoor. Ik heb altijd van iedereen om me heen ontzettend veel steun ervaren, doordat ik weet dat jullie aan me denken en het bijzonder vinden hoe ik ermee omga. Als je geen facebook hebt, mail dan even met hoeveel mensen je naar de meditatieavond komt.
groetjes en een hele dikke kus op jullie neuzen van mij.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.