Sfeerfoto van Make Holland Great Again
Make Holland Great Again
Make Holland Great Again

Elke woensdag om 20.25 uur op NPO3npo3

Elke week nieuwe missies om ons land wat mooier te maken.
Make Holland Great Again

Doe mee aan #AskforAngela

26 aug 2019
  •  
leestijd 2 minuten
WhatsApp Image 2019-08-26 at 09.58.14
Iedereen kent wel iemand die tijdens het uitgaan gedrogeerd, betast of lastiggevallen is. Misschien is het je zelf weleens overkomen. Het team van Make Holland Great Again vindt dat het tijd is om uitgaan eens wat veiliger te maken. Daarom introduceert Make Holland Great Again het initiatief ‘Ask for Angela’ in Nederland. Het werkt zeer simpel: als je jezelf tijdens het uitgaan niet veilig voelt, loop je naar het barpersoneel en vraag je of Angela misschien aan het werk is. De persoon achter de bar weet dan precies wat hij of zij moet doen. Ze halen je weg uit de nare situatie, bieden een luisterend oor en zorgen ervoor dat je ongemerkt de kroeg of club kan verlaten, als je dat wil. In de uitzending van 27 augustus komt deze missie uitgebreid aan bod. 
Inmiddels hebben verschillende horecagelegenheden zich al aangesloten bij Ask for Angela, maar uiteindelijk zien wij natuurlijk het liefst dat binnenkort overal in de horeca een Angela aan het werk is. Deel daarom bovenstaande video, zodat we uitgaan weer een stukje veiliger kunnen maken.

En niet alleen de horeca is er actief mee bezig. Ook verschillende grote steden steunen dit initiatief. Wethouder Wijbenga van Rotterdam zegt er het volgende over:

"Uitgaan in Rotterdam is hartstikke leuk en relaxed. Flirten hoort daar zeker bij maar ongewenste seksuele intimidatie is vanzelfsprekend niet oké. Daar maken we ons met elkaar hard tegen."


Ben jij een horecaondernemer en wil je graag meedoen aan Ask for Angela? Dat kan! Vraag de poster bij ons aan via onderstaande knop of mail naar MHGA@bnnvara.nl. En hang 'm op zodat het uitgaanspubliek weet dat ze in jouw zaak naar Angela kunnen vragen!
Op onderstaande kaart zie je welke horecagelegenheden al meedoen aan Ask for Angela! 

Populair bij BNNVARA