NPO
Sfeerfoto van Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen

Al 41 jaar het populairste Koor van Nederland!zapp

En toen? En toen? En toen? 🎞 De videoclip van onze nieuwe hit voor de Kinderboekenweek 'En toen?' is uit!
Kinderen voor Kinderen

Audities

14 sep 2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
286 keer bekeken
Photoshop_2
GOED NIEUWS! Je kan tot en met 9 oktober auditie doen voor Koor 42!
Kun jij fantastisch zingen en zie je jezelf al schitteren in de videoclips van Kinderen voor Kinderen? Meld je dan nu aan voor de audities voor Koor 42.
Auditie doen kan alleen als je op 14 november 2020 zeven jaar of ouder bent, in Nederland woont en nog niet in groep 8 zit. En je moet natuurlijk ook heel goed kunnen zingen! Je kunt je aanmelden tot en met vrijdag 9 oktober 2020.
Aanmelden
Lees onderstaande informatie héél goed door, samen met je ouders/verzorgers en vul dan samen het formulier in. Let hierbij op dat je de gegevens van de auditant invult. We verwachten ook dit jaar héél veel aanmeldingen dus we kunnen niet garanderen dat je na je aanmelding ook een uitnodiging krijgt voor de tweede ronde.
Eerste ronde online auditie doen
Door het coronavirus zijn wij genoodzaakt om de audities dit jaar anders te doen. Ronde 1 zal online plaatsvinden. Bij het aanmelden voor de audities voor koor 42 dien je een zangvideo mee te sturen. Deze video zal, net als bij een echte auditie, beoordeeld worden door de zangcoach van Kinderen voor Kinderen. Hieronder staat exact beschreven waar het fragment aan moet voldoen.
Zangfragment
We ontvangen graag een zangvideo van het liedje Dierenfreak.
Let hierbij op het volgende:
  • Zing couplet 1 + het eerste refrein
  • *LET OP: stuur niet het hele liedje op! Alleen inzendingen met couplet 1 en het eerste refrein worden beoordeeld door de zangcoach van Kinderen voor Kinderen.
  • Wij beoordelen 1 video per persoon.
  • Zing mee met de instrumentale versie. Het fragment vind je hier: LINK
  • Wil je nog even oefenen met de hele versie? Dat kan hier: LINK
  • Zorg ervoor dat je goed in beeld bent en dat de audio goed te horen is. Een handige tip is om je ouders te laten filmen of je telefoon neer te zetten.
  • Zing alleen en dus niet in een duo of met meerdere kinderen tegelijk.
  • We ontvangen graag alleen het zangfragment, je hoeft je niet voor te stellen.
Tekst Dierenfreak
Couplet 1
Ze noemen mij een echte dierenfreak
Ik chill liever met dieren, al versta ik ze niet
Mijn vrienden zijn benieuwd, ze komen af en toe
Met vragen over dieren, ja de hele beestenboel
Refrein
Want ik heb een hond maar ook een kat
Een rat en een kanarie
Kom je bij ons thuis dan ben je op safari
Tijgers vind ik lief
Nee van slangen schrik ik niet
Want ik ben een echte dierenfreak
Aanmelden audities Koor 42
Je kan je niet meer aanmelden.
Aangemeld, en nu?
Na het verzenden van het formulier ontvang je van ons per email een bevestiging met als afzender ‘Kinderen voor Kinderen’. We hebben jouw auditie dan in goede orde ontvangen. In de week van 26 oktober ontvangen alle kandidaten bericht.
Afmelden?
Ben je toch verhinderd of zie je af van jouw auditie? Laat het ons dan weten en meld je dan af door ons een mail te sturen naar kinderenvoorkinderenaudities@bnnvara.nl
Vervolg audities en wanneer ontvang je meer informatie
De tweede ronde van de audities wordt georganiseerd op zaterdag 14 november, zondag 15 november en zondag 29 novemberHoud deze dagen van 9.00 tot 19.00 uur vrij in jouw agenda.  
In de week van 26 oktober ontvang je van ons het bericht of je welkom bent bij de tweede ronde van de audities van Kinderen voor Kinderen, op welke dag en welke liedjes je goed moet kennen. Vervolgens heb je nog circa 2 weken de tijd om jouw auditie voor te bereiden.
Strenge selectie
Zingen en dansen bij Kinderen voor Kinderen is heel leuk maar ook zeer intensief. Het koor repeteert iedere zondag in Amsterdam en soms extra voor belangrijke optredens. Deze activiteiten vinden ook doordeweeks plaats. We treden circa 15 keer per jaar op door het hele land. Kinderen voor Kinderen is daarom niet te combineren met een sport op hoog niveau of deelname aan andere professionele muziek/dans/theaterproducties.

We krijgen ieder jaar duizenden aanmeldingen binnen. Alleen de allerbeste 10-12 kinderen worden uiteindelijk geselecteerd voor het koor. Iedereen krijgt een kans en we proberen er een leuke dag van te maken, maar bereid je (kind) voor op een mogelijke teleurstelling. Wij zoeken de beste toptalenten! Naast zangtalent let de jury ook op de samenstelling van de groep.
Vragen?
Lees alle informatie hierboven goed door. Mocht het antwoord op jouw vraag hier niet tussen staan, stuur ons dan een mail op kinderenvoorkinderenaudities@bnnvara.nl. We krijgen veel mailtjes en we reageren graag op al jullie vragen, maar door de drukte kan het zijn dat je even op je antwoord moet wachten. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang het laatste nieuws over het Koor, nieuwe data voor kaartverkoop, de audities, exclusieve winacties en previews!