Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pas op voor malafide online verkopers

08-01-2022

De Belbus krijgt dagelijks meldingen binnen van mogelijke gevallen van oplichting. Je ziet online een aantrekkelijk geprijsd artikel, koopt het en vervolgens blijft het stil... Je krijgt niks binnen.

Bij het Meldpunt Internetoplichting van de politie komen jaarlijks zo'n 60.000 meldingen binnen van mensen die online (via bijvoorbeeld webwinkels, sociale media en Marktplaats) het slachtoffer zijn geworden van malafide verkopers. Gijs van der Linden van het meldpunt heeft een belangrijke tip: als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Zoek om te beginnen naar reviews en ervaringen van anderen, raadt hij aan. Lees meer: Hoe herken je malafide webshops? 10 tips!

Je kunt controleren of er meldingen over de verkoper zijn gedaan. Dat kan via deze website van de politie. Gegevens die je kunt invullen zijn de naam (URL) van de website, een e-mailadres, telefoonnummer of rekeningnummer.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.