Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Update: Drankkartons | Kippenvangst | ING

23-10-2021

Kamervragen drankkartons
Tweede Kamerlid Kiki Hagen (D66) heeft Kamervragen gesteld  aan demissionair staatssecretaris Van Weyenberg o.a. of hij ook inziet dat de drankkartons als verpakking een manier zijn om statiegeld te ontwijken. Want op een plastic flesje zit nu statiegeld, maar op een drankkarton (waar bijna net zoveel plastic inzit) niet.

Dieronvriendelijke vangst kippen
De rechter gaf dierenrechtenorganisatie Wakker Dier gelijk in een kort geding over het ondersteboven vangen van kippen; volgens de EU-regels die gelden voor transport van dieren is het verboden om dieren bij de poten op te tillen. Goed nieuws, zou je denken… Demissionair minister Schouten laat deze week in antwoord op Kamervragen namelijk weten het ondersteboven vangen voorlopig nog wél te gedogen.

Ook ING compenseert
Na ABN AMRO en Rabobank maakt nu ING bekend haar klanten te compenseren die te veel variabele rente betaalden. Alleen de Rabobank compenseert de rente-op-rente. ABN AMRO en nu ook ING doen dit opmerkelijk genoeg niet doen. Terwijl er - zo blijkt uit het antwoord op Kamervragen die Mahir Alkaya van de SP stelde- naar aanleiding van de uitzending nog juridische uitspraken volgen ‘die richtinggevend kunnen zijn voor compensatieregelingen’. We houden deze uitspraken natuurlijk in de gaten.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.