Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belbus: Marion geeft zus Kitty een 'hartenverjaardag'

16-05-2020

De Belbus is deze week ingeschakeld door Marion Koolen. Haar zus Kitty zou deze week namelijk twee bijzondere verjaardagen vieren: haar 50e verjaardag én het 5-jarige jubileum van haar hart. Haar ‘hartenverjaardag’, zoals ze het zelf noemt.

 

Vijf jaar geleden heeft Kitty namelijk een harttransplantatie ondergaan en een donorhart gekregen. Ze is geboren met een hartafwijking. Vijf jaar geleden was haar toestand zo kritiek dat de doktors geen andere optie meer zagen. Gelukkig is de transplantatie goed gegaan en staat Kitty weer volop in het leven. Ze is enorm dankbaar voor haar hart, vooral richting de nabestaanden van de donor. Ze realiseert zich goed dat zij hun geliefde moeten missen. Vandaar dat ze heel zuinig is op zichzelf en op het hart. Ze leeft gezond, sport veel en zorgt ervoor dat ze niet ziek wordt. Ook doet ze veel voor goede doelen. Zo heeft ze meegedaan aan de Roparun - een inzamelingsactie voor kankeronderzoek - en bakt en verkoopt ze oliebollen voor de Erasmus Foundation.

 

Omdat zowel Kitty als al haar vrienden en familie enorm blij zijn dat ze een donorhart heeft kunnen krijgen wilden ze een groot feest geven. Helaas hebben de coronamaatregelen roet in het eten gegooid van deze feestplannen. Haar zus Marion vindt dit ontzettend jammer, het is namelijk niet ieder jaar dat je zo’n bijzondere gebeurtenis kunt vieren. Het is immers vanwege haar donorhart dat Marion het feest kan geven.

 

Vandaar dat de Belbus te hulp schiet. Want als we al haar vrienden en familie niet naar Kitty toe kunnen brengen, dan brengen we Kitty toch naar haar vrienden en familie toe?

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.