Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

vrijwilligerswerk

Geplaatst door: mamamama op: 16-02-2010 11:55
Hallo iedereen die een mening heeft of wil geven over onbetaald vrijwilligerswerk. Sinds langere tijd ben ik aktief voor de vakbond. Gratis cursussen dragen er toe bij dat je veel kunt leren over de werkzaamheden van onze bonden en kun je je bijscholen in het aktief zijn voor en invloed hebben op het (lokaal) politiek beleid. Alles mooi en goed zo te zien. Echter...enige tijd geleden hoorde ik tijdens een vergadering een geluid die maar blijft doorklinken. Eén van de leden uitte de mening, dat als je wilt deelnemen aan de vergaderingen je je als het ware verplicht mee te doen met het "voor wat, hoort wat"beleid. Dat gaat mij net iets te ver.Je hebt belangstelling voor de vergaderingen, gaat je (gratis)scholen maar dat hoeft toch niet te betekenen dat je aan alles wat door de (lokale)vakvereniging georganiseerd wordt hoeft deel te nemen? Als vrijwilliger moet je tegenwoordig zowiezo al bijna het werk doen van een volleerd vakman en dat is alleen maar meer geworden. Maar als er veel inkomsten zijn door lidmaatschappen is het dan zo langzamerhand niet een keer realistisch te pleiten voor een kleine bijdrage in de vorm van een vergoeding? Men klaagt steen aan been dat er bijna geen jonge vrijwilligers te krijgen zijn! Maar die willen al hun kostbare vrije tijd er niet gratis in steken. Zou het anders worden als er een kleine vergoeding, kerstpakketje en een etentje tegenover zou staan?Zie bijv. de gemeente raden die over het algemeen wel voldoende belangstellende vrijwilligers heeft. Graag jullie mening hierover en met name het gebruik door grote invloedrijke instanties van goed opgeleide onbetaalde vrijwilligers.
Reactie door read op 16-02-2010 12:55
mamamama, Als je het gevoel krijgt, dat het meer op werk lijkt, dan op vrijwilligerswerk, dan zit je eigenlijk al te ver in de malle molen. Mijn advies is dan, zoek een nieuwe (vrijwillige) uitdaging om weer plezier in je inspanningen te beleven. Pedro.
Reactie door hfpk op 16-02-2010 18:35
Ben het eigenlijk met Read eens. Het is vrijwillig dus het moet wel leuk blijven. Ik zelf doe af en toe vrijwilligers werk voor de SP. Nu de gemeenteraadsverkiezingen er aan komen ga ik weer het verkiezingsprogramma bij de mensen in de brievenbus gooien. Dit kan ik ook in me eigen tijd indelen en vindt ik makkelijk te combineren met gezin en werk.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!