Kassa

Veilt BVA Actions eerlijk?

Geplaatst door: lovelyroy op: 01-09-2013 13:33
Block is failliet gegaan, op zich treurig, maarrrrr, als je wat voordeliger een TV wilt aanschaffen kun je bieden bij BVA Actions. Diverse vestigingen van Block zijn aan de beurt. Diverse biedingen gedaan en uiteraard de internetprijzen (franko) in de gaten gehouden. Op de showroommodellen (die al weken/maanden vol hebben aangestaan) worden verkocht voor prijzen die hoger liggen dan de nieuwaarde. Ook de enkele nieuw in doos televisies gaan voor absurde prijzen weg lijkt het. Tegen de adviesverkoopprijs van de fabrikant koopt niemand een televisie. Mijn gedachte: ik heb het gevoel dat er een zogenaamde openbare veiling is gehouden echter (en dat is in nederland helaas mogelijk) dat de curator wellicht nonsens beidingen laat verrichten maar een bulk-koopafname heeft met een derde partij. Tenslotte is er geen enkele wettelijke controle op de ondernomen stappen van een curator. Is er iemand in Nederland die iets heeft kunnen kopen uit de Block voorraad?
Reactie door valerius-2 op 01-09-2013 13:37
Ik koop nooit op deze maniereen electronisch toestel en ook om de garantie en het opgeld wat er nog bij komt. En vooral dat ik eerst alles wil zien en nodig hebt dan nog niet.
Reactie door joentje1978 op 01-09-2013 22:48
Heb verleden jaar ook via BVA auctions voor de eerste keer geboden op spullen van een failliet bedrijf en het viel mij op dat mensen als gekken bieden. Het openingsbod is vaak laag maar de uiteindelijke prijs waarvoor het weg gaat is buitensporig hoog. Zo had ik zelf intresse in een ouder model laptop omdat ik er 1 nodig had met een bepaalde aansluiting. Ben op de kijkdag wezen kijken en er stond een laptop uit het jaar kruik (667MHz/128MB RAM) en toen ik de stekker van de lader eruit trok viel de laptop ook nog eens uit omdat de accu verrot was. Dat malle ding is uiteindelijk voor bijna € 200,00 verkocht. Je vraagt je wel eens af wat deze mensen bezielt. Zijn ze nou helemaal niet op de hoogte van wat zo'n oude laptop waard is? Of denken ze na elke bieding dat de andere geintresseerde misschien wel afhaakt?
Reactie door lovelyroy op 02-09-2013 08:54
Heb verleden jaar ook via BVA auctions voor de eerste keer geboden op spullen van een failliet bedrijf en het viel mij op dat mensen als gekken bieden. Het openingsbod is vaak laag maar de uiteindelijke prijs waarvoor het weg gaat is buitensporig hoog. Zo had ik zelf intresse in een ouder model laptop omdat ik er 1 nodig had met een bepaalde aansluiting. Ben op de kijkdag wezen kijken en er stond een laptop uit het jaar kruik (667MHz/128MB RAM) en toen ik de stekker van de lader eruit trok viel de laptop ook nog eens uit omdat de accu verrot was. Dat malle ding is uiteindelijk voor bijna € 200,00 verkocht. Je vraagt je wel eens af wat deze mensen bezielt. Zijn ze nou helemaal niet op de hoogte van wat zo'n oude laptop waard is? Of denken ze na elke bieding dat de andere geintresseerde misschien wel afhaakt?einde Quote Hoi Joentje1978, Dit is precies wat ik bedoel. Waanzinnige biedingen die de realiteit te boven gaan. Daarom schreef ik ook dat ik de veilingen niet vertrouw. Een curator is een vertegenwoordiger van de wet die is aangewezen door een rechter. Feitelijk is het een advocatenkantoor/advocaat die zich heeft ingeschreven om faillissementen te begeleiden. Echter, en nu komt het, uit alle opbrengsten die voortvloeien uit verkopen van boedel en inboedel wordt eerst de belastingdienst betaald en daarna de commissie van de curator (advocaat), daarna pas overige crediteuren. Over hoe dit verloopt is geen enkele controle volgens mij. Met andere woorden, een curator kan handjeklap maken met opkopers zonder dat iemand er naar kraait (kan gewoon zijn buurman zijn bijvoorbeeld). Voor mij is na circa 1-1/2 week de veiling te volgen gebleken dat er biedingen worden verricht die worden verhoogd met BTW, veilingkosten en BTW over de veilingkosten en dan totaal boven de normale winkelverkoopprijzen uitkomen. Zouden alle biedingen van verkochte goederen via BVA auctions ook worden ingeboekt met naam van de bieder inclusief een schermafdruk van de bieding? Heb jij daar iets van meegekregen in de wandelgangen/kijkdagen?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!