Kassa

BKR telecom ellende door CDA opnieuw op de agenda

Geplaatst door: jerr op: 10-12-2010 20:28
Leek het er op dat de telecombranche de mensen die 5 jaar geen hypotheek konden krijgen door een BKR A2 notering bij een telecommer van de ellende per 2011 verlost te zijn. Probeert iemand die er niets van begrijpt deze mensen alsnog te pakken. Geen schuld meer bij een telecommer dan ook geen notering meer. Zo simpel! Wat is dat toch om studenten, starters en jonge samenwonenden te verhinderen een hypotheek te krijgen? Omdat ze een keer een conflict met het telecombedrijf hadden of een keer over de betalingstermijn gingen? Waar begint deze CDA mevrouw Mirjam Sterk nu weer aan?
Reactie door birgit67 op 12-12-2010 22:39
Ik ben er sowieso voor om mensen die hun schulden hebben afbetaald uit de BKR te verwijderen. Ik begrijp ook niet waarom ze er nog jaren in moeten staan. Ik zie het bij mijn zusje. Heeft haar schuld van 1000 euro twee jaar geleden afbetaald maar staat nog steeds genoteerd bij BKR en kan dus ook geen huis kopen samen met haar vriend. Is gewoon belachelijk.
Reactie door jerr op 13-12-2010 11:00
Ik kom op voor mensen die een keer een geschil hadden, op advies van de bank lieten storneren of mensen die om wat voor reden dan ook de betalingstermijn EEN keer misten. De straf die een telecommer, Telfort, je kan opleggen, vijf jaar geen hypotheek voor jou EN je partner is schandalig. Omdat BKR niet vastlegt wat nu wel of niet een wanbetaler is wordt iedereen maar in hetzelfde vakje gepropt. De beruchte A2 notering. Het is aan de telecommers om de notering te verwijderen. BKR heeft boter op het hoofd en komt met allemaal rare getallen en percentages om aan te tonen dat ze bestaansrecht hebben... De ellende die zo wordt veroorzaakt kan BKR of telecombedrijven niets schelen. Tenminste dat was zo. Ze zien nu wel in dat ze verkeerd zaten met deze absurde maatregel. Per 1 januari wordt-ie teruggedraaid. Wat wil die Mirjam Sterk nu eigenlijk?
Reactie door marcel75 op 13-12-2010 11:34
Was het CDA ook niet gekozen door de stem des volks en gedoogd door Henk & Ingrid? Blijkbaar heeft het volk het zo gewild.
Reactie door jerr op 14-12-2010 18:53
...Mevrouw sterk heeft het aan haar gerichte tweetje van mij maar snel gewist. Ik vroeg haar of ze wel wist wat de A2 notering voor veel mensen betekende. Ze moest zo nodig weer eens een ballonnetje oplaten? Inmiddels staat er een stukje op de site van Telfort waar uitleg wordt gegeven over de misstanden van A2 BKR noteringen door Telfort. Zij halen hier keihard bakzeil omdat ze nu inzien dat mensen een hypotheek ontzeggen wel erg ver gaat. De domme reactie van "medewerkers" Edwardus aka EdW van het telfortforum zijn te stom voor woorden. Dat belerende toontje, dat terechtwijzen van gedupeerden, van "had je de rekening maar moeten betalen", "eigen schuld dikke bult" etc, daar zijn we van verlost. Mirjam Sterk niet meer gehoord trouwens, wat een schertsfiguur zeg.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!