Kassa

Apotheker dat is makkelijk verdiend!

Geplaatst door: ronellpaniagua op: 19-02-2015 18:16
Wist je dat je tegenwoordig bij de apotheek 6,36 euro extra betaalt voor de voor "begeleidinggesprek nieuw geneesmiddel". Het gesprek ging als volgt: A=medewerker B=ik A:Meneer is dit de eerste keer dat u dit geneesmiddel gebruikt? B:Ja klopt. A:Ok. Dit wordt niet vergoed dus u moet rekenen op ongeveer 20euro. B:Is niet erg. A:vind u het erg als wij gegevens over deze medicatie met uw apotheker delen? B:Nee, geen probleem. Ze laat me vervolgens 2 brieven zien en vraagt mij om deze te ondertekenen. A:kunt u hier tekenen dat u toestemming heeft gegeven om u info met uw apotheker te delen? B:ja hoor, maar ik zie ook andere apotherkers staan. A: Ja klopt dat zijn onze andere apotheken in de buurt. A:kunt u hier tekenen dat u het volgenden heb uitgelegd? B:Nou mevrouw u vraagt mij om dit te tekenen, maar u heeft mij niet alles uitgelegd wat er op dat lijstje staat. Zoals dat deze medicijnen samen met andere gebruikt kunnen worden. Ik zie maar een ding op het lijstje wat u heeft genoemd en dat is 'dat ik twee per dag moet slikken". A:ja maar dat lijstje is alleen indien van toepassing. B:Ik vond het maar raar, maar ik heb getekend en dacht, dit zal wel een of andere klanttevredenheid onderzoek zijn om te kijken of zij haar werk wel heeft gedaan B:U kunt trouwens soms misselijke worden maar dat gaat wel over. Ik kom net thuis en vertel aan een vriendin hoe raar ik dat allemaal vond. Ik moest voor het eerst van alles tekenen etc.. en die vriendin zegt, 'schat, daar heb je wel voor betaald'. Vol ongeloof pak ik mijn factuur erbij en ja hoor. De medicijnen zijn 13,35 euro en de begeleidingsgesprek heeft mij 6,36 eur gekost. Ik bel met de apotheker en ik vraag verbaasd of dit daadwerkelijk is gebeurd. Zij zegt klopt, u heeft toestemming gegeven om bij uw apotheker te kijken en wij hebben niet gezien dat u andere medicamenten krijgt, ook heeft u tegen mijn collega gezegd dat het de eerste keer was dat u die medicijnen zou gebruiken. En dat hebben wij in rekening gebracht. Ik geloof het nu nog steeds niet Hoe vaak kijkt iemand op zijn bonnetje vooral als het allemaal binnen de verzekering valt?
Reactie door zoekster op 19-02-2015 18:35
6,36 weet u het zeker? Ik ben blij dat u mij heeft gewaarschuwd!
Reactie door tijger1 op 19-02-2015 19:53
U hebt deze medicijnen voor het eerst en dan betaalt u eerste uitgifte kosten. U zou die ook betaald hebben als u ze bij uw eigen apotheek gehaald zou hebben. Voor sommige geneesmiddelen moet je de eerste 14 dagen zelf betalen. Dus om uw vraag te beantwoorden: " ja dat wist ik".
Reactie door wilhelmina59 op 19-02-2015 19:58
Zit even met mijn benen op mijn vingers. Mis nu vreselijk wat icoontjes. Nieuwste truuk van onze gifmengers om hun eerste uitgifte gesprek te legaliseren???(sorry excuus) Gesprek/eerste uitgifte bestaat al een eeuwigheid, maar omdat men (terecht) op de kleintjes let haalt de apotheek nu een complete trukendoos open,om dit te kunnen declareren
Reactie door ronellpaniagua op 19-02-2015 20:30
Quote: tijger1 schreef op donderdag 19 feb 2015, 19:53: U hebt deze medicijnen voor het eerst en dan betaalt u eerste uitgifte kosten. U zou die ook betaald hebben als u ze bij uw eigen apotheek gehaald zou hebben. Voor sommige geneesmiddelen moet je de eerste 14 dagen zelf betalen. Dus om uw vraag te beantwoorden: " ja dat wist ik".einde Quote Ik heb mij zojuist ingelezen over deze uitgifte kosten. Nu snap ik meer waarom deze in rekening worden gebracht. Ik ben het overigens niet eens dat dit zo is geregeld.Maar niet relevant om daar over te discussiëren. Waar ik mij echter echt boos om maak, is dat ik dan lees dat de apotheker verplicht is om mij over het middel te informeren en zij daarom dat bedrag in rekening moeten brengen. Maar ik vervolgens van de apotheker niet te horen krijg dat ik geïnformeerd moet worden en dat die informatie mij geld gaat kosten. Nou hebben het ook nog eens over medicijnen, waarover de huisarts heeft verteld, de specialist in het ziekenhuis en ik ook nog eens onderzoek naar heb gedaan. De apotheker heeft tegen mij gezegd 1)2x per dag innemen 2)u kunt soms misselijk worden maar dat gaat daarna over. Voor mij overbodige informatie. Als ik dan op een factuur 6,36 euro voor "begeleidinggesprek nieuw geneesmiddel"zie staan. Kan ik het niet helpen om mij opgelicht te voelen. Het voelt gewoon niet goed! http://www.consumentenbond.nl/kosten-in-de-zorg/extra-informatie/eerste-uitgifte-medicijnen/
Reactie door ronellpaniagua op 19-02-2015 20:39
Quote: wilhelmina59 schreef op donderdag 19 feb 2015, 19:58: Zit even met mijn benen op mijn vingers. Mis nu vreselijk wat icoontjes. Nieuwste truuk van onze gifmengers om hun eerste uitgifte gesprek te legaliseren???(sorry excuus) Gesprek/eerste uitgifte bestaat al een eeuwigheid, maar omdat men (terecht) op de kleintjes let haalt de apotheek nu een complete trukendoos open,om dit te kunnen declarereneinde Quote ja belachelijk! 6 euro voor het herhalen van informatie die verschillende dokters al met jou hebben besproken.Huisarts bezoek(+-75 euro), Specialist in het ziekenhuis(zeker boven de 100 euro). Bij een begeleidingsgesprek ter waarde van 6 euro verwacht je toch een vorm van meerwaarde van dat gesprek. Ik heb een aantal jaren in kledingzaken gewerkt. Ik zie mijzelf al tegen de klant zeggen "Goed dat is dan 100 euro voor de broek, 6 voor de was-instructies die ik u zojuist heb gegeven en het advies over de maat is een rondje van de zaak".
Reactie door ronellpaniagua op 19-02-2015 20:39
Quote: zoekster schreef op donderdag 19 feb 2015, 18:35: 6,36 weet u het zeker? Ik ben blij dat u mij heeft gewaarschuwd!einde Quote yup leest u even dit voor meer info: http://www.consumentenbond.nl/kosten-in-de-zorg/extra-informatie/eerste-uitgifte-medicijnen/
Reactie door joentje1978 op 20-02-2015 01:32
Quote: ronellpaniagua schreef op donderdag 19 feb 2015, 21:54: Quote: joentje1978 schreef op donderdag 19 feb 2015, 21:31: Komt omdat Tijger1 bij een apotheek werkt of heeft gewerkt dus dat is van hetzelfde laken een pak.einde Quote ;) Zinloos (verbaal) geweld moet je neutraliseren = bestempelen als zodanig en naast je neer leggen! Over die 6 euro gesproken wat vind jij ervan?einde Quote Ik bedoel het niet zo cru zoals het daar staat, anders ga ik wel met hoofdletters en uitroeptekens gooien maar iedereen mag zijn of haar mening geven. Heb al vaker gereageerd op soortgelijke topics als deze en ik vind die kosten eerste uitgave gesprek en die terhandstellingskosten pure geldklopperij welke door De (R)overheid door ons strot wordt geduwd. Eerst heeft De (R)overheid vastgelegd dat mijn medicijnen, die ik jaar in jaar uit slik (chronisch), alleen per kwartaal verstrekt mogen worden terwijl vaststaat dat ik ze het hele jaar moet slikken. Sinds de nieuwe regel per 1 januari 2014, en wat ook weer bedacht is door De (R)overheid mag een apotheek kosten eerste uitgave gesprek en terhandstellingskosten rekenen dus betaal ik nu 4 keer de terhandstellingskosten. Er zijn ook mensen die meerdere soorten medicijnen slikken en deze per maand verstrekt worden, die mensen betalen zich blauw aan kosten eerste uitgave gesprek en elke keer die terhandstellingskosten. Is net alsof die eigen risico gewoon op moet, probeer je het ziekenhuis te mijden en ben je je eigen risico alsnog kwijt aan "onzinkosten". Zie je het al voor je, heb je een tubetje zalf nodig van 4,00 EURO, komen daar bovenop nog 14,00 EURO aan extra kosten bij. De extra kosten zijn in dit geval meer dan 3 keer zo hoog als de prijs van het medicijn zelf. Apotheken brengen ook kosten eerste uitgave gesprek in rekening terwijl je niet eens een gesprek gehad hebt en als ze dan al iets te melden hebben is het iets wat de dokter al heeft verteld, wat op het stickertje op de verpakking staat of wat duidelijk in de bijsluiter te lezen is. Medelijden met de apotheek heb ik niet. Als je van mensen hoort dat zij medicijnen in het buitenland kopen voor 20% van de prijs, en dat zijn dan exact dezelfde pillen van dezelfde fabrikant, dan kan ik daaruit opmaken dat daar in Nederland genoeg op verdiend wordt, ook door de apotheker.
Reactie door superklaver op 03-03-2015 13:44
Dat je medicijnen niet voor een jaar meekrijgt heeft wel een reden. Anders word er te veel weg gegooid. Er kan altijd iets wijzigen in je gezondheid waardoor je het middel niet meer mag en dan moet je alles weer inleveren. en die medicijnen worden vernietigd. Zo wordt het alleen maar duurder. Ik heb vorige maand ook flink wat medicijnen moeten inleveren omdat ik die niet meer nodig heb of niet meer mag. zonde geld. en een apotheker weet meer van medicijnen af dan de huisarts. en bekijkt ook of het samen kan met de rest. en of de dosering niet aangepast moet worden. dat zit allemaal in het bedrag voor de terhandstellingskosten. En soms valt er idd niet veel meer te vertellen dan alleen de eventuele bijwerkingen en wanneer je het moet innemen. maar daar mogen ze dan wel de kosten voor rekenen. En dit werd altijd al gerekend, alleen staat het nu gespecificeerd. in het buitenland kan je ook veel medicijnen zo bij de apotheek/drogist zelf kopen zonder recept die hier op recept zijn. Maar vele zijn toch schadelijk voor je gezondheid. bijvoorbeeld nsaid's als diclofenac mag je absoluut niet hebben als je nierproblemen hebt. Ik vind dat deze middelen ook niet zo te verkrijgen moeten zijn. maar dat is mijn mening.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!