Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Zeven weken wachten op jeugdzorg'

08-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4708504.jpg
Kinderen in nood krijgen in Zuid-Holland volgend jaar binnen zeven weken de jeugdzorg die ze nodig hebben. De provincie Zuid-Holland heeft dat woensdag bekendgemaakt. Volgens landelijke afspraken is het acceptabel dat kinderen negen weken wachten op hulp. Zuid-Holland vindt dat te lang.
Het provinciebestuur wil ook meer hulp bieden aan jongeren die de jeugdzorg verlaten. In de regio's Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en Midden-Holland helpen hulpverleners de jongeren, bij wijze van proef, bij het vinden van een baan, opleiding of woonruimte. Zuid-Holland is daarbij van plan meer hulp via internet te bieden.
Het meldpunt voor kindermishandeling AMK in Zuid-Holland krijgt bovendien extra geld (anderhalf miljoen euro) om duizend extra onderzoeken te doen naar gezinnen waarvan vermoed wordt dat kinderen er worden mishandeld of verwaarloosd. Net als in de rest van het land krijgt het AMK krijgt steeds meer meldingen binnen.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!