Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Keurslager verkoopt plofkippen

09-11-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_plofkip.jpg
De Keurslager verkoopt plofkippen, maar vertelt dat niet aan de klant. Wakker Dier zocht dat uit met de verborgen camera. Hoe kan dit? Voor de derde keer hebben we het over phishing. Twee klanten van de Rabobank zijn slachtoffer. De één krijgt krijgt wel een compensatie, de ander niet. Ook bespreken we abonnementen voor mobiele data. Welke moet je hebben?
Zaterdag in Kassa:
Keurslager verkoopt plofkippen
Als je naar de Keurslager gaat verwacht je goed vlees. Niet voor niets is hun slogan 'Verstand van lekkers vlees'. Daarnaast verwacht je ook iemand aan te treffen met verstand van zaken over het vlees in de vitrine. Wakker Dier ging op pad met de verborgen camera en kwam erachter dat ook de Keurslager plofkippen verkoopt. Wakker Dier en de Vereniging van Keurslagers zijn in de studio.
Willekeur in compensatie van schade bij Rabobank
Voor de derde keer dit seizoen besteden we aandacht aan de gevolgen van phishing. In onze uitzending van 15 september 2012 zagen we hoe consumenten voor duizenden euro's gedupeerd kunnen worden. Uit nieuw onderzoek van Kassa blijkt dat niet iedereen gecompenseerd wordt. Twee mensen met een rekening bij de Rabobank worden op dezelfde manier slachtoffer van internetfraude. Van de één vergoedt de Rabobank de schade wel en van de ander niet. Hoe kan dit gebeuren?
Productbespreking: Mobiele data
Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van mobiele data op smartphones en tablets. Abonnementen voor mobiele data worden duurder, maar de hoeveelheid te verbruiken data minder. Kassa zet aan de hand van drie profielen de kosten van mobiel internet op een rijtje. Kijk naar Kassa om te zien welk abonnement bij u past.
Kassa is morgen om 
19.10 op de buis, op
Nederland 1 .
Praat mee via Twitter!
Doe mee met het Kassa Panel via ons Tweede Scherm. U zit tijdens de uitzending achter de knoppen op uw computer, laptop of tablet. Surf naar kassa.vara.nl tijdens de uitzending of download de app voor de iPad of Android-tablet ! Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik
#KassaTV  in uw tweet om mee te discussiëren!

Meer over:

kassa, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!