Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wereldwijd meer dan 1 miljard smartphones in gebruik

18-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Iphone-vijf-twee_02.jpg
In het derde kwartaal van 2012 zijn voor het eerst meer dan 1 miljard smartphones in gebruik. Dit blijkt uit cijfers die gepubliceerd zijn door Strategy Analytics.
Volgend miljard
Het exacte aantal ligt volgens de onderzoekers rond 1.038 miljard actieve smartphones. De afgelopen 16 jaar is het aantal tot 1 miljard gestegen, maar volgens Strategy Analytics zal het volgende miljard al binnen de komende drie jaar een feit zijn. Dit komt mede door de dalende kosten voor smartphones en de ontwikkeling dat steeds meer aanbieders zich op de markt begeven.
Onevenredige stijging
De stijging van actief gebruikte smartphones verloopt onevenredig. De afgelopen vijftien jaar zijn er 708 miljoen smartphones in gebruik genomen, maar het laatste jaar zijn pas de laatste 300 miljoen exemplaren in gebruik genomen.
Introductie
De eerste 'slimme telefoon' werd gelanceerd in 1996: de Nokia Communicator. Hoewel Nokia in grote mate heeft bijgedragen aan de groei van de smartphone, heeft het bedrijf nu moeite om andere smartphone aanbieders, zoals Apple en Samsung, bij te houden.
Ranking
Op het moment is Samsung volgens Strategy Analytics leidend in de mobiele markt met een marktaandeel van 26 procent. De geschatte afzet van Samsung tussen april en juni in 2012 zou daarmee op 50,5 miljoen smartphones komen. Apple en Nokia volgen het merk op het gebied van het aantal verkochte smartphones op de voet.
Bronnen: ZDNet.nl/Techcrunch.com/Nu.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!