Kassa

Kan je het AstraZeneca-vaccin weigeren en een ander vaccin krijgen?

14-04-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
85324 keer bekeken
  •  
injectienaald spuit vaccineren 930 520 prik griepprik
Donderdag maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend dat het alleen nog mensen boven de zestig vaccineert met het AstraZeneca-vaccin. Maar is dit middel dan minder gevaarlijk voor ouderen? En wat als je het AstraZeneca-vaccin weigert en liever een ander vaccin wil? We zochten het voor je uit.
Eerst maar even op een rijtje zetten wat er allemaal om het vaccin te doen is geweest. De onrust rondom eventueel ernstige bijwerkingen begon halverwege maart, toen in meerdere landen meldingen werden gedaan. Patiënten zouden na het toedienen van het vaccin last hebben gekregen van bloedproppen. Een klein aantal mensen overleed zelfs aan die complicaties. In navolging van Duitsland besloot Nederland de vaccinatie op 14 maart voor het eerst stil te leggen, toen nog voor iedereen die ermee gevaccineerd zou worden. Na vijf dagen achtte het kabinet het middel veilig genoeg om de vaccinatie te hervatten. Daar komt het kabinet nu (met uitzondering van iedereen die voor 1961 is geboren) op terug.

Risicoafweging

Dat besluit neemt het kabinet op advies van de Gezondheidsraad. Het Europees Geneesmiddelenbureau EMA heeft de combinatie van trombose in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes na vaccinatie met het AstraZeneca aangemerkt als een zeer zeldzame bijwerking van het vaccin. Deze treedt voornamelijk op bij mensen onder de 60 jaar. Er zijn weinig meldingen gedaan van deze bijwerking bij mensen van boven de 60 jaar.

Voor 60-plussers geldt dat het risico op sterfte door COVID-19 veel groter is dan het risico op de bijwerking of sterfte daaraan. De Gezondheidsraad heeft daarom geadviseerd om voor die groep AstraZeneca in te blijven zetten, naast de andere vaccins.

Mag je weigeren?

Van Kassa-kijkers kregen we de vraag wat er gebeurt als je de AstraZeneca-vaccinatie afslaat. Kun je dan nog ingeënt worden met een ander middel? We vragen het na bij het RIVM, dat verantwoordelijk is voor de organisatie van het vaccinatieprogramma. Zij raden sterk af om dat te doen. "We maken maar één keer een afspraak. In principe maak je daarna geen aanspraak meer op vaccinatie", benadrukt woordvoerder Marah Michel.
Het is  nog niet duidelijk of er een tweede ronde komt nadat iedereen de mogelijkheid heeft gehad zich te laten inenten. "Mocht dat wel het geval zijn, dan geeft dat nog niet de garantie dat je een ander vaccin toegediend krijgt."

Lees ook de informatie van de Rijksoverheid hierover: Kan ik zelf kiezen voor een bepaald vaccin?

Vaccinatiebereidheid

In Nederland is de vaccinatiebereidheid op 85,6 procent gepeild, volgens cijfers van het RIVM. Daarbij moet  aangetekend worden dat de respondenten hun antwoord tussen 24 en 28 maart gaven. Onder 70-plussers komt dat percentage in die peiling veel hoger uit: 94,1 procent.
Uit een recentere peiling I&O Research in opdracht van de NOS blijkt dat de vaccinatiebereidheid bij AstraZeneca veel lager is dan bij andere vaccins. Van de 60-plussers is 55 procent is nog bereid AstraZeneca te nemen. Dat percentage ligt bij andere varianten veel hoger; Pzfizer (83 procent wil wel), Moderna (80 procent) en Janssen (77 procent).
42 procent van de mensen uit die groep die nog gevaccineerd moeten worden, heeft geen behoefte meer aan een prik van AstraZeneca, aldus deze peiling. Bijna zes op de tien Nederlanders (58 procent) zouden graag zien dat zij zelf kunnen kiezen met welk vaccin zij worden ingeënt.

Update: 60-plussers die vaccin weigerden, krijgen nieuwe uitnodiging

Vanaf 5 juni is het voor zestigplussers die zich niet wilden laten inenten voor een prik met AstraZeneca mogelijk om een nieuwe afspraak te maken.
Bronnen: RIVM, Gezondheidsraad, NOS, NU.nl
Artikel geüpdatet op 2 juni 2021

Meer over:

#corona, vaccinatie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (438)

marjoriedollekens@telfort.nl
marjoriedollekens@telfort.nl3 jun. 2021 - 16:56

Ik heb bij de 1e AstraZeneca vaccinatie vervelende bijwerkingen ervaren. Om deze reden wil ik de 2e vaccinatie weigeren. Ik zou wel de Pfizer als 2e willen hebben, maar hij wordt geweigerd door de GGD terwijl ik met de mes op de keel de 1e heb genomen en volgende maand 65 word dan had ik er wel recht op gehad. Nu krijgen alle weigeraars wel een ander vaccin, waarom ik dan de 2e niet?

1 Reactie
Martina50
Martina506 jun. 2021 - 10:03

Ik heb, tien weken na eerste vaccinatie nog steeds vermoeidheidsproblemen. En ik ben niet de enige die langdurige klachten heeft. Bij de huisarts zijn deze problemen ook bekend. Ik wil graag een ander tweede vaccin. Maar hier in Nederland kan dit (nog) niet. Ik voel mij knap belazerd.

Marjo62
Marjo623 jun. 2021 - 13:58

Afgelopen zaterdag mijn 1e Astra Zenica vaccin laten zetten, terwijl ik hier helemaal niet achter stond. Paar dagen daarvoor de huisarts gebeld, ze konden niet zeggen wanneer en of je ander vaccin zou kunnen krijgen, als je deze zou weigeren. Heb erg geworsteld en het uiteindelijk, ondanks mijn slechte gevoel hierover, toch gedaan. De huisarts treft geen blaam omdat zij dit opgedrongen krijgen vanuit de overheid, het is eigenlijk een schande dat zij dit moeten doen, als uitzondering op de regel. Een bloody shame.... ik voel me echt het ondergeschoven kindje, als 62 jarige. Die trombose bijwerking maakt me erg angstig. Wat schetst mijn verbazing? Paar dagen daarna kan het ineens wel, kiezen voor Pfizer of Moderna. Ik baal als een stekker dat ik niet naar mijn intuitie heb geluisterd! Ik heb vandaag de huisarts gebeld en aangegeven dat ik GEEN 2e AZ meer wil. Hij kan mijn verhaal volledig begrijpen en adviseerde mij de GGD te bellen of ik geen ander 2e vaccin kon krijgen. Aanvankelijk had ik een afspraak staan, maar die is weer gecancelled omdat dit pas mag vanaf a.s. zaterdag 5 juni. De aardige GGD medewerker had dit niet mogen inplannen. Waar ik achter ben gekomen is dat er niet geregistreerd staat dat ik bij de huisarts ben gevaccineerd. Ik ga zaterdag dus gewoon bellen voor een afspraak. Ik heb een medewerker van het RIVM aan de telefoon gehad die mijn verhaal volledig begreep. Zij gaf aan dat zij en haar man het Janssen vaccin hebben geweigerd, en nu een ander vaccin kunnen krijgen. Ze zei dat er in andere landen zoals Duitsland, Engeland en mogelijk ook Frankrijk er al 2 verschillende vaccins worden geprikt, ook door leveringsproblematiek. Ikzelf heb gezien dat dit in Spanje ook wordt gedaan. Ik durf die verantwoordelijkheid zelf wel aan, en zeg dan maar 1 afspraak af of ik zeg dat ik corona heb gehad, dan hoef je maar 1 prik. Ik heb een ontzettende spuughekel aan liegen, maar wat doet de overheid? Ik ben laaiend over een uitzending op tv gisteren, waarin een virologe breed lachend aangaf dat je toch liever in een sportwagen rijdt (Pfizer, Moderna) dan in een klein eenvoudig autootje (Astra Zenica/Janssen). En wij als 60-64 jarigen zijn dus kennelijk minderwaardig? DIT IS VACCINDISCRIMINATIE!! IK PIK DIT NIET!!

Rrk
Rrk3 jun. 2021 - 12:32

Heel veel spijt dat ik onder enige druk 1e astrazeneca heb laten zetten ( werking zorg). Ik ben ruim onder de 60 en heb bepaalde gezondheidsproblemen waardoor ik bang ben voor de bijwerkingen van astrazeneca. Net na de 1e vaccinatie werd programma stopgezet. Ik heb de 2e vaccinatie geweigerd. Maar in Nederland krijg je geen ander vaccin als 2e ( andere landen wel). Ben nu dus half gevaccineerd. En dat terwijl ik nu 2 oproepen heb vanwege gezondheid en vanwege geboortejaar waar ik niet meer voor in aanmerking kom. Als ik me door mijn werkgever en maatschappij niet had laten pushen en meteen bij de eerste astrazeneca had geweigerd dan had ik nu deze überhaupt nooit meer aangeboden gekregen en ook zelf mogen kiezen. Ik vraag me af of er meer mensen in deze situatie zitten? (Ik krijg het idee dat ik een uitzondering ben)

1 Reactie
JvM2
JvM29 jun. 2021 - 8:11

Ik heb precies hetzelfde ik ben 39 jaar en heb de 1 vaccinatie van AZ gehad. Daarna op dag 15 een dik been gekregen wat 13 dagen heeft aangehouden. Ik durf dus echt die 2e niet te nemen. Inmiddels geven ze mensen die 1 vaccinatie hebben gehad in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Noorwegen en Canada niet de 2e prik van AZ maar van Pfizer of Moderna of ze geven mensen zelf de keuzen. Maar Nederland niet. Enige keuze die ik krijg is 2e vaccinatie van AZ nemen of geen prik.... en Hugo de Jonge zegt steeds iedereen die wil kan gevaccineerd worden...bullshit... zou hij de 2e nemen als hij bij de 1e 2 weken in angst gezeten heeft erna met een dik en pijnlijk been?? Ik krijg nu het gevoel dat ik wordt weg gezet als vaccinatie weigeraar, maar ik wil WEL die 2e prik maar niet van AZ. In andere EU landen geven ze de 2e wel van een ander merk. Tegen die tijd dat NL het beleid heeft aangepast is mijn 1e prik al te lang geleden :(

Arpzwolle
Arpzwolle1 jun. 2021 - 15:23

Inmiddels loopt er een petitie tegen Janssen vaccin: petitie.com. Google op petitie Janssen vaccin. Gelijk aan petitie Astrazenica. Tekenen dus, als je liever geen Janssen hebt.

Binair
Binair1 jun. 2021 - 8:19

Al voor dat er ook maar enige sprake was van eventuele bijwerkingen van AZ had ik al besloten dit vaccin te weigeren. in het kort: vaccins die op deze manier gemaakt zijn kunnen voor mij niet goed uitpakken (heb als klein kind meningitis overgehouden aan de DKTP prik), heb hypertensie en ben onlangs met succes geopereerd aan een hersentumor. Het Pfizer of moderna vaccin wil ik echter wel maar omdat ook ik van 1960 ben wordt die dus geweigerd U krijgt AZ wordt er gezegd. sterker nog kreeg de uitnodiging voor AZ vrij kort na mijn operatie, uiteraard heb ik die geweigerd. Als ik met deze punten kom tijdens een gesprek met de huisarts is het gelijk ik kan niks voor je doen. later bleek na een gesprek met de GGD dat dit wel kan. dus die is gelijk teruggekoppeld naar de huisarts. Of die me via een aanwijzing als chronisch patient zal doorsturen is nog de vraag. Daarnaast rij ik in normale doen taxibus voor een instelling die met mensen met een beperking werken. (via een groot taxi bedrijf) dus heb ik straks weer mensen in de taxibus die een beperking hebben. hoe krom kan je het hebben? De enige persoon die bereid was me op de lijst te zetten was de medewerker van de GGD, maar die vertelde erbij dat het haar baan kon kosten als ze het zou doen. Dit heb ik dus geweigerd. desalniettemin is het paadje van het kastje naar de muur inmiddels al een meter diep en heb ik nog geen vaccinatie gehad. Dit alles alleen maar omdat er een minister rondloopt op schoenen van 400 euro en daar klaarblijkelijk zijn verstand ook in heeft zitten.

roos1956
roos195631 mei 2021 - 11:34

Vind het onderhand een terreur worden tegen mensen van 60 en ouder. We mogen alleen AZ, en Pfeizer krijgen we niet, terwijl er genoeg van is. Ik wil geen trombose of hersenbloeding van iets wat deze REGERING me door mijn strot probeert te duwen dmv DWANG en chantage. En thuisprikken is ook één grote farce, want dat gebeurd ook niet voor mensen die niet naar de GGD kunnen : iedere keer een ander verhaal : van het kastje naar de muur: via de RIVM naar de GGD en dan weer naar de huisarts, en NIEMAND weet iets. Zodoende zitten mijn vrouw en ik nu al ANDERHALF jaar geisoleerd binnen en gebeurd er NIETS. Wij willen wel geprikt worden, maar worden op allerlei manieren tegengewerkt.

roos1956
roos195631 mei 2021 - 11:13

Mogelijk is het mysterie van de zeer zeldzame maar ernstige bijwerkingen van de vaccins van AstraZeneca en Janssen opgelost. Duitse onderzoekers hebben een zwakte blootgelegd in de moleculaire werking van deze vaccins. Het onderzoek onder leiding van Rolf Marschalek van de Goethe universiteit in Frankfurt am Main verscheen deze week als preprint, een wetenschappelijk artikel dat nog niet is beoordeeld door vakgenoten. Diverse landen hebben vanwege de ernstige bijwerkingen het gebruik van AstraZeneca en soms ook Janssen stopgezet of beperkt tot een minder risicovolle groep. De Europese geneesmiddelenautoriteit EMA stelt nog steeds dat het voordeel van vaccinatie bij deze vaccins opweegt tegen de nadelen. „De beoordeling loopt nog altijd, ook om te achterhalen wat mogelijk oorzaken zijn van de ernstige maar zeldzame bijwerking”, zegt een woordvoerder van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen in een reactie. „Het is echter nog te vroeg om hier inhoudelijk op te reageren. Het gaat nu om een voorpublicatie. We wachten de definitieve publicatie af.” Zwervende spikes Volgens het team van Marschalek kan een verkeerde bewerking in de celkern van de gastheer ertoe leiden dat er onvolledige stukjes van het spike-eiwit gemaakt worden. Die stukjes missen het „anker” waarmee het spike-eiwit normaal gesproken in de celmembraan vastzit. Daardoor kunnen ze gaan zwerven door het lichaam. Ze kunnen binden aan de receptoren van cellen in de bloedvatwand, net als het coronavirus dat bij een infectie doet. Die gebonden stukjes vreemd eiwit worden ook herkend door de door het vaccin opgewekte antistoffen en dat kan lokaal heftige ontstekingen geven, met als gevolg verstoppingen en lekkages van bloedvaten. Dit is wellicht ook het effect dat optreedt bij ernstig zieke Covid-19-patiënten, die overal in hun lichaam bloedstolsels kunnen krijgen. De Duitse wetenschappers spreken provocerend van een „Vaccine-induced Covid-19 Mimicry Syndrome”. Officieel wordt de zeldzame bijwerking van de coronavaccins „Vaccine-induced immune thrombotic thrombocytopenia” (VITT) genoemd. Het is de combinatie van stolselvorming (trombose) én een tekort aan bloedplaatjes (trombocytopenie). Britse onderzoekers vonden in april al een overtuigende verklaring voor het verdwijnen van bloedplaatjes na vaccinatie met AstraZeneca. Eiwitten in het vaccin zouden in zeer zeldzame gevallen antistoffen kunnen opwekken die de plaatjesfactor PF4 in het bloed aanvallen. PF4 stimuleert de aanmaak van bloedplaatjes die nodig zijn voor de stolling. Bij veel, maar niet alle, VITT-patiënten zijn inderdaad antistoffen gericht tegen PF4 aangetroffen. Paar dagen na de prik Volgens het Duitse team van Marschalek is er dus nog een tweede mechanisme in het spel, dat veel andere kenmerken van VITT kan verklaren. Ten eerste het moment waarop de verschijnselen optreden; niet direct maar vaak pas vier dagen tot een maand na de prik. Dat komt ongeveer overeen met de tijd die het lichaam nodig heeft om antistoffen tegen het spike-eiwit te maken. Dat de bijwerking vooral jongeren en vrouwen treft, kan komen omdat hun afweersysteem gemiddeld feller reageert. Maar het sterkste argument in de theorie van Marschalek is dat hij hiermee kan verklaren waardoor de bijwerking veel vaker optreedt bij AstraZeneca dan bij Janssen, respectievelijk bij 1 op 120.000 gevaccineerden en 1 op de 500.000. De instructie voor het spike-eiwit in het AstraZeneca-vaccin bevat namelijk veel meer ‘breekpunten’, plaatsen waar de omzetting van de DNA-instructie naar boodschapper-RNA kan worden afgebroken. Dat mechanisme noemen moleculair biologen splicen en is een bewerking die uitsluitend plaatsvindt in de celkern. Dat verklaart ook waarom de twee andere toegelaten vaccins, Pfizer-BioNTech en Moderna, niet zulke bijwerkingen hebben. Deze vaccins leveren direct kant-en-klaar boodschapper-RNA van het spike-eiwit af, dat nooit in de celkern terechtkomt. In proeven met cellen liet Marschalek zien dat zulke inkortingen inderdaad kunnen optreden, waardoor er zwervende spikes zouden kunnen ontstaan. Theoretisch lijkt zijn hypothese te kloppen als een bus, maar het bestaan van losse, zwervende spikes in het menselijk lichaam is nog niet aangetoond, niet bij VITT-patiënten en evenmin bij patiënten met ernstige Covid-19. „Het is een interessante hypothese met bijbehorend experiment, maar het is niet in patiënten onderzocht”, reageert ook hoogleraar interne geneeskunde Menno Huisman van het LUMC in Leiden, „Op grond van deze waarnemingen kun je niet zeggen dat dit soort vaccins maar niet meer gegeven moeten worden.”

MAGRIET1954
MAGRIET195430 mei 2021 - 19:20

Ik heb mijn 1e vaccinatie met AstraZeneca gehad via de huisarts, maar kon tegelijkertijd vervolgens gewoon een afspraak maken bij de GGD voor een ander vaccin. Ik heb nog een 2e afspraak staan bij de GGD. VRAAG: kun je 2 verschillende vaccins nemen? Is het verantwoord om 2 verschillende vaccins toegediend te krijgen?

vrouw vlierbes
vrouw vlierbes30 mei 2021 - 0:11

Trouwens wel fijn om te lezen dat meer mensen uit 1967 en 1968 er zo in staan. Daardoor voel ik me gesterkt om nee te zeggen tegen Janssen.

1 Reactie
Arpzwolle
Arpzwolle1 jun. 2021 - 15:27

Op petitie.com is een petitie gestart voir Janssen weigeraars. Google op Janssen vaccin weigeren

vrouw vlierbes
vrouw vlierbes30 mei 2021 - 0:01

Helaas Jansen vaccin aangeboden gekregen. Belgie stopt met het aanbieden van Jansen aan vrouwen onder de 41 jaar, Duitsland geeft het niet aan vrouwen onder de 60 jaar, Denemarken gooit de handdoek in de ring en in Amerika pleiten ze nu voor om vrouwen een ander vaccin aan te bieden die niet dit risico van laag aantal bloedplaatjes en trombose. En dit is niet zomaar iets, dit kan heel ernstig zijn mocht het je overkomen. Nederland heeft geen leeftijdgrens, en gaat dit voor zover ik dit nu weet toedienen bij mensen vanaf 18 jaar. Pure willekeur in een tijd waarin iedereen zich veilig wil voelen. Helaas voel ik mij niet veilig om Jansen in mijn arm te laten spuiten. Na veel wikken en wegen voel ik dat de beste beslissing is om morgen mijn afspraak af te gaan zeggen die ik gepland had. Ik heb hier echt de hele week over nagedacht met een knoop in mijn maag...moet ik nu wel of niet. Niet voelt als een opluchting ik vind dit vaccin echt te onbetrouwbaar. Ik snap dat het vaccin extra gemonitord wordt vanwege deze bijwerkingen, want dat moet allemaal nog in kaart gebracht worden. Daarin voel ik me dan een proefkonijn. Moderna geeft in de statistieken veel mindere bijwerkingen die wil ik wel. Als mijn dochter van 23 een uitnodiging krijgt voor Astra Zenica of Jansen ga ik haar dat echt afraden. Ik hoop dat ik met mijn keuze een voorbeeld mag zijn voor haar. Ik sluit wel aan achter een de rij hoor...in ieder geval is Nederland de blamage voorbij met het vaccineren...we doen goed mee in de race, ten koste van wat. Ik wil zelf kiezen wat ik in mijn lichaam laat spuiten, en anders sla ik over. Dan vertrouw ik nog liever op mijn immuunsysteem dat het de corona aan kan, want ook dat is nog steeds een grote mogelijkheid. Dus...dikke NEE tegen het Jansen en Astra Zenica voor mij.

Pien68
Pien6829 mei 2021 - 22:56

Ik sta niet te dringen om me te laten vaccineren, maar met een man met MS, een demente schoonvader in een verpleeghuis, een schoonmoeder waar ik mantelzorger voor ben en werken met collega’s in een cruciaal beroep, vind ik dat ik niet echt een keus heb. Ik was onaangenaam verrast (laaiend eigenlijk) dat ik alleen in aanmerking kom voor het Janssen vaccin. Ik heb er vooraf ook nergens wat over gelezen en had al een afspraak gemaakt. Toen kwam ik er pas achter dat ik alleen Janssen kan krijgen. Waarom moet ik genoegen nemen met 67% procent bescherming, terwijl het met Pfizer 95% is?? Omdat ik in 1968 ben geboren? Dat is toch geen reden? Wie verzint zoiets! Ik voel me net een proefkonijn en heb de afspraak weer afgebeld. Als ik dan toch troep in mijn gezonde lichaam gespoten ga krijgen, wil ik wel het beste. Net als het grootste deel van Nederland. Collega’s van mij die jonger zijn, krijgen aankomende week al hun eerste Pfizer prik. Ik ben blij voor hun, maar vind het zo oneerlijk.

kaatje1967
kaatje196728 mei 2021 - 19:31

ik sta er ook versteld van dat je geen keuze hebt en dat er ook niemand naar je argumenten luistert. Ik ben bereid om een vaccinatie te nemen maar wel een die meer bescherming bied. Geen Janssen. Mijn energie is al laag dan vindt ik 33% kans op Corona erg hoog. Ik hoop dat er eens geluisterd wordt naar alle onderstaande argumenten.

1 Reactie
Arpzwolle
Arpzwolle1 jun. 2021 - 15:29

Petitie loopt op petitie.com. Googke op Janssen vaccin weigeren

Jerrold
Jerrold27 mei 2021 - 20:30

Het is allemaal ongeorganiseerd. Gelijke vaccins voor iedereen. Mijn vrouw zou eerst pfizer krijgen. Werd afgezegd, want ze is van 1967. Opnieuw afspraak gemaakt. Weer werd pfizer aangeboden. Weer werd het afgemeld. De derde keer idem. Als ze zo onopgeleid mensen kunnen inplannen, ga ik haar morgen maar aanmelden als zwangere vrouw. Ben er klaar mee.

1 Reactie
Kees3K
Kees3K28 mei 2021 - 9:06

Dacht ik ook aan, dan maar zwanger als 52 jarige. Heb je gevonden welke procedure je dan moet doorlopen, ik zie online geen vragen over zwangerschap.

Faxface
Faxface27 mei 2021 - 18:34

Hier een 54 jarige man die ook alleen maar in aanmerking komt voor Jannsen vaccin. Daar kwam ik vandaag achter toen ik een afspraak probeerde te maken. Had eerst de huisarts gebeld en deze wist mij te melden, onder de 60 alleen Pfizer of Moderna. Heb dus ook de stappen om online een afspraak te maken afgebroken. Gebeld met de GGD en die wist mij te vertellen dat ik geen keus heb en dus alleen Janssen in mijn arm krijgt. Dat ik al min of meer verplicht wordt een vaccin in mijn arm te laten jassen vind ik al niet prettig, maar nu krijg ik ook nog eens niet de keus met welk vaccin. Ik wil dat Janssen vaccin niet daar uit klinische studies blijkt dat het vaccin van Janssen een werkzaamheid heeft van 67%. Ook kunnen er meer bijwerkingen optreden, tot de dood aan toe. Wat als ik het vaccin weiger? Het staat u vrij om het vaccin te weigeren. Maar het is niet aan te raden. Volgens het RIVM maak je daarna in principe geen aanspraak meer op een vaccinatie. Ook een vaccinatie ruilen met een ander is niet mogelijk. Voor het RIVM is vaccineren een dusdanig grote operatie, dat het schuiven met afspraken niet mogelijk is. Dit gaat mij dus allemaal echt te ver! Ik twijfel sowieso al een vaccin te nemen en de kans dat ik er eentje neem slinkt ziendewijze. Morgen nog eens met de huisarts bellen en kijken wat hij nog kan betekenen. Blijft dat Janssen vaccin mij opgedrongen worden, dan wordt het dus geen vaccinatie voor mij.

1 Reactie
Jerrold
Jerrold27 mei 2021 - 20:29

Het is allemaal ongeorganiseerd. Gelijke vaccins voor iedereen. Mijn vrouw zou eerst pfizer krijgen. Werd afgezegd, want ze is van 1967. Opnieuw afspraak gemaakt. Weer werd pfizer aangeboden. Weer werd het afgemeld. De derde keer idem. Als ze zo onopgeleid mensen kunnen inplannen, ga ik haar morgen maar aanmelden als zwangere vrouw. Ben er klaar mee.

Wimdec
Wimdec26 mei 2021 - 18:09

Ik kom blijkbaar alleen in aanmerking voor het vaccin van Johnson en Johnson / Janssen Omdat ik geboren ben in 1968. Nu ben ik pro vaccinatie maar NIET dat van Janssen ook AstraZeneca-vaccin wil ik niet. Wat nu?

5 Reacties
Arpzwolle
Arpzwolle26 mei 2021 - 20:48

Idem. Ik ben van 1967. Grote domper dat ik Janssen moet obv willekeur. Zou fijn zijn als in de AZ weigeringsdiscussie ook Janssenweigeraars worden meegenomen. Maar ik zie nog weinig reacties vanuit de 67/68 groep. Krijg de indruk dat ik 1 van de weinigen ben die niet willen. Ze laten je wel mooi in onwetendheid wanneer je een laatste kans evt krijgt, wanneer begint het 'achteraan in de rij sluiten ' zoals min. De Jonge steeds zegt. Om te zorgen dat je toch maar neemt? Overigens zei de overkoepelende ggd ghor dat je afspraak niet vervalt, ook na maanden in te wisselen, maar dan niet zeker welk vaccin en wanneer.

Roos000
Roos00027 mei 2021 - 5:44

Ook ik ben geboren in 1968 en ben pro vaccinatie, maar wil Janssen niet. Ik vind dit ernstige ongelijkheid in behandeling. Nu loop ik door dit beleid sowieso extra risico: a. als ik me niet vaccineer op corona en b. als ik het wel doe met Janssen op een (zeldzaam) maar zeer ernstig bijverschijnsel. En ook nog je eigen verantwoordelijkheid, want je weet dit van tevoren. Ik wil dat risico niet nemen! Alle jaren voor en na ons krijgen gewoon Pfizer (m.u.v. 60-65 die AZ kregen en terecht in actie kwamen). Ik heb diverse telefoontjes gepleegd/mails verstuurd niemand kan uitleggen waarom ons jaar persé Janssen krijgt, en het beleid is muurvast: je krijgt geen ander vaccin, je MOET Janssen of niks. Achteraan aansluiten, en geen zekerheid of je dan wél Pfizer krijgt, ook niet wanneer je weer aan de beurt bent, terwijl IC bedden nu vol liggen met onze leeftijd 50+. Mijn man uit 66 krijgt wel oproep voor Pfizer, ik vraag of we dan mogen ruilen daar het risico op bijwerkingen voor vrouwen hoger is, ook dit mag niet! Op de waddeneilanden krijgt iedereen Pfizer ongeacht geboortejaar. Dus discriminatie op leeftijd én woonplaats.

Roos000
Roos00027 mei 2021 - 6:31

Ik ben uit 1968 en heb oproep voor Janssen-vaccin maar weiger door het extra risico dat ik loop op ernstige bijwerkingen. Vindt het onbegrijpelijk dat er discriminatie is op leeftijd én woonplaats (op waddeneilanden krijgt iedereen Pfizer ongeacht geboortejaar). Het vaccinatiebeleid zit muurvast: ik krijg alleen Janssen. Nu moet ik wachten tot vaccinatieronde voorbij is en ook dan is het onzeker of ik alsnog in aanmerking kom voor Pfizer. Dit terwijl er geen schaarste is want er komen miljoenen Pfizer vaccins binnen!

Tooske0909
Tooske090927 mei 2021 - 6:52

Idem. Buitengewoon oneerlijk. Iedereen om me heen krijgt Pfizer (95% bescherming). Ik zou genoegen moeten nemen met Janssen (67% bescherming en gratis kans op zeldzame maar ernstige bijwerking). Dit is m.i. strijdig met de Wet Gelijke Behandeling. Heb Rijksoverheid, Ministerie Volksgezondheid en alle fracties van de Tweede Kamer aangeschreven. De Tweede Kamer kan het kabinet ter verantwoording roepen o.a. met kamervragen. Ik wacht nog op reacties.

Saskia Davids
Saskia Davids27 mei 2021 - 17:46

Idem. Ik ben van 1967. Grote domper dat ik Janssen moet en niet kan kiezen. Ik heb gebeld, gemaild, FB messenger. Niks helpt tot nu toe. Ik overweeg bezwaar te maken. Ik ben zeer vaccinatie bereid maar niet met Janssen.

Treesje1
Treesje126 mei 2021 - 14:26

https://t.co/7k96kTe6Za

Treesje1
Treesje126 mei 2021 - 14:26

https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1397491703662141446?s=20

Treesje1
Treesje126 mei 2021 - 14:21

Geert Wilders (@geertwilderspvv) Tweeted: Geef 60-plussers die geen AstraZeneca willen nou een alternatief vaccin, bijvoorbeeld Pfizer of Moderna. Minister @hugodejonge beloofde deze week te antwoorden. Nog niks gehoord. Collega @FleurAgemaPVV en ik stellen Kamervragen! #coronavirus #coronavaccin #Wilders #Agema

3 Reacties
Arpzwolle
Arpzwolle26 mei 2021 - 20:49

En degenen die het janssenvaccin niet willen. Zelfde bijwerking

Roos000
Roos00027 mei 2021 - 5:47

Treesje1, heel goed! Er moeten kamervragen komen hierover! Zie mijn reactie hierboven. 67-68 worden verplicht tot Janssen-vaccin met zeldzaam maar ernstig risico! En we willen graag gevaccineerd worden, maar geen extra risico lopen. Ongelijkheid in behandeling en discriminatie op leeftijd en woonplaats! Geef ons Pfizer net als iedereen voor en na ons, en ook 60-65-jarigen die AZ hebben geweigerd om dezelfde redenen. Het is zo oneerlijk allemaal dat wij extra risico moeten lopen, terwijl er wekelijks miljoenen Pfizer-vaccins binnenkomen!

Roos000
Roos00027 mei 2021 - 6:33

Ja, er moeten ook kamervragen komen voor wie verplicht extra risico moet lopen met Janssen-vaccin, gebdat 1967-1968, discriminatie op leeftijd én woonplaats!

Berttory
Berttory26 mei 2021 - 11:37

Ik ben geboren in 1960en heb een uitnodiging ontvangen voor inenting met AZ. Ik ben echter op vakantie op die datum en niet in staat om gebruik te maken van de uitnodiging. Nieuwe afspraak maken bij huisarts kan niet en afspraak maken bij Ggd kan ik ook niet. Wat nu?

1 Reactie
Desappel
Desappel31 mei 2021 - 12:14

Voor mijn man geldt precies hetzelfde, ik ben al weken bezig met het zoeken naar een oplossing. Wij zijn in september op vakantie en dan is zijn tweede prik datum vastgelegd. Na diverse emails met de huisarts is er geen enkele mogelijkheid om de datum 3 dagen te vervroegen. Moet hij nou verplicht met 1 prik verder of is het verstandiger om deze afspraak te annuleren en achteraan aan te sluiten. Het zou toch mogelijk moeten zijn om met iemand te ruilen? Wij zijn echt niet de enige die niet kunnen op één van de verplichte prik data. Voor de AZ prik hoeft er ook niet precies 12 weken tussen te zitten. De tweede prik kan tussen de 10 en 14 weken worden gezet. Dus waarom wordt het de mensen die de vaccinatie wél willen zo moeilijk gemaakt.

Chanelle77
Chanelle7723 mei 2021 - 14:35

Bron: AD d.d. 12-05-21 https://www.ad.nl/politiek/rutte-bibliotheken-volgende-week-ook-open-kermissen-en-restaurants-blijven-nog-wel-dicht~a1489468/ Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zegde in het debat toe te willen bekijken of 60- tot 64-jarigen – die AstraZeneca weigeren – binnenkort tóch in aanmerking komen voor een ander vaccin, bijvoorbeeld het Pfizer-vaccin. De ouderen kunnen daar dan zelf voor kiezen. Daarover wil De Jonge binnen twee weken een besluit nemen. De 2 weken zijn bijna voorbij, laten we hopen dat hij woord houdt.

2 Reacties
Treesje1
Treesje126 mei 2021 - 9:58

Hier zou vandaag bericht over komen maar ben bang dat hij niet komt met wat wij willen horen!

Roos000
Roos00027 mei 2021 - 5:49

En neem dan gelijk de groep mee uit 1967-1968 die vaccin Janssen niet willen om dezelfde reden!

pahi
pahi11 mei 2021 - 18:46

Oja ook nog even over het laatste advies van de gezondheidsraad aan de minister: Over de ernstige bijwerkingen in de aangegeven periode versus het overleden aantal doden om het advies te onderbouwen. De raad berekend het aantal doden per 100000 gevaccineerden door bijwerkingen en vergelijkt dit met de kans om te sterven aan Covid-19. Het lijkt erop dat vergeten is om het aantal mogelijke personen, die bijwerkingen hadden gehad als zij waren ingeënt, die aan covid-19 zijn overleden mee te nemen in de berekening. Daar is na de genoemde periode misschien wel naar gekeken maar tot het einde van die periode in ieder geval niet. Er kan niet uit gesloten worden dat de overledenen deze bijwerking ondervonden hadden. Berekening levert dan een interval op waar tussen de bijwerkingen gevarieerd moeten hebben. Dit levert een heel ander beeld op en dat zou waarschijnlijk tot een minder positief advies m.b.t. AstraZeneva hebben geleidt. Tja, wat nu?

pahi
pahi11 mei 2021 - 18:06

rivm verwijst naar farmacotherapeutischcompas.nl voor info over vaccin. Hierop heeft t/m 8 apr gestaan dat er voor AstraZeneca geen gegevens bekend waren voor de groep > 55 jr. Ik destilleer hieruit dat Astrazeneca geen personen boven 55 jr in hun (pre)clinicals hebben onderzocht, voor zover dat zij dat verder waarschijnlijk gedeeltelijk wel hebben gedaan. Het is dan dus niet waar als Hugo de J. en anderen beweren dat ' het veilig' is voor de groep 60 tot 65 jarigen. Maar het zou wel kunnen verklaren waarom zo obsessief wordt vastgehouden aan het vaccineren van deze groep met alleen AstraZeneca. Zeker als hier deals voor de aankoop over zijn gesloten of als anderen financiele belangen mee gedient zijn zoals aangeschafte aandelen e.d. Maar laat ook nog wat over voor de journalisten zodat die kunnen uitzoeken wat daar achter zit. Daarnaast heeft Australië (nu economisch alweer open voor andere landen met betere maatregelen) met 25 miljoen inwoners zo'n 1000 - 1500 doden. Dit 'relatief goede' resultaat is voornamelijk door reisverboden en goede quarantaine faciliteiten (gebouw om inreizenden tijdelijk op te sluiten.) verkregen. Vergelijk dat met het resultaat van het zwabberbeleid van Nederland. Trek het aantal doden van elkaar af en zie het verschil tussen voorrang voor economie of voor volksgezondheid) Bijzonder is dat de demissionarissen hier gewoon door mogen gaan met hun wanbeleid. Dit met medeweten van onze 2e kamer. Zodat Mark R. met ongeveer 25% van de bevolking, die koos voor de VVD, achter zich gewoon door kan broddelen en zodat Hugo de J. o.a. zijn obsessie met AstraZeneca en de daarmee gepaard gaande discriminatie van 60 tot 65 jarigen kan botvieren. Aan iedereen: Blijf rekening houden met elkaar. Velen tussen 60 en 65 jr zijn tegen hun wil nog niet gevaccineerd met het vaccin van hun keus. Hoe meer afstand hoe beter.

zestig plus
zestig plus11 mei 2021 - 8:34

Las net een artikel dat de tijd tussen de 1e en 2e prik bij Astra Zenica is "opgerekt" naar 16 weken! (In verband met de zomervakantie). Hoe lang gaan we nog door met deze Astra Zenica soap? Ik heb net de petitie getekend voor vrije keuze voor 60 plussers om ook net zoals de 60 minners, met het Pfizer vaccin gevaccineerd te worden en vóór de zomer klaar te zijn. Nu is een grote groep 60 plussers pas ver na de zomervakantie volledig "beschermd". Dit is toch de omgekeerde wereld. Bedankt Hugo voor deze leeftijdsdiscriminatie.

1 Reactie
Extra reden om Astrseneca aan de 60 minner te veven
Extra reden om Astrseneca aan de 60 minner te veven11 mei 2021 - 9:48

Ze blijven maar proberen die handel door onze strot te duwen.

marjoen
marjoen10 mei 2021 - 13:16

Ik ben ongeneeslijk ziek, chemo longkanker etc etc ..... ik durf die astrazeneca niet , bij ons hebben ze de interval verkort van 12 naar 9 weken, dat is tegen het advies van de gezondheidsraad/rivm dit ook vanwege effectiviteit van het vaccin. hoe langer het is hoe hoger de effectiviteit. Dat mag dan allemaal wel ??? Rivm en gezondheidsraad gebeld , nee dat mag niet, maar ze doen het dus wel, Breda en omgeving. Dan wil je toch al uberhaupt dat vaccin niet en in mijn ziektebeeld durf ik het ook niet pffffffffffffffff en ik zit al meer als een jaar alleen in huis, vorig jaar ook al 9 chemo s gehad . Drama is dit

vlinder57
vlinder578 mei 2021 - 16:54

Heb net onder het kopje "Reacties op het vaccineren" in de AD een oproep gedaan voor degene die het ook niet eens zijn met deze regel om vooral even de petitie te tekenen. Alle kleine beetjes helpen.

Groep 60 - 64
Groep 60 - 648 mei 2021 - 16:07

Ik zou al blij zijn als ze ons enig perspectief bieden door bijvoorbeeld aan te geven dat wij in juli alsnog met Phizer of Moderna gevaccineerd kunnen worden. Nu zitten we gewoon op het strafbankje en niemand weet hoe lang.

1 Reactie
simone2660
simone266030 mei 2021 - 15:49

Inderdaad. Veel wat ik voel en denk is al gezegd. Ik ben voor vaccinatie maar wel een die beschermd voor meer dan 60% en geen rare bijwerkingen heeft voor een bepaalde leeftijdsgroep. Alsof die stof kan weten uit welk jaar je bent

Aize
Aize8 mei 2021 - 9:38

Bericht in de NRC vanochtend. Het is onbekend hoeveel zestigplussers een vaccinatie met AstraZeneca hebben geweigerd. Sommige huisartsen claimen dat ongeveer de helft niet is komen opdagen. Sommige weigeraars willen wel een ander vaccin, maar voor hen is er nog geen oplossing. Volgens een woordvoerder van het ministerie is er nu "niet de luxe" om een ander vaccin aan te bieden. En om mij heen wordt er doorgeprikt met Phizer gezonde mensen boven de 65 en onder de 60.

2 Reacties
Greychevy
Greychevy11 mei 2021 - 5:47

En de motivatie waarom juist de 60-64 jarigen de verdoemden zijn blijft ontbreken. Het is pure koppigheid van de minister om toe te geven dat zijn beleid aan alle kanten rammelt en gebouwd is op verdraaiing van de feiten. Alleen het feit al dat men steeds wisselt tussen de ene keer het indelen op leeftijd en de andere keer op geboortejaar. Ik ben 65 dus zou Pfizer moeten krijgen net als de andere 65 plussers, maar ik ben ook van 1956 en vanuit die hoedanigheid krijg ik Astra, leg het maar uit. Ik ben inmiddels 43 jaar (rijks)ambtenaar, het is voor het eerst van mijn leven dat ik me er werkelijk voor schaam om dat tegen iemand te zeggen.

Greychevy
Greychevy11 mei 2021 - 7:06

Het is logisch ( en onbegrijpelijk!) dat de overheid niet weet hoeveel mensen Astra hebben geweigerd. Huisartsen hebben immers geen opdracht gekregen om aan het RIVM te melden wie er Astra hebben geweigerd ( en of die evt wel belangstelling hebben voor een ander vaccin). Met andere woorden, men heeft geen idee en maakt dus beleid op basis van GEEN gegevens.

Beth1
Beth17 mei 2021 - 18:59

Het Rapport AstraZeneca: https://onedrive.live.com/?authkey=%21AOj%2DovAD0UVfo7U&cid=BCD7D61F1502EF41&id=BCD7D61F1502EF41%211433&parId=BCD7D61F1502EF41%21104&o=OneUp

Treesje1
Treesje17 mei 2021 - 18:09

Ik heb gisteren en vandaag de link van de petitie doorgestuurd naar; Limburg Dagblad Brabants Dablad, NOS, RTL , Ministerie, NU Nl , AD, Parool etc. Met verzoek hier aandacht aan te besteden om te proberen zoveel mogelijk publiciteit te krijgen voor Handtekeningen. Hoop op succes

1 Reactie
batteraaf
batteraaf10 mei 2021 - 13:45

Gezien onze groep vaak ook degenen zijn die een abonnement hebben op een van deze kranten Bij deze Zie ik niets in mijn krant staan Zeg ik deze Na een abonnement van 40 jaar op. Daar ben ik dan snel klaar mee.

Groep 60 - 64
Groep 60 - 647 mei 2021 - 17:49

Het volgende artikel staat in Touw: 60-minners krijgen al een vaccin, terwijl sommige 60-plussers nog wachten. Hoe kan dat? Een huisarts uit Nieuw-Beijerland prikt een zestigplusser met het AstraZeneca-vaccin. Beeld Arie Kievit Een huisarts uit Nieuw-Beijerland prikt een zestigplusser met het AstraZeneca-vaccin.Beeld Arie Kievit Tienduizenden 60-plussers wachten nog steeds op hun eerste AstraZeneca-prik. Naar verwachting krijgen ze als een van de laatste groepen hun tweede dosis. Anne ter Rele en Marten van de Wier7 mei 2021, 17:30 Terwijl de GGD inmiddels bezig is met het vaccineren van 60-minners, is een deel van de 60- tot en met 64-jarigen in Nederland nog niet opgeroepen voor een eerste covidvaccinatie. Dat bevestigen het RIVM en de Landelijke Huisartsen Vereniging. Het gaat om waarschijnlijk om enkele tienduizenden mensen, volgens het RIVM vooral in Gelderland en Zuid-Holland. De bedoeling is dat zij voor eind mei zijn gevaccineerd. Deze groep krijgt AstraZeneca via de huisarts. Vanwege de trage levering van dat vaccin verliep het vaccineren provincie voor provincie. Omdat er bij AstraZeneca twaalf weken zit tussen de eerste en tweede prik, duurt het tot eind augustus voor de laatste 60-plussers volledig gevaccineerd zijn. Door de vertraging krijgen de 60-plussers mogelijk een tweede prik op hetzelfde moment als twintigers en dertigers. Dat komt door de kortere tijden tussen de eerste en tweede prik bij Pfizer- en Moderna-vaccins, die door de GGD worden gezet. 60-minners die een Janssen-vaccin ontvangen, zijn zelfs maanden eerder klaar, omdat daarbij maar één dosis nodig is. Als de leveringen lopen zoals verwacht, krijgt iedere Nederlander die dat wil voor 1 juli een eerste prik, zei minister Hugo de Jonge van volksgezondheid eerder. “In Gelderland en Zuid-Holland zijn nog niet alle doses voor de eerste prik geleverd”, meldt een woordvoerder van het RIVM. De provincie Gelderland komt nog 68.000 prikken tekort, Zuid-Holland ruim 88.000. Volgens de woordvoerder worden deze prikken “ergens in de komende tien dagen” geleverd. ‘Kwetsbaar’ De vertraging zorgt voor onvrede bij 60-plussers. “Het is beschamend dat juist de meest kwetsbaren moeten wachten, terwijl jongere groepen via de GGD sneller met Pfizer worden gevaccineerd”, vindt Lia Donkers (60), die in Zuid-Holland woont en nog wacht op haar prik. “Ik voel me kwetsbaar, vanwege mijn leeftijd, en omdat ik als jeugdconsulent en sociaal werker veel met gezinnen werk.” Donkers zou het liefst willen dat ze kon kiezen welk vaccin ze krijgt. Dan zou ze zich liever met Pfizer laten vaccineren, vanwege de kortere wachttijd tussen de twee prikken. Daarin staat ze niet alleen: een petitie die voorstelt de 60- tot 65-jarigen met Pfizer te vaccineren, is inmiddels bijna vijfduizend keer ondertekend. Vanwege de verlate prik krijgt Donkers pas na de zomer een Europees vaccinatiepaspoort, dat haar toegang geeft tot Europese landen. Jammer, want ze was deze zomer graag naar vrienden in Spanje en Griekenland gegaan. “Maar ik wil pas reizen als ik volledig beschermd ben, eerder voelt niet veilig.” In totaal bestelden huisartsen 1,3 miljoen AstraZeneca-prikken. Ruim 1 miljoen mensen kregen inmiddels via de huisarts een eerste dosis. Niemand van deze groep heeft een tweede dosis gehad.

Nadien
Nadien7 mei 2021 - 16:13

Ben ik een doemdenker?? Iedereen van 60 tot 65 AstraZeneca scheelt straks jaren aow uitkeringen?

2 Reacties
Beth1
Beth17 mei 2021 - 19:00

Kijk, jij snapt het ! En gelijk de pensioenfondsen uit de ....

Albert53
Albert5327 mei 2021 - 18:39

Ja... jij bent een doemdenker!! Ik heb vanmiddag een goede vriend van 55 jaar via videobellen vanuit het ziekenhuis gesproken. Doodziek was de man! In coma, aan de beademing, aan het zuurstof. Gelukkig heeft hij het gered. En dan durf jij dit soort onzin uit te kramen. Je moet je diep schamen... geen woorden voor.

NickBaum
NickBaum7 mei 2021 - 13:52

Have You Been Fully Vaccinated? People are considered fully vaccinated*: 2 weeks after their second dose in a 2-dose series, such as the Pfizer or Moderna vaccines, or 2 weeks after a single-dose vaccine, such as Johnson & Johnson’s Janssen vaccine If you don’t meet these requirements, you are NOT fully vaccinated. Keep taking all precautions until you are fully vaccinated. If you have a condition or are taking medication that weakens your immune system, you may NOT be fully protected even if you are fully vaccinated. Talk to your healthcare provider. Even after vaccination, you may need to continue taking all precautions. omdat in Amerika astrazeneca niet is goed gekeurd door FDA word je dus als niet gevaccineerd beschouwd dus geprobeerd via huisarts GGD Rivm goedgekeurd vaccin te krijgen maar muren gaan gelijk omhoog als je geboorte datum 1960 heb dus vriendin zal nog langer moeten wachten voordat ik naar amerika kan afreizen en hoe gaat dit dadelijk in ander landen buiten europa

1 Reactie
Greychevy
Greychevy11 mei 2021 - 5:53

Ben benieuwd waarom Alaska en New York dan vaccins aan toeristen willen gaan geven, dat heeft toch weinig zin als je om het land binnen te komen al volledig gevaccineerd moet zijn?

Groep 60 - 64
Groep 60 - 647 mei 2021 - 13:10

Friese GGD wil mensen die prik misten opzoeken met grote bus 07 Mei 2021 - 12:01 Frysk De Friese GGD wil met een grote bus bij mensen langsrijden die geen vaccinatie gehaald hebben, terwijl ze er wel een uitnodiging voor kregen. Volgens de GGD zijn de opkomstcijfers lager op plekken waar mensen langer onderweg zijn voordat ze een prik kunnen halen. De bus is in eerste instantie bedoeld voor 65-plussers, en komt te staan op plekken waar relatief veel ouderen nog geen gehoor hebben gegeven aan de vaccinatie-uitnodiging. Komt er straks ook een busje langs als de vaccinatiegraad in onze groep te laag is?

3 Reacties
JustMe60
JustMe607 mei 2021 - 13:39

Of moet ik er 2 uur voor rijden, het maakt me niet uit...als ik dan maar Pfizer krijg

Greychevy
Greychevy7 mei 2021 - 13:43

Misschien gaan landen zoals Israel waar men ook lijkt te zwemmen in de vaccins straks ook wel vaccinatiereizen voor toeristen organiseren om het toerisme weer een beetje aan te jagen!

Beth1
Beth17 mei 2021 - 15:25

Dan moeten ze een konvooi sturen ;-) En als het dan Astra of Jansen is mogen ze weer onverrichter zake retour.

JustMe60
JustMe607 mei 2021 - 12:27

Duitsland zou het coronavaccin van Janssen uit Nederland alleen nog aan mensen van 60 jaar en ouder moeten toedienen, net als het vaccin van AstraZeneca. Volgens het gezaghebbende tijdschrift Der Spiegel is dat het advies van de officiële commissie voor vaccinaties in Duitsland, de Ständige Impfkommission (Stiko) van het Robert Koch Institut, het Duitse RIVM. Zeldzame en gevaarlijke combinatie De Stiko zou het advies maandag naar buiten brengen. Aanleiding voor de stap zijn de potentiële bijwerkingen. Het vaccin van Janssen zou bij sommige mensen kunnen leiden tot een zeldzame en gevaarlijke combinatie van bloedstolsels en een laag aantal bloedplaatjes. Mensen die jonger dan 60 zijn, zouden het vaccin alleen nog kunnen krijgen na overleg met hun arts, zou de Stiko adviseren. Als ze hier dat ook toe gaan passen komen ze zo meteen nog 60 t/m 65-ers tekort, ik zou erom moeten lachen als het niet zo triest was! Dus waarschijnlijk krijgen alle mensen die hier Astra geweigerd hebben aan het einde van het jaar een vaccinatie met Janssen aangeboden.....of weer Astrazeneca

4 Reacties
Beth1
Beth17 mei 2021 - 12:50

Kan zijn, maar ook Jansen komt er bij ons niet in ! Wordt tijd dat we zelf vaccins kunnen kopen. Prijs uitgelekt: ‘EU betaalde 15,50 euro per Pfizer/BioNtech-dosis’

Groep 60 - 64
Groep 60 - 647 mei 2021 - 12:54

In Duitsland is AstraZeneca ondanks een negatief advies van de STIKO nu vrijgegeven voor alle leeftijden. Een eventueel negatief advies voor Janssen zal dus ook wel genegeerd worden. Dat vaccin veroorzaakt tot nu toe immers minder vaak de gevreesde bijwerkingen. Ben benieuwd wat de Gezondheidsraad gaat adviseren over AstaZeneca, Hugo de Jonge heeft immers een dikke week geleden weer advies gevraagd over AstraZeneca.

Greychevy
Greychevy7 mei 2021 - 13:37

Per 1 juni kunnen toeristen op verschillende vliegvelden in Alaska een vaccinatie naar keuze halen. Misschien een alternatief voor de vakantie? Vliegreis heen op basis van negatieve test, op het vliegveld gelijk vaccineren. Een week of 2-3 rondtrekken en op het vliegveld voor de terugreis de 2e prik halen, dan heb je met heel dat bureaucratische geneuzel hier helemaal niets meer te maken👍

Chanelle77
Chanelle777 mei 2021 - 13:45

Zowel Astrazeneca als Janssen komt ook niet in mijn lichaam!

vlinder57
vlinder577 mei 2021 - 10:40

Gisteren wederom een oproep(3de) gekregen om mij volgende week alsnog te laten vaccineren met AZ. Omdat ik wist dat de praktijk had gebeld heb ik niet opgenomen. In twee dagen tijd ben ik 5 x gebeld, is er 1 email gestuurd en hebben zelfs mijn man op zijn telefoon hierover gebeld. Zo blijkt maar weer hoe graag ze de AZ kwijt willen.

1 Reactie
Beth1
Beth17 mei 2021 - 10:51

Prikken brengt geld op ! Site : https://www.lhv.nl/actueel/nieuws/corona-0605-het-laatste-nieuws-voor-huisartsen Financiering extra inzet huisartsenpraktijken voor vaccinaties We krijgen geregeld vragen over hoe de financiering van de vaccinaties precies is geregeld. Vooraf hadden we hierover met het ministerie van VWS een afspraak gemaakt (21 euro per prik en later 90 euro voor thuisvaccinaties van niet-mobiele patiënten). We hebben toen ook al gesteld dat als de vaccinatie veel complexer zou worden, dat we dan opnieuw met elkaar in overleg zouden gaan over een beter passende vergoeding. Met alle extra en onvoorziene werkzaamheden en tijd die dit proces van de huisartsen vraagt, is dat hard nodig. We zijn ook deze week weer in overleg geweest met VWS hierover. Zodra hier voortgang op te melden is, hoort u het van ons.

Beth1
Beth17 mei 2021 - 10:03

EN DEEL VOORAL DE LINK VAN DE PETITIE !! https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/?locale=nl&page=2#petitionnews

Beth1
Beth17 mei 2021 - 10:02

TEKEN DE PETITIE !! HEEL BELANGRIJK !! https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/?locale=nl&page=2#petitionnews

Jet22
Jet227 mei 2021 - 9:00

Als iedereen nu eens massaal aangifte gaat doen bij de politie wegens discriminatie?

els dohmen
els dohmen7 mei 2021 - 8:58

De beschaving is al langer zoek ook al voor corona. Zeker in de politiek. Hier worden harde en gemene spelletjes gespeelt. Zowel bij gemeentelijk, provinciaal. waterschap en Eerste en Tweede kamer. (Spreek uit ervaring. Ik was een Omzigtje. Daar waren ze niet blij mee). Het gaat maar om een ding geld, baan en voor sommigen ook nog macht. Zo zie dat D66 ondanks dat ze voor een vrije keuze zijn voor een vaccin tegen stemmen (uitruil voor andere belangen). Ben zelf ook nog actief tegen houtrook in onze gemeente. Krijg als ik problemen aan kaart niets zeggende brieven terug. Die zie ik ook hier de revue passeren. Het is me nog niet duidelijk waarom er niet gekozen kon worden voor een ander vaccin. Daar er ook mensen bij zijn die om medische redenen geen Astra kunnen krijgen. (Niet alleen de 8 redenen welke het RIVM geeft waarom je wel in aanmerking kan komen voor een ander vaccin.) De keuze door het kabinet alleen Astra maakt dat ze nu tegenover onze leeftijdsgenoten niet kunnen zeggen de mensen die geen Astra willen krijgen Phizer/Moderna. Dit levert hun politiek een probleem op. Spreek ook een aantal mensen (1956-1960) welke wel gevaccineerd zijn. Deze voelen zich net zo bedonderd dat ze geen andere keuze is geboden. De politiek (Coalitie nu en in de toekomst) durfde wel om een groep uit te sluiten. voor andere vaccins. Het woord integriteit is voor hun moeilijk. Mijn ervaring met de ouderen bonden is dat hier ook machtspelletjes gespeeld worden er is ook ruzie onderling net als bij 50PLUS. Het gaat er dan om wie er aan de tafel mag zitten bij het overleg met de minister. Als ze een maal aan tafel zitten draaien ze gauw bij richting het kabinet. (Zie Lianne de Haan (toen nog Ambo) met de pensioenen). Al de vertegenwoordigers van ouderen vertellen zonder met de ogen te knipperen dat het toch erg is dat er zoveel ouderen zijn overleden in de verzorgingstehuizen. Ze waren er zelf debet aan dat dit gebeurde. Ze zagen al jaren dat de zorg voor ouderen onder de maat was. Door ruzies geen krachten kunnen bundelen. Dus geen actie richting kabinet! Dat er zomaar beslist kan worden dat een groep van 1960 en 1956 geen keuze hebben voor een ander vaccin is hier een gevolg van. Nu maar wachten dat er een Omzigtje opstaat van de coalitie (je hebt een meerderheid nodig) en aangeeft dat je niet mensen kunt uitsluiten voor de keuze van een ander Vaccin. PS. Waarom in Duitsland Astra voor iedereen vrij gegeven is, omdat de ouderen daar wel een keuze hadden. Het overgrote deel heeft Astra geweigerd. Nu zit Duitsland met een stangnatie van het vaccineren en een grote hoeveelheid Astra op voorraad. Proberen mensen nu te lokken om toch Astra te laten vaccineren door hun mee vrijheden te geven als ze gevaccineerd zijn.

2 Reacties
Beth1
Beth17 mei 2021 - 10:04

Els, Teken de petitie en deel de link . Ook dit is vechten. https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/?locale=nl&page=2#petitionnews

Chanelle77
Chanelle777 mei 2021 - 14:49

Het volk mag alleen iets zeggen en stemmen tijdens de verkiezingen wanneer de politiek met mooie fabels komt. Voor de rest mond houden

Aize
Aize7 mei 2021 - 8:47

Ben lid van de PvdD, zij antwoordde vanochtend dat zij ook voor keuzevrijheid zijn en het belangrijk te vinden dat mensen een vaccin krijgen waar ze vertrouwen in hebben. Zij zeggen, helaas houdt dit kabinet vast aan deze strategie maar zij zullen dit zeer kritisch blijven volgen. Nou in elk geval een medestander. De eerste in mijn zoektocht. Op 5 mei zei Angela Merkel in haar toespraak onder andere dat wanneer men alleen nog over cijfers spreekt en niet meer over mensen, men de individuele mens uit het oog verliest. Dat is wat hier gaande is. Een groep mensen die bewust omgaan met hun gezondheid en hun recht op een goed en veilig vaccin opeisen.

2 Reacties
Kiri
Kiri7 mei 2021 - 10:03

Ook ik ben lid van de Partij voor de Dieren en heel erg blij met hun standpunt.

Greychevy
Greychevy7 mei 2021 - 11:00

Volgens mij was 1 van de uitkomsten van de toeslagenaffaire dat men de burger centraal zou gaan stellen en naar de burger zou gaan luisteren. Is nog weinig van te merken!

Mo777
Mo7777 mei 2021 - 7:49

Geen GGD-afspraak voor mensen geboren in 1956 tot en met 1960. "Uhh, waarom dan?" "Het is veilig voor jullie (Gewoon, leeftijdsdiscriminatie :) )." "Maar het beschermt minder goed dan Pfizer (c.a. 70% vs 95%), heb ik dan niet het recht om te kiezen voor de beste bescherming? Ook ben ik bang :(" "-mogelijk- kom je hier later voor in aanmerking, onduidelijk wanneer, de beschaving is even zoek door corona, duurt een tijdje voordat we die weer hebben gevonden, tot die tijd, even wachten ;)". PS, kan lang duren

Groep 60 - 64
Groep 60 - 647 mei 2021 - 7:46

Is dit misschien een optie voor AstraZeneca weigeraars? Afzien van deelname aan coronavaccinatie Wilt u niet meedoen aan de coronavaccinatie? U kunt het RIVM vragen u geen uitnodiging voor de vaccinatie te sturen. Als u later wel een coronavaccinatie wilt, dan kunt u het RIVM verzoeken u alsnog een uitnodiging voor vaccinatie te sturen.

1 Reactie
Greychevy
Greychevy7 mei 2021 - 8:41

Je kan het uiteraard proberen, maar dit is bedoeld voor de totaalweigeraars van vaccinatie uit de groepen die door het RIVM worden uitgenodigd, niet voor degenen die door de huisarts worden uitgenodigd en alleen Astra/Janssen weigeren. Het zoveel staaltje onduidelijke communicatie waarvoor je echt een cursus begrijpend lezen voor moet hebben gehad.

Miitje
Miitje7 mei 2021 - 7:38

60 tot 64 jarigen worden met het afgekeurde vaccin ingeënt. Inmiddels 65 maar helaas van het bouwjaar 1956. Ik heb de petitie inmiddels ondertekend want ook ik wil een vaccin die meer bescherming biedt en veiliger is. Ik kan niet tegen medicijnen dus overal krijg ik bijwerkingen van. Ik sta dus absoluut niet te springen om dit vaccin in me te laten spuiten. Ook geen Janssen want die heeft de zelfde problemen. Ik las ergens dat Nederland de Astra Zeneca heeft opgekocht die een ander land heeft afgekeurd. Hopelijk blijft dat dan over voor de politici die ons 60- 65 jarigen hier mee af willen schepen. Het biedt ten eerste geen hoge bescherming en ten tweede kans op bloedstolsels. Ik ben baas over mijn eigen lichaam, zet zelf die spuit maar bij al die partijen. Ik wil pfizer!! Kunnen we misschien ook duidelijkheid krijgen welke politici inmiddels Astra zeneca heeft ingespoten gekregen?

1 Reactie
Greychevy
Greychevy7 mei 2021 - 8:49

60 minners die zelf vrijwillig kiezen voor het Astra vaccin mogen dat krijgen. Om ons "om" te krijgen zou het heel stoer zijn als zowel alle leden van het kabinet als van het Koninklijk huis zich unaniem laten vaccineren op TV met Astra om het goede voorbeeld te geven ;-) ik heb zo'n vermoeden dat dat niet gaat gebeuren

Greychevy
Greychevy7 mei 2021 - 7:19

Ik heb inmiddels alle adviezen van de Gezondheidsraad gelezen, omdat dhr De Jonge regelmatig aangeeft te handelen volgens de adviezen van die raad. Het bovenstaande artikel geeft de situatie goed weer. De gezondheidsraad heeft nooit geadviseerd om 60 plussers alleen met Astra te vaccineren. De Raad geeft aan de het vaccineren van 60 plussers hoge prioriteit heeft en dat dat met gebruik van alle vaccins inclusief Astra z.s.m. moet gebeuren. Dat alleen vaccineren met Astra is dus een eigen verzinsel van de minister is en dus niet gebaseerd op basis van adviezen van de wetenschappers die er verstand van hebben.

Extra reden om Astrseneca aan de 60 minner te veven
Extra reden om Astrseneca aan de 60 minner te veven7 mei 2021 - 6:20

Benieuwd wat de Jonge doet met het nieuws dat Duitsland AstraZeneca vrijgeeft voor alle leeftijden en dat in Belgie vanaf 41 jaar. Denk dat Nederland wacht tot de politiek aan de beurt is voor vaccinatie. Als je kijkt naar de 2e kamer leeftijden valt het wel op dat alle politici van coalitiepartijen vrijwel allemaal in de leeftijdscategorieen zitten waarbij ze Phizer krijgen en geen Astrazeneca en dat de oppositie geboycot wordt door het cordon sanitair goeddeels zit in de AS doelgroep. Lijkt wel een staaltje eigenbelang 0

Bennietgek
Bennietgek7 mei 2021 - 6:03

Het kan dus wel. Gisteren op het RTL nieuws van 19:30 einde van de uitzending liet RTL nieuws weten dat er een petitie gaande is omtrent “Alleen is oké”. Dit gaat over alleenstaande die worden gediscrimineerd. Waarom dan OOK niet van “Pfizer/Moderna voor elke 60-plusser die dat wil”. Waarom is de media zo terughoudend als het over dit onderwerp gaat. Wat voor belang hebben zij om dit nu juist niet te vermelden.

1 Reactie
Inty
Inty7 mei 2021 - 6:10

Ik denk dat ze alle onrust rondom vaccineren geen aandacht willen geven. Mijn stukjes aan enkele kranten en daarbij de vermelding van de petitie worden tot op heden ook niet geplaatst.😡

AJ.Wilbrink
AJ.Wilbrink6 mei 2021 - 20:46

Ik ben 65 en durf astrazenica ook niet te nemen.Geef dan nu deze groep 60-65 de mogelijkheid om zich in het ziekenhuis te laten vaccineren met pfizer of moderne en roep deze mensen als eerste op want dit is nu de eerste kwetsbare groep. Waarom dwingen om astrazenica te nemen en doelbewust een risico te laten nemen op de vervelende gevaarlijke bijwerkingen.

Nadien
Nadien6 mei 2021 - 20:19

Verschrikkelijk! Lees net op teletekst dat vanaf eind mei 60 ziekenhuizen mee gaan doen met de vaccinatiecampagne. Het is de bedoeling dat de ziekenhuizen wekelijks een half miljoen prikken gaan zetten bij vooral jonge, gezonde mensen. Ik gun iedereen het allerbeste maar het lijkt me toch dat je beter de 60 tot 64 jarigen eerst vaccineert met het oog op de kwetsbaarheid. En dan niet zeggen dat we onze kans hebben gehad door te bedanken voor AstraZeneca, dat is een drogreden !

Groep 60 - 64
Groep 60 - 646 mei 2021 - 18:30

Duitsland heeft AstraZeneca zojuist vrijgegeven voor alle leeftijden. Verkiezingsstunt?

Greychevy
Greychevy6 mei 2021 - 17:51

De reactie van De Jonge bevat een klinklare leugen. De gezondheidsraad heeft nooit ketterlijk gezegd dat Astra veilig is voor ons, maar dat het risico op sterven aan Corona groter is dan sterven aan een bijwerking van Astra, dat is heel iets anders dan “veilig” , maar zo wordt het wel geframed. Als het zo veilig is vraag ik me af waarom het dat niet is voor alle andere leeftijden.

1 Reactie
Bennietgek
Bennietgek7 mei 2021 - 6:13

Het prikken gebeurt op een veilige manier, wil niet zeggen dat het vaccin veilig is.

Beth1
Beth16 mei 2021 - 16:55

Ik kon het niet laten. Wilde toch even zekerheid, maar heeft iemand er al op gelet wat de geboortedata van Kamerleden is en hoe het vaccinatieschema eruit ziet. En even voor de duidelijkheid IK BEN GEEN COMPLOTDENKER ! https://www.staten-generaal.nl/alle_leden?sorteer=ancienniteit https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/volgorde-van-vaccinatie-tegen-het-coronavirus/volgorde-vaccinatie-voor-mensen-die-niet-in-de-zorg-werken Misschien is dat de reden dat ze Pfizer / Moderna over willen houden.

1 Reactie
Extra reden om Astrseneca aan de 60 minner te veven
Extra reden om Astrseneca aan de 60 minner te veven7 mei 2021 - 6:17

Benieuwd wat de Jonge doet met het nieuws dat Duitsland AstraZeneca vrijgeeft voor alle leeftijden en dat in Belgie vanaf 41 jaar. Denk dat Nederland wacht tot de politiek aan de beurt is voor vaccinatie. Als je kijkt naar de 2e kamer leeftijden valt het wel op dat alle politici van coalitiepartijen vrijwel allemaal in de leeftijdscategorieen zitten waarbij ze Phizer krijgen en geen Astrazeneca en dat de oppositie geboycot wordt door het cordon sanitair goeddeels zit in de AS doelgroep. Lijkt wel een staaltje eigenbelang

Chanelle77
Chanelle776 mei 2021 - 15:12

Bericht van mij op fb bij Hugo de Jong; Wanneer is de groep 1956 t/m 1960 voor het Pfizer vaccin aan de beurt?  Bericht van minister De Jonge via FB Auteur Hugo de Jonge Deze mensen krijgen een vaccin van AstraZeneca aangeboden. Mensen vanaf 60 jaar, geboren in 1960 of eerder, kunnen op advies van de Gezondheidsraad veilig een prik met AstraZeneca blijven krijgen. Je kunt besluiten om niet in te gaan op de uitnodiging, maar het is nog niet bekend of/wanneer je dan een ander vaccin aangeboden krijgt. ^MM

3 Reacties
Greychevy
Greychevy6 mei 2021 - 16:08

Had je een andere reactie verwacht🤷

Inty
Inty6 mei 2021 - 16:38

Eigenlijk ben ik doorlopend boos. Door dit te zeggen..hoopt de Jonge dat mensen denken..nou dan toch maar AstraZeneca. En alleen deze kleine groep zit met dit probleem..de rest van de bevolking niet.

Beth1
Beth16 mei 2021 - 17:21

Hij wil vast niet ruilen ?? De meeste leden van de kamer zitten hoog en droog nu ze ons geen Pfizer of Moderna geven blijft er meer voor deze clan over. Kan er niets aan doen, maar ik begin heel erg cynisch te worden van deze geijkte voorgekauwde antwoorden van de heer de Jonge.

Camilla van den Hombergh
Camilla van den Hombergh6 mei 2021 - 15:08

Ook ik wil geen vaccinatie met het astrazeneca vaccin. Ben woonachtig in Nijmegen en ontving zojuist een uitnodiging van de huisarts: eerste prik op 3 JUNI!! Tweede prik NA DE ZOMERVAKANTIE!! Hoezo de kwetsbaren als eerste!?!! Het kan toch niet zo zijn dat een eventuele veegronde (zo die er komt) , gaat plaatsvinden in september!!!!

1 Reactie
Camilla van den Hombergh
Camilla van den Hombergh6 mei 2021 - 16:59

Onze generatiegenoten uit 1961 en 1962 , enige jaren jonger dus, krijgen in mei hun vaccinatie en zijn half juni klaar met hun tweede prik😭.

Firmin
Firmin6 mei 2021 - 14:53

In België vaccineerd de vaccinatiecentra de mensen vanaf 41 jaar en ouder, ook de mensen met een meervoudig gezondheidsprobleem met Astra Zeneca i.p.v met het veel veiliger vaccin van Pfizer en Moderna !

1 Reactie
Greychevy
Greychevy6 mei 2021 - 16:10

En wat wil je hiermee zeggen?

Groep 60 - 64
Groep 60 - 646 mei 2021 - 13:45

Ter informatie: Beste meneer of mevrouw, Nogmaals hartelijk dank voor uw melding via www.discriminatie.nl. Antidiscriminatievoorziening Limburg vindt dit soort signalen erg belangrijk, zo krijgen wij een beeld van wat er zich afspeelt in de maatschappij. Ik begrijp uit uw melding dat u van mening bent dat er sprake is van leeftijdsdiscriminatie omdat mensen van 60-64 jaar genoegen moeten nemen met een vaccinatie met het vaccin AstraZeneca. Wij hebben uw melding onderzocht en besproken in ons team van klachtbehandelaars. Overheidshandelen Wij vinden het zeer begrijpelijk dat u vindt dat er sprake is van ongelijke behandeling door de beslissing rondom AstraZeneca. Het is voor te stellen dat de groep mensen van 60-64 jaar zich door deze uitwerking onevenredig zwaar belast voelt. Wij kunnen als ADV Limburg echter helaas geen invloed uitoefenen op de politiek of ander overheidshandelen. Bij meerdere klachten over eenzelfde onderwerp kunnen wij (eventueel met andere organisaties) wel een signaal afgeven. Wij zullen op dit moment enkel een melding maken in ons registratiesysteem. Uw melding zal worden meegenomen in de lokale en landelijke discriminatiecijfers. Deze cijfers kunnen worden gebruikt als basis voor het vaststellen van gemeentelijk en landelijk beleid. Vervolgstappen Hoewel ADV Limburg op dit moment dus geen vervolgstappen kan zetten, willen wij u wijzen op de mogelijkheid om contact op te nemen met een belangenbehartigingsorganisatie voor senioren, zoals KBO-PCOB. Deze organisatie heeft uitleg gevraagd aan de overheid waarom mensen die ouder zijn dan 60 jaar nog wel gevaccineerd mogen worden met AstraZeneca. U kunt hierover meer lezen op Kom met uitleg waarom 60+ wel AstraZeneca mag blijven krijgen - KBO-PCOB (kbo-pcob.nl). U kunt ook contact opnemen met deze organisatie, via Contact - KBO-PCOB (kbo-pcob.nl). Wij hopen van harte dat de overheid, onder invloed van dergelijke belangenbehartigingsorganisaties, het beleid met betrekking tot AstraZeneca duidelijker zal onderbouwen of zelfs zal herzien. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u meer vragen hebben over discriminatie dan vernemen we dat graag van u. Met vriendelijke groet, Femke Michels Consulent werkdagen: ma-di-do-vrij H1 (2)

3 Reacties
Chanelle77
Chanelle776 mei 2021 - 14:52

Zal ook naar kbo-pcob.nl een mailtje sturen.

Firmin
Firmin6 mei 2021 - 15:02

Dit is duidelijk discriminatie van mensen tussen de 60 - 64 jaar. In België vaccineert het vaccinatiecentrum mensen vanaf 41 jaar en ouder vooral met AstraZeneca, ook de vrouwen en mannen die een risico patiënt is. Dit is discriminerend en gevaarlijk op de bijwerkingen die erger zijn bij het vaccin van AstraZeneca dan bij de vaccins van Pfizer en Moderna waar er nog geen zware bijwerkingen van gemeld zijn.

vlinder57
vlinder577 mei 2021 - 9:47

Stuur ook een mailtje..

Groep 60 - 64
Groep 60 - 646 mei 2021 - 10:25

Onderstaande e-mail van de heer Van de Klundert heb ik zojuist ontvangen. Beste meneer/mevrouw, hartelijk dank voor uw bericht. Uw inzicht is erg waardevol voor mij. U bent zeker niet de enige met vragen, want velen hebben mij gisteren gemaild over dit onderwerp. Ik heb helaas nog weinig nieuwe informatie op dit moment. Ik begrijp van het RIVM dat er voor de leeftijdsgroep geboren in 1960, 1959, 1958, 1957 en 1956 nu nog echt alleen AstraZeneca beschikbaar is. Dit is zo omdat de Gezondheidsraad heeft bepaald dat dit vaccin veilig te gebruiken is voor mensen boven de 60 jaar. Ook zouden er nog onvoldoende alternatieve vaccins (Pfizer, Moderna en Janssen) zijn om u en de anderen een alternatief aan te bieden. Uiteraard blijf ik hierover vragen stellen en probeer ik uit te zoeken of het wel klopt wat er gesteld wordt door de overheidsinstanties. Ik wil u wel nog even zeggen dat de kans op enige bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin bijzonder klein zijn in vergelijking met andere geneesmiddelen. Ook is de kans op ernstige covid-19 groter dan het krijgen van de bijwerkingen van het vaccin. Ik wil u hiermee niet overhalen (want wel/geen vaccin is helemaal uw eigen keus), maar enkel informeren. Met vriendelijke groet, Mitchell van de Klundert NOS | redacteur Binnenland Journaalplein 1 | Postbus 26600 1202 JT Hilversum www.nos.nl | twitter.com/MitchvdKlundert Dit bericht heeft mij aanleiding gegeven om hem te wijzen op het Duitse onderzoek waaruit blijkt dat het risico voor vrouwen boven de 60 vrijwel gelijk is aan het risico voor vrouwen onder de 60.

4 Reacties
Inty
Inty6 mei 2021 - 10:37

Jammer dat ook deze Mitchell probeert te vertellen dat Astra zeneca veilig is. En het RIVM blijft zeggen dat er te weinig vaccins zijn..maar het is toch niet de hele groep van 60 - 64 die gevaccineerd wil worden met een ander vaccin..er zijn er ook velen die het wel aandurven.! In het dorp waar ik woon heeft 80 % wel de vaccinatie geaccepteerd met Astra.

Beth1
Beth16 mei 2021 - 11:54

Ik vraag mij af: als hij zelf COPD, diabetes of Hartvaat patiënt zou zijn of. . Neemt hij dan zelf AstaZeneca

Chanelle77
Chanelle776 mei 2021 - 12:58

Kreeg exact hetzelfde mailtje van hem.

vlinder57
vlinder577 mei 2021 - 9:58

Heb dezelfde standaard brief ook ontvangen vanochtend.

Felis Sylva
Felis Sylva6 mei 2021 - 10:23

willen jullie de petitie nog even teken? volgende week zou die aan minister de jonge aangeboden worden https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/#petitionnews

Groep 60 - 64
Groep 60 - 646 mei 2021 - 9:39

Hirnvenenthrombosen nach Impfung auch bei älteren Frauen Die Deutsche Gesellschaft für Neurologie hat die Fälle von Sinus- und Hirnvenenthrombosen nach Covid-19-Impfung in Deutschland neu ausgewertet. Ihr Fazit: Das Risiko sei insgesamt sehr gering, aber Personen aller Altersklassen sollten umfassend darüber aufgeklärt werden, vor allem Frauen. Die Inzidenzrate der Hirnvenenthrombosen bei Frauen unter 60 nach Gabe des Astra-Zeneca-Impfstoffs betrug 24,2/100.000 Personenjahre, die von Frauen über 60 nach Gabe des gleichen Impfstoffs 20,5/100.000 Personenjahre. Unsere Daten zeigen also: Auch ältere Frauen haben ein erhöhtes Risiko, Sinus- und Hirnvenenthrombosen nach Gabe des Astra-Zeneca-Vakzins zu erleiden.« Kurth schlägt nun vor, schnell eine neue Risiko-Nutzen-Analyse für Vaxzevria durchzuführen.

pahi
pahi5 mei 2021 - 22:40

Had nou maar aandelen pfizer of moderna genomen, Hugo. Maar niet geklaagd want als regering kan je wel kiezen en hoef je geen Astrazeneca omdat jullie ervoor gezorgd hebben dat de slikken of stikken-pot buiten jullie leeftijdsbereik valt. Ja, waarschijnlijk is er ook alweer sprake van economische afgoderij. Is t niet vanwege de aandelen dan wel om de goedkope miskoop weg te werken. Maar het is allemaal weer mooi over de verkiezingen heen getild. Gefeliciteerd stelletje demagogen. En 2e kamer: Wat kun je nog doen? Ze zijn al demissionair. Tja een overheid/minister is moeilijk aansprakelijk te stellen maar als hierdoor doden gaan vallen dan zijn excuses toch echt onvoldoende. Hugo, dan zie je die man dadelijk liggen in ademnood op de i.c. en dan denk je "Hij vroeg om pfizer, waarom heb ik dat perse niet toegestaan?"

Corneel01
Corneel015 mei 2021 - 20:50

Beter als ze mensen die een ander vaccin willen op een stand by lijst zetten met de mededeling ' voorkeur ander vaccin. Iedereen wegzetten als weigeraar is niet eerlijk.

1 Reactie
Greychevy
Greychevy6 mei 2021 - 9:26

Die keuze om een voorkeur voor een ander vaccin aan te geven bestaathelaas niet, dus Iedereen die het Astra vaccin niet neemt is automatisch weigeraar!

Corneel01
Corneel015 mei 2021 - 20:48

Misschien gewoon ziekmelden als je voor je prik op moet. Dan word je niet weggezet als een weigeraar maar mag je later weer proberen. Volgende maand zulle er best genoeg andere vaccins loskomen om een keuze te kunnen maken.

Els.Velt
Els.Velt5 mei 2021 - 20:43

Inderdaad goed om te lezen dat er zo veel meer mensen worstelen met het Astra Zeneca vaccin. Ik herken mij ook in alle genoemde en mislukte acties om toch gevaccineerd te worden en in alle genoemde bezwaren tegen Astra Zeneca, die ga ik dan ook niet herhalen. Maar wel wil ik melden, dat ik de petitie heb ondertekend en mails heb verstuurd naar Mitchell van de Klundert van het Nos nieuws, alsmede diverse politieke partijen en tot slot ook naar de Gezondheids Raad. Ik hoop van ganser harte dat al onze inspanningen zullen leiden tot een verandering in de benadering van onze leeftijdsgroep en wij als 60-65 jarigen toch gevaccineerd kunnen worden en wel met Pfizer of Moderne.

gerrimari
gerrimari5 mei 2021 - 19:01

Op 22 april is een motie in de kamer ingediend door Wilders en Haga. Hierin werd gepleit om mensen die het AZ vaccin niet wilden hebben een ander vaccin te geven. Deze motie is verworpen er waren maar 42 stemmen voor. https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/moties/detail?id=2021Z06840&did=2021D15179 Kijk even verder en zie welke partijen aan onze kant staan. Ik schrok er van. Staat "jouw" partij aan de verkeerde kant, probeer ze dan te overtuigen van het onrecht dat ons aangedaan wordt.

5 Reacties
batteraaf
batteraaf5 mei 2021 - 19:40

Jammer, ik zie dat alle coalitiepartijen hebben tegengestemd. Laten we eerlijk zijn. We zien hoe ze hebben gehandeld bij de toeslagenaffaire. Het ging alleen maar om hun eigen. Hoe alle gedupeerden eraan toe waren. Dat boeide hun niets. Ik ga al vele jaren stemmen. Maar ik heb het nu wel gehad. Vanaf nu trekken ze hun plan maar. Hoeven ook niet meer aan te komen. In september of wanneer dan ook. Als de vaccinatiegraad te laag is. Dan zoeken ze het ook maar uit. Werk al vanaf mijn 17e. Altijd het volgzame type. Die hebben ze graag. Vroeger moesten onze ouders luisteren naar de pastoor en de kerk. Tegenwoordig moeten we luisteren naar Hugo de Jonge en de politiek. Die wel even beslissen wat goed is voor ons. Ik ben heel boos. Heel boos. Er zal toch wel een juridisch iemand zijn die iets voor ons kan betekenen. Als je verkeersboetes kunt aanvechten kun je toch zeker ook gezondheidsvragen aanvechten of ter discussie stellen.

Beth1
Beth15 mei 2021 - 19:49

Melden bij de Nationale Ombudsman, heb ik ook gedaan Mailadres: post@nationaleombudsman.nl En vooral de petitie tekenen en vragen of familie enz. ook wil tekenen ! https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/?locale=nl&page=2#petitionnews

Beth1
Beth15 mei 2021 - 19:57

VOOR: PVV 17 FVD 8 PvdD 6 DENK 3 JA21 3 SGP 3 50PLUS 1 BBB 1 TEGEN: VVD 34 D66 24 CDA 15 PvdA 9 SP 9 GroenLinks 8 ChristenUnie 5 Volt 3 BIJ1 1

Corneel01
Corneel015 mei 2021 - 21:02

Ik heb mijn partij al schriftelijk laten weten dat ik niet achter hun mening sta in deze kwestie. Schandalig hoe ze met ons 60+ omgaan. Heb al 36 jaar gewerkt en belasting betaald dus doe mij maar een Pfizer van €25 -. Mogen ze ook nog van mijn eigen risico aftrekken.

Greychevy
Greychevy6 mei 2021 - 9:30

Van de politiek heb je momenteel niets te verwachten, die zijn veel te druk met formeren en voor zichzelf het beste baantje te bemachtigen.

Kiri
Kiri5 mei 2021 - 18:43

Jazeker Beth, je mag mijn tekst publiceren op twitter

1 Reactie
Beth1
Beth15 mei 2021 - 19:34

Hij staat erop. Dank ! Verspreid vooral de link van de petitie site. Hoe meer mensen tekenen des te beter. https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/?locale=nl&page=2#petitionnews

EKL
EKL5 mei 2021 - 18:37

Ik ben geboren in 1960 en wil zeker niet ingeënt worden met het AZ vaccin. Ik ben geen proefkonijn. Als het niet veilig is voor personen die geboren zijn in 1961 zie ik niet in waarom het voor mij wel veilig zou zijn. Ik vind dit regelrechte leeftijdsdiscriminatie. En dat is bij andere terzake doende issues bij wet niet eens toegestaan. En hier zou dat wel mogen. Heel vreemd. Het is gewoon een tweede keus product dat men nu toch nog probeert te slijten in. Gewoon geheel in de ban doen en iedereen die dat wil zelf de keuze geven of standaard met Pfizer enten. Zodra dat kan sta ik direct paraat.

Wiesa
Wiesa5 mei 2021 - 18:05

Ik heb astrazeneca ook geweigerd. Vanmiddag heeft mijn man bij de ggd phizer gekregen. Er werd al gezegd dat ze niet weten of we nog aan de beurt komen en dan is het misschien toch astrazeneca of jansen. Ik heb bealoten dat ik dat niet doe.Ik ben verzorg mijn man wie in een rolstoel zit. Dit betekent dus dat hij overal naar toe zou kunnen met zijn vaccinatie alleen doordat ik deze niet neem hij ook niet weg kan want ik verzorg hem. Te gek voor woorden toch. Waarom geven ze ons geen phizer. Hoe kan het dat alleen die groep van 61 tot 64 astrazeneca krijgt

Beth1
Beth15 mei 2021 - 18:01

Voor allen die tegen vaccinatie met AstraZeneca zijn TEKEN DE PETITIE https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/?locale=nl&page=2#petitionnews

DteK
DteK5 mei 2021 - 16:41

Jammer dat de groep 60-65jaar het moet doen met een vaccin dat slechts zo'n 60% van de gevaccineerden beschermt tegen Corona. Wel zou ook bij de resterende 40% ziekenhuis opname vaak voorkomen worden, maar blijft dat dus maar liefst 4 van de 10 mensen nog Corona kunnen krijgen (tegen vrijwel niemand na een Pfizer vaccinatie). Krijg je na AstraZeneca wel een vaccinatiepaspoort terwijl de kans 40% is dat je nog steeds Corona kunt krijgen? En dat dan nog los van de 12 weken wachten op de 2e prik. Pas twee weken na die 2e prik bereik je de 60% bescherming. Later en veel minder bescherming dan met Pfizer en.... met zwaardere bijwerkingen.

1 Reactie
Felis Sylva
Felis Sylva6 mei 2021 - 10:37

DeteK helemaal mee eens; wij , de groep momenteel met de meeste risico s op de ic te belanden ,moet het vaccin met de lagere dekkingsgraad nemen , met de meeste bijwerkingen , klinkt toch niet logisch? ze willen toch een hoge vaccinatiebereidheid?

els dohmen
els dohmen5 mei 2021 - 15:02

Ik zelf heb een erfelijk DNA fout waardoor ik niet gevaccineerd wil worden met vector vaccins (Astrazeneca - Jansen). Mijn huisarts gaat me ook niet vaccineren als het mis gaat heeft hij een probleem. Hij heeft geprobeerd om me op de spillage lijst te plaatsen. Krijgt terug dat er tijdelijk een stop is en dat er geen mensen meer op geplaatst konden worden. Hij moest me maar duidelijk maken dat ik me moest laten vaccineren met Astrazeneca. Dit vind ik intimidatie. Er wordt een hele groep tussen 1960 en 1956 op hun leeftijd gediscrimineerd. Ze mogen niet gevaccineerd worden met andere vaccins. Onze groep moet op deze manier een bijdrage leveren i.v.m het maatschappelijk belang ( Zie artikel NRC Prikstop niet te rechtvaardigen). Ik vraag me af wat het maatschappelijk belang dan is dat een groep kan gaan feestvieren (Zie huldiging Ajax). Dit kan ik niet meer volgen! Acties welke ik heb ondernomen: -Klacht ingediend ombudsman. -Klacht ingediend bij discriminatie.nl -GGD gebeld - RIVM gebeld -Politieke partijen benaderd -D66 reageerde terug zijn voor vrije keuze vaccin. Komt niet door de kamer. - PvdA reageerde terug: Zullen het meenemen. PvdA heeft gevraagd om de spillage lijsten te behouden. Door De Jonge toegezegd. Komt echter niets van terecht! - SP reageerde niet terug - CDA reageerde niet terug - CU is voor vrije keuze - Heb petitie ondertekent - Naar NRC gereageerd op hun geplaatst stuk. 4 mei gaf me een ander gevoel als andere jaren. Zeker na het lezen van de volgende passage uit het artikel van Gerdi Verbeet. We mogen nooit vergeten waartoe mensen in staan zijn" in de NRC. Dat het academici waren die zich hebben ingespannen om aan de tekentafel zaken uit te denken. Die hebben berekend hoe je het meest efficiënt zaken kunt afhandelen. Ogenschijnlijk keurige mensen met uitstekende opleidingen.” (De engste en confronterende woorden heb ik weg gelaten) Hopelijk pakken mensen met meer invloed het wegzetten van een hele groep als tweederangs burgers op.

4 Reacties
Beth1
Beth15 mei 2021 - 18:02

Teken de petitie: https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/?locale=nl&page=2#petitionnews

Voor mij geen AstraZeneca
Voor mij geen AstraZeneca6 mei 2021 - 9:01

Els, wat ben jij goed bezig! Ik hoop dat je acties een positief resultaat gaan opleveren. Helaas heeft de Tweede Kamer al op 22 april j.l. gestemd tegen het aanbieden van een alternatief vaccin voor mensen die geen AstraZeneca willen. Zie deze huiveringwekkende stemmingsuitslag op: https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/moties/detail?id=2021Z06840&did=2021D15179# Daar zie je dat dit de tegenstemmers waren: Tegen VVD 34 D66 24 CDA 15 PvdA 9 SP 9 GroenLinks 8 ChristenUnie 5 Volt 3 BIJ1 1 === Dus D66, CDA en CU houden je finaal voor de gek! En de partijen die niet reageerden, deden dit omdat ze tegen hebben gestemd. Ik hoop dat je de kracht vindt om door te vechten voor onze groep die met een derderangsvaccin wordt afgescheept.

Felis Sylva
Felis Sylva6 mei 2021 - 10:41

Els ik heb ook al vanalles ondernomen maar stuit op een onzichtbare muur, krijg gewoon nergens antwoord ; ministerie VWS; geen antwoord RIVM ; eerste keer standaard antwoord, tweede keer verwijzing naar ministerie ombudsman; geen antwoord ouderenbond,; geen antwoord meldpunt voor discriminatie; zou volgende week contact opnemen huisarts; wi dat ik AZ kom halen GGD kunnen niets doen , Pfizer gemaild; kunnen niets doen gezondheidsraad; nog geen antwoord Diederik Gommers op FB; nog geen antwoord onze groep wordt zo genegeerd !

Chanelle77
Chanelle776 mei 2021 - 13:33

Hier idem dito. Geen reactie of kunnen er niets doen.

vlinder57
vlinder575 mei 2021 - 13:55

Mijn brief aan desbetreffende instanties en verantwoordelijke personen: Gezien ik in de leeftijdsgroep zit (1957) wordt ik gedwongen om het minder veilige AstraZeneca vaccine te nemen. De dreiging dat als ik deze weiger, mijn beurt voorbij gaat en geen aanspraak meer mag maken op een vaccinatie. Het is van de zotte dat ik en mijn leeftijdsgenoten in een land als Nederland schijnbaar geen keuze mogen maken betreffende een zover bekend veilige vaccinatie. Ik voel me in de steek gelaten door deze regering. Had nooit gedacht dat ik mij zo zou voelen in ons (on) "veilige" landje. Dolgraag zou ik een Pfizer of Moderna vaccinatie willen krijgen maar schijnbaar zijn wij niet belangrijk genoeg want het is overduidelijk dat er niet naar ons wordt geluisterd. Ik voel me absoluut niet gehoord en met mij duizenden andere leeftijdsgenoten. Hopelijk kunnen wij samen deze regering op andere gedachten brengen door zoveel mogelijk onze stem te laten horen.

J59
J595 mei 2021 - 13:44

Ik had Hugo de Jonge mail gedaan, dit is het antwoord: Het kabinet kijkt op basis van (internationale) adviezen of én welke vaccins voor een bepaalde doelgroep geschikt zijn. Zo is het BioNTech/Pfizer-vaccin en het Moderna-vaccin bestemd voor de meest kwetsbare mensen en hun zorgmedewerkers. De huisarts of medisch specialist beslist of u een uitnodiging krijgt op basis van uw medische achtergrond. U krijgt de uitnodiging voor de coronavaccinatie van hen. Zonder uitnodiging kunt u geen afspraak maken voor coronavaccinatie. Dan hebben we enorm veel kwetsbare mensen in nederland alleen de groep tussen 60 en 64 is dus niet kwetsbaar

4 Reacties
Groep 60 - 64
Groep 60 - 645 mei 2021 - 13:52

50% van de Nederlanders wil geen AstraZeneca. Dit kunnen ze niet negeren. Het duurt vast nog wel even, maar er komt zeker wel een oplossing.

JustMe60
JustMe605 mei 2021 - 14:01

Op de site van rijksoverheid nl is te vinden dat mensen uit 1961 en 1962 ook een afspraak kunnen maken om ingeënt te worden, een vaccinatie bij de GGD .. Daar krijgen zij dan het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Ehm... meest kwetsbaar staat er toch in zijn antwoord?!?!

Beth1
Beth15 mei 2021 - 18:03

Teken de Petitie en zeg het voort: https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/?locale=nl&page=2#petitionnews

Felis Sylva
Felis Sylva6 mei 2021 - 11:05

J59 waar kan ik dat emailadres van hugo de Jonge vinden?

Groep 60 - 64
Groep 60 - 645 mei 2021 - 13:39

Uit de Volkskrant NIEUWS Driekwart van de Nederlanders wil een prik, al voelt de helft weinig voor AstraZeneca Driekwart van de Nederlanders is van plan zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Daarmee is de vaccinatiebereidheid sinds vorige maand stabiel gebleven. Opvallend is dat 80 procent bereid is zich te laten vaccineren als ze worden opgeroepen voor een Pfizer-vaccin, waar dit bij AstraZeneca slechts de helft is.

Nkalknan
Nkalknan5 mei 2021 - 13:18

Ik stuur nogmaals een bericht dat wij de mensen can 60 tot 64 zich in de kou voelen staan wij worden gewoon uitgesloten omdat we geen astra willen hoe is het mogelijk dat in een land als Nederland wij gedwongen worden om Astra te nemen we willen niet maar erl een vaccinatie ik vind het ronduit schandalig en zelfs zelf betalen mag niet wie is hugo de jonge eigenlijk hij moet zich doodschamen en als wij op de ic terecht komen is dat zijn schuld hij laat ons gewoon stikken letterlijk hij maak niet uit wat in ons lichaam gespoten word ik hop zo dat hij jog ieys van respect in zijn sodemieter heeft en ons ook gewoon pfeizrr geeft het is diep treurig wat er nu gebeurd en bijna geen hond die erom.geeft het is toch onze eigen schuld hugo kijkbuis verder dan je neus lang is n kalkman

Groep 60 - 64
Groep 60 - 645 mei 2021 - 13:04

Op de site van de NOS staat een artikel met de volgende titel: Na 4 maanden vaccineren heeft ruim driekwart van de 70-plussers een eerste prik. Het is van Mitchell van de Klundert, e-mailadres: mitchell.van.de.klundert@nos.nl, het gaat onder meer over barrières die weggenomen moeten worden om de vaccinatiebereidheid omhoog te krijgen. Ik zou zeggen mail hem jullie grieven, heb ik zojuist ook gedaan. Stuur die ook naar kamerleden, morgen is er, als ik het goed begrepen heb, weer een debat over Corona.

6 Reacties
Nkalknan
Nkalknan5 mei 2021 - 13:23

Ik sta ook niet open voor astra eerst niet nu niet nooit niet en dat betekend waarschijnlijk dat wij onze kans hebben verhoogd volgend hugo ik hoop dat jii nog kan slapen ik trouwens niet meet dank je wel hugo N kalkman

Nkalknan
Nkalknan5 mei 2021 - 13:28

Zou er een advocaat zijn die ons wil helpen het jsn toch niet zo zijn dat wij als weigeraars worden opzij gezet jullie dien niet meer mee hoe kinderachtig is dit wij slapen niet van ellende en overal due vinger jullie willem toch nietja wij willen wel maar geen astra en ook geen jansen N kalkman

Chanelle77
Chanelle775 mei 2021 - 13:55

Bedankt voor uw bericht! Mitchell van de Klundert heb ik gelijk gemaild.

Beth1
Beth15 mei 2021 - 18:04

Teken de petitie en deel de link zoveel mogelijk https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/?locale=nl&page=2#petitionnews

Beth1
Beth15 mei 2021 - 18:15

En teken vooral de petitie en verspreid de link https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/?locale=nl&page=2#petitionnews

Felis Sylva
Felis Sylva6 mei 2021 - 11:29

heb Mitchell van klundert ook gemaild

Kiri
Kiri5 mei 2021 - 13:01

Wat ben ik blij op dit forum mensen tegen te komen met dezelfde machteloze onzekerheid als ik. Wat worden we weggezet als irrationele en onverantwoordelijke lieden. Het valt mij op dat de focus bij beide 'partijen' ( de weigeraars en degenen die Astra en ook Janssen verdedigen) ligt op de bijwerkingen van deze vaccins op de korte termijn. De inderdaad zeldzame maar ook zeer ernstige bijwerkingen vlak na vaccinatie. De angst daarvoor afdoen als irrationeel is niet op zijn plaats. Een ander kan en mag voor jou niet bepalen welke risico's jij moet nemen. Er zijn echter meer factoren die bij mij een rol speelden te gaan voor 1 van de mRNA vaccins en niet voor Astra of Janssen. Factoren waarover ik -toeval?- in Nederland weinig of niets hoor. Niet vanuit het RIVM, het OMT, noch van politici of uit de pers. Zowel de mRNA vaccins Pfizer en Moderna als de z.g. vector vaccins Astra en Janssen geven goede bescherming tegen ernstige vormen van Covid en overlijden hieraan. Een groot goed. Ook om de gezondheidszorg te ontlasten een te verdedigen keuze zolang geen effectievere vaccins beschikbaar waren. Maar. mRNA vaccins Pfizer en Moderna geven ongeveer 95% bescherming tegen besmetting: 5 op de 100 mensen krijgen alsnog een , mildere, vorm van Covid. Vector vaccins Astra en Janssen geven 60 c.q. 67% bescherming tegen besmetting: bij Astra 40 en bij Janssen zo'n 33 op de 100 mensen krijgen alsnog een , mildere, vorm van Covid. Nu komt het: OOK bij deze lichtere vormen van Covid is de kans op lange termijn effecten aanzienlijk. In Engeland is hierover inmiddels al een aantal maanden veel bekend en er is uitgebreid over gepubliceerd. In eerste instantie schatte men dat 1 op de 10 mensen besmet met Covid ( wat dus na vaccinatie afhankelijk van de effectiviteit van het vaccin een kleine of veel grotere kans is) lange termijn gevolgen krijgt. Inmiddels is dit naar boven bijgesteld. Het gaat hier om klachten als verlies van reuk en smaak, hevige vermoeidheid, hoofdpijn, hartritmestoornissen en ook orgaanschade. Dit zijn effecten die een leven drastisch kunnen beïnvloeden. Zowel wat betreft de kwaliteit van leven als het verdien vermogen. Tot mijn verbazing wordt bij mijn weten in Nederland nergens duidelijk vermeld dat iemand na vaccinatie met Astra of Janssen vanwege de geringere effectiviteit van deze vaccins, een aanzienlijk grotere kans heeft op alsnog last krijgen van long Covid. Als laatste een praktisch bezwaar dat voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers speelt. In de VS is Astra niet goedgekeurd. Dat betekent dat een met Astra gevaccineerde in quarantaine moet en pas mag reizen na een negatieve PCR-test. In Zuid- Afrika is men gestopt met Astra omdat het te weinig effectief is tegen de daar overheersende mutatie van het virus. Of en welke restricties zij gaan opleggen aan Astra gevaccineerden is nog niet bekend. Mijn conclusie is: Nu we eenmaal de beschikking hebben over de veel effectievere mRNA vaccins Pfizer en Moderna met veel minder korte en lange termijn bijwerkingen , vind ik het een niet meer te verdedigen keuze een kleine groep mensen te dwingen tot het nemen van de veel minder effectieve vaccins met meer bijwerkingen op zowel korte als lange termijn. Of anders maar te moeten afwachten of en wanneer men 1 van de effectievere vaccin kan krijgen. Laten we vooral doorgaan met het onder de aandacht brengen van onze bezwaren en ons niet laten duwen in de hoek van wat onnozele vaccinweigeraars. Ik wil juist heel graag gevaccineerd worden, liever gisteren dan vandaag!

6 Reacties
Greychevy
Greychevy5 mei 2021 - 13:24

Helemaal eens! Mijn belangrijkste redenen om te weigeren zijn: 1. Het lage beschermingspercentage. Ik werk fulltime, betaal over iedere euro die ik verdien 50% belasting dus voel me zeker geen tweederangs burger en wens dan ook geen genoegen te nemen met een tweederangsvaccin. 2. De hoeveelheid tegenstrijdige informatie die over dit vaccin verspreid is . Wat mij betreft geldt, bij twijfel niet doen.

Groep 60 - 64
Groep 60 - 645 mei 2021 - 13:41

Op de site van de NOS staat een artikel met de volgende titel: Na 4 maanden vaccineren heeft ruim driekwart van de 70-plussers een eerste prik. Het is van Mitchell van de Klundert, e-mailadres: mitchell.van.de.klundert@nos.nl, het gaat onder meer over barrières die weggenomen moeten worden om de vaccinatiebereidheid omhoog te krijgen. Ik zou zeggen mail hem jullie grieven, heb ik zojuist ook gedaan. Stuur die ook naar kamerleden, morgen is er, als ik het goed begrepen heb, weer een debat over Corona.

Beth1
Beth15 mei 2021 - 18:21

Hallo Kiri, mag ik je tekst op Twitter zetten ? en Lees en teken de petitie en vooral verspreid de link zoveel mogelijk. https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/?locale=nl&page=2#petitionnews

Kiri
Kiri5 mei 2021 - 18:54

Jazeker Beth1, je mag mijn tekst publiceren op twitter

Kiri
Kiri5 mei 2021 - 18:55

De petitie heb ik ondertekend en ik vraag het iedereen die ik ken hetzelfde te doen.

Beth1
Beth16 mei 2021 - 12:12

Hoi Kiri, mensen op Twitter hebben de volgende vraag aan jou: Als laatste een praktisch bezwaar dat voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers speelt. In de VS is Astra niet goedgekeurd. Dat betekent dat een met Astra gevaccineerde in quarantaine moet en pas mag reizen na een negatieve PCR-test. Waar heb je deze informatie vandaan ? Groet, Beth

Ans Roos
Ans Roos5 mei 2021 - 12:48

IK ben vandaag door de huisarts gebeld om een AstraZeneca vaccin te nemen.. Ik heb een auto immuun ziekte, ziekte van Hashimoto (schildklierziekte) en ben vanaf het begin af aan oprecht bang om AstraZeneca te krijgen. Dit vaccin geeft vnl bij vrouwen problemen en in de officiële bijsluiter van AstraZeneca staat dat ER BEPERKTE GEGEVENS ZIJN OVER DE WERKZAAMHEID VAN ASTRAZENECA vaccin BIJ PERSONEN VAN 55 JAAR EN OUDER. Ik kreeg van de huisarts te horen dat ik misschien pas in september een vaccin krijg, onderaan de lijst kom, en zelfs dan niet zeker is welk vaccin het wordt. Ik wil het liefst vandaag nog gevaccineerd worden maar dan met moderna of pfizer. Maar dat schijnt niet te kunnen. Ik vind het SCHANDALIG dat ik geen pfizer of moderna kan krijgen. Straks zijn alle mensen jonger dan 60 en ouder dan 65 gevaccineerd en ben ik vogel vrij om corona te krijgen of ik moet me AstraZeneca door de strot laten duwen. WIE IS TROUWENS VERANTWOORDELIJK VOOR EVENTUELE SCHADE OF OVERLIJDEN DOOR ASTRAZENECA. ? OF KIJKT IEDEREEN DAN WEG EN MELDT NIEMAND ZICH DAN? Mensen die covid 19 krijgen hebben vaak naderhand last van een schildklier ontsteking en houden er soms een traag werkende schildklier aan over. Ik tob al 30 jaar met een schildklier auto immuun ziekte. Ik ben bang dat ik door het vaccineren met AstraZeneca of Janssen nog meer last van mijn schildklier/ auto immuun systeem ga krijgen. Waar is onze vrije rechtstaat trouwens? Er is geen vrije keuze. Dit lijkt op dictatuur. WILT U ZICH AUB INSPANNEN VOOR MIJ EN ANDEREN DIE MET DIT PROBLEEM ZITTEN.? Met vriendelijke groet,

2 Reacties
Groep 60 - 64
Groep 60 - 645 mei 2021 - 13:42

Op de site van de NOS staat een artikel met de volgende titel: Na 4 maanden vaccineren heeft ruim driekwart van de 70-plussers een eerste prik. Het is van Mitchell van de Klundert, e-mailadres: mitchell.van.de.klundert@nos.nl, het gaat onder meer over barrières die weggenomen moeten worden om de vaccinatiebereidheid omhoog te krijgen. Ik zou zeggen mail hem jullie grieven, heb ik zojuist ook gedaan. Stuur die ook naar kamerleden, morgen is er, als ik het goed begrepen heb, weer een debat over Corona.

Felis Sylva
Felis Sylva6 mei 2021 - 11:40

Ans Roosik ben het helemaal met je eens! ook ik heb 2 auto immuunziektes; reumatoide artritis en SLE en ben ook heel bang dit vaccin te nemen! ook omdat de bekende trombose een reactie van het immuunsysteem is . ik ben ook zo bang dat mijn SLE weer gaat opvlammen , en dan ben ik nog verder van huis ik ben het helemaal met je eens; het is schandalig dat wij uitgesloten worden van het betere vaccin; zelfs als we het zelf zouden willen kopen krijgen we het niet! ook mij heeft de huisarts vandaag gebeld om vanmiddag eenAZ prik te komen halen maar ik durf het echt niet aan! hij zei dat de kans op corona groter is dan op bijwerkingen en dat ik zowiezo niet in aanmerking zou komen voor een ander, ook na de veegactie niet .. en als het toch misgaat en heftige bijwerkingen ontstaan, wie is dan aansprakelijk? je bent toch "vrijwillig"zelf de prik gaan halen? we worden gewoon in de kou gezet en voel me behoorlijk gescrimineerd alleen vanwege onze leeftijd! konden we maar samen onze stem laten horen

Inty
Inty5 mei 2021 - 12:22

Net een mail terug van de Gezondheidsraad. Staat eigenlijk niets in . Alleen weer heel duidelijk dat we niet kunnen kiezen. We moeten AstraZeneca nemen. Ik word er allemaal zeer gestresst van .. Hopelijk gaat de petitie iets uithalen..

vlinder57
vlinder575 mei 2021 - 12:07

Ik sta op de lijst voor de AZ vaccinatie. Ben nu reeds 2x gebeld dat ik in aanmerking kom voor vaccinatie. Maar om niet van de lijst geschrapt te worden geef ik aan dat ik ziek ben dus niet kan komen dus wordt ik wederom onder aan de wachtlijst geplaatst. Hopelijk houd ik dit vol totdat de regering tot hun zinnen komt en ons de keuze geeft waar wij in mijn ogen recht op hebben.

Hobo.1960
Hobo.19605 mei 2021 - 11:22

Ik vindt het apart dat je verplicht bent een vaccin/medicijn te nemen,je hebt de vrijheid een therapeutische behandeling te ondergaan.Nu weiger ik AstraZeneca met de vermelding dat ik een ander wil.Dit wordt geïmplementeerd dat ik op een weiger lijst kom zodat ik niet meer wordt opgeroepen voor een vaccinatie door het rvim. Huisarts zegt dan dat ze niet anders kunnen dus het is AstraZenica of niets. Dat is tot nu toe hoe rivm en huisarts erin staat, je hebt geen keuze...mijn vraag is mag dat?Dit lijkt een op publieks manipulatie met een dwangmaatregel Vandaag vieren we de vrijheid...dat heeft nu een bijsmaak gekregen.🤔🤔🤔

2 Reacties
CMT de Baker
CMT de Baker5 mei 2021 - 11:53

EENS! Vaccinatie-Vrijheid nu !! Het is een vorm van fascisme vanuit de overheid; je kunt mensen, die zich wel zo snel mogelijk willen laten vaccineren, NIET een keuzemogelijkheid onthouden. Denk na Den Haag! Wij zijn geen kleuterklas van minister Hugo de Jonge! Deze man heeft EGO problemen en waarschijnlijk foute contacten. Door hem duurt het hele programma veel langer en haken zelfs mensen af! (reken ook de economische schade uit) En maar blijven zeuren over volle ic's, (door die fantastische marktwerking in de zorg van M. Rutte).

Greychevy
Greychevy5 mei 2021 - 11:56

Kennelijk mag de overheid wel aan leeftijdsdiscriminatie doen. 60-minners mogen wel van het voorgeschreven Pfizer afzien en vrijwillig Astra nemen ( bijv. om eerder aan de beurt te zijn), maar 60 plussers mogen niet van het voorgeschreven Astra afzien en vrijwillig voor een ander vaccin kiezen. Dat riekt naar rechtsongelijkheid!

J59
J595 mei 2021 - 10:25

Goeie Treesje, ik heb de petitie ondertekend en nu maar duimen dat er vervolg op komt

Treesje1
Treesje15 mei 2021 - 9:50

Ik bedoel dus ministerie van VWS sorry.

Treesje1
Treesje15 mei 2021 - 9:41

Ik ben het helemaal eens met onderstaande reacties en ik zou het op prijs stellen als ze allemaal de petitie steunen; rechtoppfizermoderna.petities.nl Heb dit ook in correspondentie met VWA Voorlichting kenbaar gemaakt.

Groep 60 - 64
Groep 60 - 645 mei 2021 - 9:27

Onderstaand bericht heeft Hugo de Jonge dinsdag op Twitter geplaatst: Hugo de Jonge @hugodejonge Als antwoord op @hugodejonge Gelukkig leiden keuzes rondom AstraZeneca niet tot vertraging, integendeel. Er is daardoor meer AstraZeneca voor 60-64-jarigen. En alle 60-minners die op Astra rekenden zijn door extra leveringen Pfizer en kortere interval tussen 1e en 2e prik sneller gevaccineerd. (2/2) Uit bovenstaand bericht blijkt wel dat de man het empathisch vermogen van een garnaal heeft. Hij weet heel goed dat een grote groep 60 - 64 jarigen AstraZeneca weigert. Oorzaak: de mede door hem gecreëerde angst. Als hij dat na alle reuring hieromtrent nog niet begrepen heeft, vraag ik me af of hij niet ook een laaggeletterde wappie uit de achterstandswijk is.

1 Reactie
Greychevy
Greychevy5 mei 2021 - 9:57

Ik ben geen PVV stemmer maar hoorde onlangs dhr Wilders als enige partij trekken voor Astra weigeraars en het dhr De Jong haarfijn uitleggen het het in elkaar zit en wat er vanuit landsbelang zou moeten gebeuren. je zag aan zijn gezicht dat De Jonge het begreep, maar kennelijk vindt hij zich de vleesgeworden Coronamessias die alles beter weet en is hij zelf gaan geloven in zijn opgelezen mantra's.

Greychevy
Greychevy5 mei 2021 - 9:02

Het gaat alleen om de groep 60-64/65 jarigen. Dat zijn circa 1 miljoen mensen waarvan er 40% Astra om allerlei verschillende redenen geweigerd heeft, dus zo'n 400.000 mensen. Of die angst voor Astra/Janssen nu terecht is of niet, het feit ligt er en die mensen praat je met de beste wil ter wereld niet meer om. Een groot deel daarvan wil echter best graag gevaccineerd worden , alleen niet met Astra of Janssen. Minister De Jonge blijft halsstarrig volhouden dat die mensen alleen Astra zullen krijgen, niets anders. Maar beste Hugo, wat is nu belangrijker dat jij gelijk hebt en er circa 400000 van de kwetsbaarste personen ongevaccineerd rond blijft lopen of dat je een beetje toegeeft en die mensen een vaccin naar keuze biedt, zodat die groep beschermd is en de IC's leegstromen. Als je dan toch verstandig wordt, stop dan s.v.p. ook met die doorzichtige truc om Astra-weigeraars te generaliseren als laaggeletterde bewoners van achterstandswijken weg te zetten. Dat is echt beneden je waardigheid!

2 Reacties
Groep 60 - 64
Groep 60 - 645 mei 2021 - 9:34

Zelfs Jaap van Delden, de vaccinatiebaas van het RIVM wil blijkens een recentelijk door hem aan het AD gegeven interview liever geen AstraZeneca als hij een paar weken later Phizer kan krijgen. Ook een wappie uit een achterstandswijkje?

Rene van Bakel
Rene van Bakel5 mei 2021 - 10:07

De officiële professionele bijsluiter van AstraZeneca. Ze kunnen geen inschatting maken van de werkzaamheid bij personen ouder dan 55 jaar. Gezondheidsraad: Maar het is wel veilig. AstraZeneca: maar de Werkzaamheid bij 55+ is onbekend. @hugodejonge pleegt medische chantage!

Wijkdijk
Wijkdijk5 mei 2021 - 8:44

Ik ben geboren in 1958. Toch geprobeerd om via de GGD een afspraak te maken en het was zowaar gelukt. Mijn vreugde was van korte duur want gisteren werd ik gebeld dat zij een vergissing hadden gemaakt en dat mijn afspraak voor de vaccinatie met het Pfizer vaccin geannuleerd was want ik viel niet in de juiste leeftijdscategorie. Ik heb van alles geprobeerd maar ze blijven bij hun standpunt. Het is pure discriminatie van onze leeftijdsgroep. Ook ik heb vannacht weer een slapeloze nacht doorgemaakt. Als ik de media erop nasla zijn er miljoenen pfizer vaccins extra geleverd maar onze relatief kleine leeftijdsgroep komt hier niet voor in aanmerking. Wordt er niet over nagedacht dat als wij in het ziekenhuis terecht komen dat dit vele malen meer kost dan ons toe te staan dit vaccin te nemen. Ik kan mij niet voorstellen alle afspraken die gemaakt worden ook daadwerkelijk nagekomen worden. Wat wordt hiermee gedaan. Ik wil aan het eind van de dag nog wel naar een priklocatie rijden om een overgebleven vaccin van pfizer te ontvangen.

2 Reacties
Greychevy
Greychevy5 mei 2021 - 9:09

Ik ben normaal geen complotdenker maar begin door de vreemde gedachtenkronkels rond 60-64 jarigen nu toch echt te denken dat het de regering best goed uitkomt als er nog een flink aantal 60-65 jarigen voortijdig het loodje legt. Dat is immers de groep die op korte termijn hun pensioenen op gaan eisen terwijl de regering daar straks liever zelf weer graai uit doet om het geld dat men aan al die steunmaatregelen heeft uitgegeven weer een beetje terug te halen.

Groep 60 - 64
Groep 60 - 645 mei 2021 - 9:44

Het enige wat we kunnen doen is zoveel mogelijk reuring blijven veroorzaken. Blijf bellen, mailen chatten en tweeten met kranten, kamerleden en alle instanties die je maar kunt bedenken. Vraag ook iedereen die je kent de petitie te tekenen. https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/

Kersepit
Kersepit5 mei 2021 - 8:22

Als het dan zo erg is met de opnames bij de Ic's, waarom laat je de groep van 60-64 dan niet vrij in de keuze voor een vaccin? Wedden dat het probleem dan zo is opgelost? Druk AstraZeneca niet door de strot van je burgers. Niet zij zijn verantwoordelijk voor de opgelopen imagoschade. Het veroorzaakt een hoop stress bij een groep die over het algemeen zich best wil laten vaccineren maar dan met Pfizer en Moderna. #vrijekeuzevaccin

1 Reactie
Greychevy
Greychevy5 mei 2021 - 8:38

Het is nog gekker, als je Astra geweigerd hebt geeft de huisarts dat niet door aan het RIVM, dus sta je nergens meer geregistreerd als potentiële vaccinatiekandidaat.

JustMe60
JustMe605 mei 2021 - 7:25

Ik ben een vrouw van 60, veel last van migraine met aura, en laat nou net de belangrijkste reden om te denken aan hersentrombose bij vaccinatie met Astrazeneca zijn: erge hoofdpijn met wazig zicht.... Dus ik durf deze vaccinatie echt niet aan. Mijn man (62) werkt op de werkvloer bij een chemisch bedrijf, waar afstand houden niet altijd mogelijk is en waar veel gewerkt wordt met arbeidsmigranten uit heel Europa en mensen uit Afrika, en die mensen hebben natuurlijk ook contact met hun familie. Astrazeneca werkt dus niet of nauwelijks bij de Afrikaanse variant en verschillende andere varianten, dus hebben wij beiden gekozen om te wachten om verschillende redenen. Ik vind het dus bijzonder oneerlijk dat de groep 60-65 gewoon zonder meer Astrazeneca opgedrongen krijgt, of maanden afwachten zonder zekerheid of er misschien nog iets anders komt. Terwijl degene tot 60 jaar gewoon de beste bescherming krijgt en na 65 ook... Dit is regelrechte discriminatie! Ik heb hierover ook de gezondheidsraad gemaild en kreeg hier geen antwoord op, maar een standaard beantwoordingsmail.

Popje12
Popje124 mei 2021 - 17:45

Ik ben een vrouw 64 jaar en ik vind dit pure leeftijdsdiscriminatie dat wij hier niets mee kunnen. Ja de Astrazeneca nemen maar de periode waarin ik uitgenodigd ben was net de periode dat er een pauze werd ingelast en er mensen ernstige bijwerkingen kregen en er veel ophef over was Ik durfde daarna me niet te laten vaccineren en nu zitten we met de gebakken peren. Als je geluk hebt ben je aan het eind van de rit aan de beurt wanneer dat zal zijn dat is nog niet bekend,maar het is van de gekke dat wij een risicogroep moeten wachten ...Ik had hem misschien wel genomen als er niet zon ophef over was geweest en meerdere met mij...maar ja wij zijn ook maar mensen dus zijn er zeker 42 procent van de 60 tot 64 jarigen die het uitgesteld hebben. Nemen ze ons dat kwalijk?Ja want wij hebben nu geen keus meer... ik hoop dat op enig moment toch een lichtje gaat branden zodat we toch nog de uitnodiging krijgen om gevaccineerd te worden totdat wij ook een fijne en prettige zomer tegemoet gaan en niet te hoeven leven in een Bubbel!

Groep 60 - 64
Groep 60 - 644 mei 2021 - 16:51

Reactie van ministerie ANBO Kan ik kiezen/wachten Als ik nu AstraZeneca weiger, mag ik op een ander moment dan wel nog een ander middel? Het is door de schaarste van de vaccins niet mogelijk om op dit moment zelf een ander vaccin te kiezen. Wanneer u het aangeboden vaccin niet wilt ontvangen, kunt u de uitnodiging voor vaccinatie natuurlijk wel afwijzen. Het is nu nog niet bekend of mensen op een later moment zelf kunnen kiezen voor een bepaald coronavaccin.

1 Reactie
Chanelle77
Chanelle775 mei 2021 - 5:59

Lees op 1 april j.l. in het Dagblad vh Noorden dat Nederland 116.700 Pfizer/BioNTech vaccins afstaat aan Bulgarije, Kroatië, Estland, Letland en Slowakije. Hoezo schaarste?!

Groep 60 - 64
Groep 60 - 644 mei 2021 - 16:24

09 APRIL 2021 Onrust onder 60-plussers over AstraZeneca groeit Voorlezen ANBO krijgt veel telefoontjes van ouderen die zich zorgen maken over het AstraZeneca-vaccin. Ze zijn er niet van overtuigd dat dit vaccin veilig is voor hen, nu mensen onder de 60 er vanwege mogelijke bijwerkingen niet meer mee worden ingeënt. Ouderen voelen zich voor het blok gezet. Als ze nu nee zeggen tegen de uitnodiging voor vaccinatie met AstraZeneca, moeten ze maanden wachten op de volgende kans, terwijl de meeste mensen zo snel mogelijk een prik willen hebben. Anderen zeggen dat er te weinig onderzoek is gedaan naar de bijwerkingen van het vaccin onder ouderen en zij zeggen geen proefkonijn te willen zijn. Laten kiezen ANBO roept minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid op om serieus te kijken naar de mogelijkheid om iedereen te laten kiezen welk vaccin ze willen. Dan kunnen bezorgde ouderen toch worden geprikt en kunnen jongere mensen ook voor AstraZeneca kiezen. Eerder pleitte ANBO al voor eenduidige en goede voorlichting over de risico’s en mogelijke bijwerkingen van AstraZeneca. Als al deze informatie senioren toch niet overtuigd, kan de mogelijkheid om een vaccin te kiezen een oplossing zijn.

1 Reactie
Greychevy
Greychevy5 mei 2021 - 9:16

Hulde voor deze goede actie. Ik kan me niet voorstellen dat als het Minister De Jonge ernst is met het ontlasten van de zorg niet over zijn eigen schaduw heen kan stappen en door de bocht gaan, zoals het voor bijvoorbeeld topsporters die zonodig, over het algemeen redelijk kansloos, mee moeten doen met de olympische spelen.

Groep 60 - 64
Groep 60 - 644 mei 2021 - 15:42

Wellicht kunnen jullie net als ik ook nog een e-mail sturen naar de Gezondheidsraad. Die hebben minister De Jonge immers geadviseerd om de 60 - 64 jarigen met AstraZeneca te vaccineren. Wellicht dat het helpt als ze weten hoe deze groep over dit advies denkt. Het e-mail adres is info@gr.nl. Ik heb ook nog een melding gedaan bij het meldpunt discriminatie. Het Canadese NACI (hier RIVM) geeft inmiddels het advies om op Phizer of Moderna te wachten als je niet werkzaam bent in een essentieel beroep.

6 Reacties
Inty
Inty4 mei 2021 - 16:10

Ook ik heb vandaag de Gezondheidsraad gemaild. Hopelijk nemen ze er echt notie van.

Wijkdijk
Wijkdijk4 mei 2021 - 16:35

Ook gedaan.

Chanelle77
Chanelle775 mei 2021 - 5:56

Heb de Gezondheidsraad gemaild, nu maar hopen dat ik een bevredigend bericht terug krijg

vlinder57
vlinder575 mei 2021 - 7:03

Ik heb ze vandaag ook gemaild!

Kersepit
Kersepit5 mei 2021 - 8:39

Goeie tip en gedaan. De GR heeft wel geadviseerd door te gaan met AZ, maar ik denk, gezien de feite van zeer geringe opkomst dat ze dit advies moeten herzien. Anders moet je je geen gezondheidsraad noemen.

Felis Sylva
Felis Sylva6 mei 2021 - 12:29

ik heb de gezondheidsraad ook gemaild

Klaproos2021
Klaproos20214 mei 2021 - 14:58

Ook ik ben in 1960 geboren en zit niet te wachten op het Astra Zenica vaccin Ik heb vorige week contact gehad met mijn huisarts en deze gaf aan dat ze al vier weken zonder vaccins zitten Ik heb de GGD gebeld of ik een afspraak kon maken om een vaccin via hen te kunnen krijgen Maar het antwoord is en blijft nee Ik ben hier zo boos over Iedereen wordt via de GGD gevaccineerd behalve 1956/1960 Het gaat werkelijk helemaal nergens over Waarom moeten wij als kleine groep ons zo laten behandelen door de heren in Den Haag Ik lees via deze reacties dat er mensen zijn die al alle wegen hebben bewandeld maar nog steeds zonder resultaat Het is ons eigen lichaam en daar beslissen we zelf over Wat zouden we nu nog kunnen doen om de hoge heren wakker te schudden en tot hen door te kunnen dringen dat wij ook een goed en veilig vaccin willen Ik heb er slapeloze nachten van want ik wil weer veilig kunnen leven

6 Reacties
F Bol-Peeters
F Bol-Peeters4 mei 2021 - 15:23

Ben het hier zó mee eens. Ik wordt volgende maand 63 jaar en heb ook al diverse gesprekken gevoerd met de GGD. Ook ik durf geen Astra Zenica te nemen en vind dat ik net zo goed als ieder ander recht heb op het Pfizer vaccin. Vind dit dus pure discriminatie. Ook gebeld met het RIVM en gevraagd naar de strategie. Je komt idd gewoon onderaan op de lijst. Toen ik zei dat ze het echt niet konden maken om eerst kinderen vanaf te gaan vaccineren ipv de 60 t/m 64 jarigen die geen Astra wilden werd het gesprek gewoon afgebroken. Hoe onbeschoft!!

Groep 60 - 64
Groep 60 - 644 mei 2021 - 15:44

Als genoeg mensen AstraZeneca weigeren, zullen ze ons wel een ander vaccin moeten aanbieden. Anders wordt de gewenste vaccinatiegraad immers niet gehaald.

Inty
Inty4 mei 2021 - 15:56

Wat onvoorstelbaar is het toch allemaal. Ik kan het ook maar niet begrijpen. Dat je een kleine groep van de bevolking AstraZeneca opdringt, van hen vraagt of ze de kans op een herseninfarct op de koop toe willen nemen. Kennen jullie het artikel van Howard Levinsky. Dagblad van het Noorden van 13 april. Het heet "dring 60 plussers geen onnodig risico op.. Hij slaat de spijker op zijn kop.

Wijkdijk
Wijkdijk4 mei 2021 - 16:38

En het hier helemaal mee eens. Ook ik de huisarts gebeld. Geen mogelijkheid tot een ander vaccin dan AZ en wanneer aan de beurt voor deze prik ( die ik absoluut niet wil) maar antwoord is over. 7 of 8 weken heeft u wel uw eerste prik.

batteraaf
batteraaf4 mei 2021 - 19:08

Ik sluit me hier volledig bij aan. Hier ook slapeloze nachten. Ik heb dus inmiddels een uitnodiging gekregen. Wil geen AZ. Want er zijn andere keuzes mogelijk, welke aanmerkelijk minder bijwerkingen hebben. Alleen durf ik nu ook niet mijn afspraak af te zeggen. Want je wordt als weigeraar te boek gezet. En dan duurt het misschien wie weet hoe lang eer ik weer iets aangeboden krijg en dan misschien weer die AZ. Moet er niet aan denken Als je mensen hoort die Pfizer krijgen dan hoor je die meestal van: "wat a-sociaal " Zo'n klein risico en dan altijd die vergelijking met trombose van de pil. Tis een andere trombose. Wanneer dringt dat nu eens door. Makkelijk praten als je zelf die pfizer krijgt. Daarom maak er een vrije keuze van, voor AZ en Janssen. Ook voor diegene onder 60. Wie weet liggen ze dan niet ongebruikt op de plank. Ieder mens staat er anders in. Iedereen zijn eigen keus. Maar dus ook voor 60 t/m 64 jaar. De economie en maatschappij moet weer open, dus daarom de pfizer voor alle mensen behalve onze groep. Zou toch denken dat onze groep, die veelal 40-45 jaar heeft gewerkt, genoeg heeft bijgedragen aan die economie. En nog een 5 tal jaren of meer zal doen. Dus waarom deze groep er zo uitgelicht wordt. Ik vind het een vreemde zaak. Zou er een dubbele agenda zijn ? Jaap van Delden help ons. En verlos ons van dat tweedehands vaccin.

Felis Sylva
Felis Sylva6 mei 2021 - 12:35

precies, ! hoe kun je je nu laten inspuiten met een vaccin waar je eenslecht gevoe bij hebt? mijn huisarts belde me vanochtend met dringend advies om me vanmiddagte laten prikken met az, maar ik durf het echt niet! hij draagt niet de gevolgen als het niet goed uitpakt, ik wel ik vraag me af wie dit verzonnen heeft om ons, de groep die het meeste op de ic terecht komt, het beste vaccin te ontzeggen , en ons te laten prikken met een vaccin met minder bescherming en meer bijwerkingen

Paulstra
Paulstra4 mei 2021 - 10:54

Omdat ik uit het geboortejaar 1960 ben voel ik mij door de overheid weggezet in een ongewenst hokje. De intentie waarmee je het vaccin neemt is van niet te onderschatten belang. De vier-punten-afweging die voor mijn gezondheid (incl. mentaal welbevinden) belangrijk zijn: 1. Meedoen voor landelijke immuniteit (solidariteit) en liefst op korte termijn; 2. Te onderbouwen persoonlijk in te voelen vertrouwen. Op dit moment is dit zeer zorgelijk te noemen, slachtoffer van de goedbedoelde politieke, te vaak mensen met dubbele agenda's en daardoor te vaak 'met een kortzichtige wind meewaaiende' willekeur. 3. Keuzevrijheid voor een vaccin: 1e voorkeur Janssen, 2e voorkeur Pfizer. 4. Mijn beschikbaarheid i.v.m. het genoemde belang: 24/7, binnen straal van ong. 100 km. van mijn woonplaats Helaas wordt ik door mijn leeftijd in de hoek gedreven en met de rug tegen de muur gezet om AstraZenica in te laten spuiten en anders hoor je er niet meer bij. Als ik mee wil doen (zie bovenstaande gezondheidsafweging) voor de belangrijke landelijke groepsimmuniteit, wie kan mij helpen aan deelname tot vaccineren die recht doet aan een gezonde deelname met behoud van mentaal welbevinden? Huisarts en ggd wijzen desgevraagd naar het rivm en het rivm doet alleen aan no-reply antwoorden; m.a.w. zoe het lekker uit. Wat nu?

1 Reactie
Gaya-133
Gaya-1334 mei 2021 - 14:16

Hier precies hetzelfde;Ik heb alle betrokken instanties gemaild,of sommigen gebeld;met maar 1 antwoord;je krijgt alleen astrazeneca, en de dooddoenner; de voordelen...etcetera..Ik woon alleen en durf echt maar dan ook echt niet ca 14 dagen in de stress zitten met dit vaccin ingespoten

Groep 60 - 64
Groep 60 - 644 mei 2021 - 10:27

Zojuist heb ik het ministerie gemaild en een toelichting gevraagd op de Rote-Hand-Brief, zie onderstaande tekst. Daarnaast heb ik verzocht om Astra-weigeraars enig perspectief te bieden en aan te geven wanneer de door Jaap van Delden in het AD aangekondigde veegronde zal plaatsvinden. Als laatste heb ik de heer Gommers via mail verzocht om een college te geven in een van de talkshows over de risico’s van AstaZeneca. De Rote-Hand-Brief (RHB) is een informatiebrief die in Duitsland gewoonlijk door farmaceutische bedrijven wordt gebruikt om beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg in te lichten over nieuw vastgestelde risico’s van geneesmiddelen, om partijen geneesmiddelen met gebreken terug te roepen of om andere belangrijke informatie mee te delen. Het is opvallend dat een van de vaccinproducenten nu zelf waarschuwt voor het eigen vaccin. In een zogenaamde rode-handbrief die onlangs door AstraZeneca is verstuurd, wordt gewaarschuwd voor gevaarlijke gevolgen van het genetisch gemanipuleerdevectorvaccin genaamd “Vaxzevria“. Daarin schat het farmaceutisch bedrijf dat “immuungeïnduceerde trombocytopenie” vaak voorkomt, namelijk bij 1 tot 10 procent van de gevaccineerden. En dit al na de eerste dosis. Dit betekent dat er bij gevaccineerden een voortdurend risico bestaat op gevaarlijke trombose en bloedingen. Wellicht kunnen mensen die gebruik maken van de social media, via die kanalen contact opnemen met journalisten.

2 Reacties
Gaya-133
Gaya-1334 mei 2021 - 14:18

Dus astrazeneca geeft het zelf toe,maar er wordt lustig doorgeprikt..ten koste van ons?? Ik heb zelf al veel instanties geschreven.Vind dit enorm interessant van de brief,maar weet even niet hoe ik dit moet gebruiken.weer kopieren en naar alle instanties sturen(die geen reactie terugsturen..

Gaya-133
Gaya-1334 mei 2021 - 14:58

Groep 60-64 Bedankt;Ik heb zelf al veel mails gestuurd en inmiddels ook nog naar Gommers.

vlinder57
vlinder574 mei 2021 - 9:54

Ik voel me eigenlijk een beetje genaaid. Wij zijn de enige groep 60 t/m 65 die Astra Zeneca krijgen toegediend. De rest van de bevolking krijgt de in mijn ogen veiliger Pzfizer. Wat maakt het verschil tussen onze leeftijdsgroep en de rest? Het vaccin AstraZeneca moet toch opgemaakt worden anders is het zonde van al dat geld, typisch Nederlands. Maar wij zijn wel de dupe!!! Goed plan van Felis Sylva, het is belangrijk dat we onze stem laten horen!!

Felis Sylva
Felis Sylva4 mei 2021 - 8:44

er is een petitie https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/

3 Reacties
Inty
Inty4 mei 2021 - 9:56

Ja..teken allen deze petitie en deel!! Mail Gezondheidsraad, Rivm ..ministerie enz enz!

Klaproos2021
Klaproos20214 mei 2021 - 15:07

Ik heb de petitie ondertekend dat zou iedereen moeten doen We moeten van ons laten horen

paulus620
paulus6204 mei 2021 - 18:38

en wij hebben ook getekend 63 - 64 jaar aan deze kant

ybb
ybb3 mei 2021 - 19:50

Sluit me aan bij onderstaande reactie. Ik heb de ziekte SLE( lupus ). De reumatoloog adviseert mij om een MRNA vaccin (Pfizer of Moderna) te nemen. Dagelijks vecht ik met mijn immuunsysteem. Heb ook last van allergieën. Maar omdat ik van 1958 ben heb ik ook geen keuze. Alleen de astra zeneca. Ze zeggen de snelheid van het vaccineren is belangrijker dan de vaccin keuze. Al vele telefoontjes gepleegd maar geen mogelijkheid om een andere vaccin te krijgen.

1 Reactie
Felis Sylva
Felis Sylva4 mei 2021 - 8:11

Ybb ik heb net als jij ook SLE en reumatoide artritus en kom ook niet in aanmerking voor een ander als AZ; ook al veel ondernomen maar overal nul op het request , heel frustrerend al een mail gestuurd naar ministerie van VWS , nog steeds geen natwoord en een mail naar RIVM Jaap van Delden maar kreeg een nietszeggenautomatisch antwoord . waarom moeten wij een vaccin nemen dat voor andere groepen te risicovol en niet werkzaam genoeg is? op de kamervragen of jongeren toch het AZ zouden mogen nemen as ze erom vroegen zei minister de Jonge; ""waarom zouden ze dat willen, er zijn veel betere vaccins met meer bescherming " en waarom komen wij daar dan niet voor in aanmerking? ik vind dit vaccin ook te risocovol , en dat terwijl er een beter vaccin is!waarom worden wij daarvan uitgesloten, dat is de reinste leeftijdsdiscriminatie !

silverman
silverman3 mei 2021 - 18:59

Mensen begrijpen jullie nou echt niet waarom? Follow the money! Astra ligt op de plank en er was nog misschien een deal gesloten met astra!? Wetenschap heeft hier niets mee te maken!! Gewoon Hollandse zuinigheid . Liever opmaken en een hulpeloze groep zestigers inspuiten en een groep verzorgsters en verplegers dan gewoon een veiliger vaccin van de plank pakken. Ze moeten op die vervelende astra vaccins. Zo simpel is het!

3 Reacties
Chanelle77
Chanelle774 mei 2021 - 6:15

Inderdaad en daar zijn wij de dupe van. Maar wel 1,1 miljard uitgeven aan ontzinnige events

Felis Sylva
Felis Sylva4 mei 2021 - 8:17

nu gaat de Eu in het proces tegen AZ ook nog eisen dat zemeer gaan leveren , zitten we nog meer ermee opgescheept! ipdat ze zeggen hou je die rommel maar ..

Klaproos2021
Klaproos20214 mei 2021 - 15:09

Onze huisarts zit al vier weken zonder Ze kunnen geen vaccins meer leveren Het gaat helemaal nergens over

PeterAdhi
PeterAdhi3 mei 2021 - 18:37

Mijn vrouw is geboren op 1957, zij wil geen Astra Zeneca vaccin, ze heeft een Trombose. Ze heeft GGD gebeld om afspraak te maken voor Pfizer vaccin, ja ze kon een afspraak maken, ze heeft een bevestiging gekregen voor de vaccinatie, ze is blij! Vandaag wordt ze door GGD (ment onbekend nummer) gebeld, haar afspraak ia GEANNULEERD! Wat een teleurstelling!!!

1 Reactie
Wijkdijk
Wijkdijk4 mei 2021 - 16:28

Hier idem dito. Heb een afspraak via de GGD maar wordt vanmiddag gebeld. Fout geboortejaar helaas niets aan te doen maar de afspraak gaat niet door. Wij zijn gediscrimineerde tweede range burgers

NKoomen
NKoomen3 mei 2021 - 17:24

Ik ben geschrokken van het bericht in het AD van 24 april door huisartsen/LHV als reactie op het artikel van het RIVM van Jaap van Delden. Onderaan dit bericht de reactie van de LHV. Er is een landelijk vaccinatie beleid, geleid door het RIVM. Waaronder een beleid voor de groep tussen de 60 en 65. De problemen met het AZ-vaccin komen voor bij mensen t/m 64 Het AZ-vaccin wordt stopgezet voor mensen onder de 60. (rekenfout???) Mensen van 1955 en ouder krijgen het pfizer-vaccin. Mensen onder de 60 worden uitgenodigd voor het pfizer-vaccin en/of een keuze. De groep tussen de 60 en 65 vallen dus tussen wal en schip en worden AZ gegeven. Dat een deel van deze groep goede bedenkingen heeft over het AZ-vaccin met een terechte angst daarvoor is zeer begrijpelijk. De EU heeft al een enorme bestelling gedaan voor het pfizer vaccin. Er zijn genoeg mensen in de groep van 60 tot 65 die geen goed gevoel hebben bij AZ, maar wel open staan voor een pfizer-vaccin. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen een corona-vaccin krijgen. Door het deel van de groep tussen de 60 en 65 die geen AZ-vaccin neemt maar wel pfizer wil, helpt de vaccinatie doelstelling. Huisartsen zouden moeten weten dat je het nemen van een vaccin niet kan forceren, vooral als er terechte weerstand is. De problemen met het AZ-vaccin komen niet uit de lucht. vallen! Laat het LHV en het RIVM er voor zorgen dat het deel van de mensen tussen de 60 en 65 die geen AZ hebben genomen een uitnodiging krijgen voor het pfizer-vaccin. Voor zover bekend krijgen deze mensen geen nieuwe uitnodiging meer voor een vaccin en wordt er gediscrimineerd t.o.v. mensen onder de 60 en boven de 65. Laat de groep tussen de 60 en 65 die geen AZ heeft genomen dan ook een keuze kunnen maken. Dit zijn veel minder mensen dan de mensen onder de 60 die wel pfizer kunnen krijgen. Reactie LHV: Wij van de LHV behartigen alleen de belangen van de ons aangesloten huisartsen. U vraag/klacht kan ik daarom niet in behandeling nemen. ??

Kajee
Kajee3 mei 2021 - 16:35

Sent: Sun, May 2, 2021 23:12 pm Subject: Re: VACCIN ASTRAZENECA 60 - 64 jaar Ben het met u eens en ik hoop dat de minister dit beleid gaat veranderen en dat iedereen vrij kan kiezen. Er zijn ook mensen die het aandurven om AstraZeneca te nemen en het zou mooi zijn dat de mensen boven de 60 jaar kunnen kiezen en dat jongere mensen (

Groep 60 - 64
Groep 60 - 643 mei 2021 - 16:32

Uit het Dagblad van het Noorden Dring 60-plussers geen ongewenste risico’s op: maak het mogelijk om te kiezen tussen vaccins óf stop helemaal met AstraZeneca | opinie Howard Levinsky • 13 april 2021, 17:00 • Opinie Deel dit artikel Ouderen vanaf 60 jaar worden gevaccineerd tegen het coronavirus, door verpleegkundigen in huisartsenpraktijk Wijngaardenlaan in Voorschoten. Foto: Sander Koning ‘Wil jij a.u.b. het risico van een herseninfarct lopen, omwille van de maatschappij?’ Het is een vraag die je volgens Howard Levinsky eigenlijk niet kan stellen aan mensen die gevaccineerd worden met AstraZeneca. Door de onzekerheid over dit vaccin en de ernst van de bijeffecten (hoe laag het risico ook is), zou je volgens hem ook voor Pfizer moeten kunnen kiezen. De discussie en officiële besluiten rondom zeldzame tromboseverschijnselen onder mensen die met het AstraZeneca-vaccin zijn ingeënt hebben meer verwarring dan verlichting veroorzaakt. Om draagvlak voor het vaccinatiebeleid te behouden, en liefst te vergroten, moeten heldere en ter zake doende argumenten worden gebruikt. Ik mis echter twee zaken in de huidige gang van zaken. Risico’s die je kiest Tv en andere media meldden dat het risico op trombose door het vaccin veel lager is dan bij het gebruik van bijvoorbeeld de anticonceptiepil en gelijk aan circa vier uur in een vliegtuig zitten. Maar dat zijn risico’s die je kiest om te lopen. Dit is niet het geval bij een vaccinatie. Daarvan wordt het risico je als het ware opgedrongen. In het vaccinatiebeleid is immers geen ruimte om te kiezen tussen vaccins. Je zou alleen kunnen weigeren, maar dat is in mijn ogen geen optie. Omwille van de maatschappij? Vanuit het perspectief van de volksgezondheid weegt het risico van zeldzame bijwerkingen op tegen de veel grotere aantallen doden en langdurige zieken ten gevolge van het niet-vaccineren. Maar dat betekent wel dat iemand die gevaccineerd wordt, de vraag gesteld krijgt: ‘Wil jij a.u.b. het risico van een herseninfarct lopen, omwille van de maatschappij?’ Ik ben geenszins een antivaxxer, integendeel, maar mijn voor de hand liggende antwoord zou zijn: ‘Geef mij maar Pfizer.’ Zekere voor het onzekere De overheid dient, aan de hand van de beste cijfers die men heeft en geredeneerd vanuit de mensen die het risico moeten lopen, duidelijk te maken waarop beleid gebaseerd is. Omdat men nu al heeft besloten dat het risico voor mensen jonger dan 60 jaar beleidswijziging rechtvaardigt, lijkt het dat men het zekere voor het onzekere wil nemen (waar ik zelf als vaccinatie-kandidaat ook achtersta). Maar, hoe zit het met mensen boven de 60? De website van de Britse overheid geeft aan dat de trombosegevallen plaatsvonden in de leeftijdscategorie 18 tot 79-jarigen. Zou dan voor de 60-plussers in Nederland niet dezelfde voorzorgsmaatregelen moeten gelden? Met de arts overleggen Trouwens, in het stuk ‘Information for UK recipients on Covid-19 Vaccine AstraZeneca’, op dezelfde website, wordt aanbevolen om vóór vaccinatie met de arts te overleggen of men last heeft van bloedingen of blauwe plekken, of als men antistollingsmiddelen neemt. Volgens mij is hier in Nederland niks voor geregeld. Het tweede punt betreft het advies om bij de aangegeven symptomen van trombose na vaccinatie de huisarts te bellen. Het volgende gedachtenexperiment legt een potentieel knelpunt bloot. Iedereen zal de huisarts bellen Zeg dat twee miljoen mensen de eerste dosis AstraZeneca krijgen. Iedereen die hoofd- of buikpijn krijgt zal de huisarts bellen, want wie zegt dat dit geen symptomen van trombose zijn? Wat doet de huisarts vervolgens? Adviseert die om een paracetamolletje te nemen, of verwijst hij of zij de patiënt door? Zonder het verschil te kunnen weten tussen hoofdpijn en een vaccin-geïnduceerd symptoom van trombose, lijkt het mij nalatig om de patiënt niet door te verwijzen. Spoedeisende hulp Stel dat slechts 10 procent van de patiënten hoofd- of buikpijn krijgt. Dat zou 200.000 mensen opleveren die dan de spoedeisende hulp over een periode van slechts een aantal weken overspoelen. Wat zal het effect zijn op deze voorzieningen? Door de onzekerheid over het AstraZeneca-vaccin en de ernst van de bijeffecten (hoe laag het risico ook is), zal iedereen die geprikt is van het ergste uitgaan. Vanuit de optiek van het vaccinatiebeleid lijkt me dit onwenselijk. Twee opties Er lijken mij twee opties: of men maakt de keuze voor het AstraZeneca-vaccin vrijwillig (de tv-rapportages suggereren dat er redelijk wat belangstelling voor is), of men laat dit vaccin liggen en annuleert de orders (die overigens ook ‘zeer instabiel’ geleverd blijken te worden) – en men gebruikt Pfizer. Volgens informatie van het RIVM is Pfizer ook de meest stabiele vaccinleverancier. Wellicht is een combinatie van beide opties het beste: dan hoeven ongewenste risico’s in ieder geval niet opgedrongen worden. Howard Levinsky is gepensioneerd wetenschapper. Hij was voorzitter van de basiseenheid verbrandingstechnologie bij de RuG en Senior Principal Specialist Verbranding bij DNV GL in Groningen

Kajee
Kajee3 mei 2021 - 16:27

Gisteren heb Ik (Kajee), mijn onderstaande reactie doorgestuurd naar; GGD landelijk RTL tv en RTL BOULEVARD RIJKSOVERHEID RIVM WEEKKRANT ALMERE NOS HUISARTS en Dr. GOMMERS Doe dat ook, stuur je verhaal door! Laat zoveel mogelijk instanties weten waar wij inzitten. Des te meer deze kwestie bekendheid krijgt des te sterker wij staan. Ik kreeg een paar bevestigingen van ontvangst... maar tot mijn grote verbazing ook een persoonlijk berichtje terug van Diederik Gommers! >>>> Sent: Sun, May 2, 2021 23:12 pm Subject: Re: VACCIN ASTRAZENECA 60 - 64 jaar Ben het met u eens en ik hoop dat de minister dit beleid gaat veranderen en dat iedereen vrij kan kiezen. Er zijn ook mensen die het aandurven om AstraZeneca te nemen en het zou mooi zijn dat de mensen boven de 60 jaar kunnen kiezen en dat jongere mensen (

4 Reacties
Groep 60 - 64
Groep 60 - 643 mei 2021 - 16:37

Ik heb een aantal politieke partijen en kamerleden gemaild, de meesten zijn nog te beroerd om te reageren.

Inty
Inty3 mei 2021 - 16:49

Wat enorm goed! Ik heb vandaag RIVM gemaild en GGD. Morgen ga ook ik verder mailen..

Chanelle77
Chanelle774 mei 2021 - 6:06

Heb RIVM en GGD gemaild, resultaat: een geautomatiseerd nietszeggend berichtje.

Felis Sylva
Felis Sylva4 mei 2021 - 8:24

Ministerie van VWS gemaild met name aan minsiter de Jonge ; geen antwoord RIVM; een automatisch antwoord waar ik niets mee kan , dus weer een mail gestuurd dat ik geen genoegen neem met een automatisch antwoord zelfs de huisarts heeft niet geantwoord op mijn zorgvuldig opgestelde mail, dat zegt toch ook wat ...ik moest maar op consult komen. ik weet al waar dat op uitdraait, hij zal me proberen over te halen het az toch te nemen vermoed ik

batteraaf
batteraaf3 mei 2021 - 15:39

Oke, laten we ons samenvoegen om een ander vaccin te krijgen. Papier is natuurlijk geduldig. Wat heb je in gedachten. Hoe kunnen we een vuist maken. Misschien moeten we met zijn allen naar het Malieveld. Alhoewel. Is de massa te klein, trekken ze zich nergens iets van aan. Is de massa te groot, krijg je de ME op je nek. Denk dat Hugo de Jonge en zijn medestanders ook weten dat we ergens "watjes" zijn. Daarom kunnen ze ook zo omgaan met de groep 60-64 jarigen. Verdeel en heers werkt altijd. Ook zichtbaar tussen jongeren en ouderen. Ik zie het somber in. Uiteindelijk zullen we, de 60 - 64 jarigen, voor die AZ kiezen. Als het dan mis gaat. Tja dan heb je pech gehad. En als het goed gaat dan heb je voor niets nachten wakker gelegen. Wil je toch echt geen AZ en kom je op het ziekenhuis terecht, valt heel Nederland over je heen. En zou je volgens sommigen zelfs niet op ziekenhuis mogen liggen omdat je zelf hebt geweigerd. Dat je een merk-weigeraar bent wordt gemakshalve maar niet vermeldt.

LouiseBa
LouiseBa3 mei 2021 - 13:53

Mijn man is 64 jaar oud, en mag in overleg met de huisarts het Astra Zeneca vaccin niet hebben. Daarna loop je alleen nog maar tegen muren op. Eerst zeggen ze bij de ggd dat als 1956 aan de beurt is, je gewoon een afspraak kunt maken. Ja hoor 1955 is geweest, dus..... 1961 is nu aan de beurt. Waar is de groep 1956-1960 gebleven? Weer bellen naar de ggd. Toevallig waren de regels die dag veranderd, moeten wachten tot iedereen is geweest. Advies: Regionale ggd bellen. Wij dat doen. Daar vertelde zij dat de gegevens van de huisarts naar het RIVM gaan, maar geen screening wie om medische reden het Astra Zeneca niet mag hebben, dus achterin de rij, een rij die er volgens het eerste gesprek met de ggd niet zou zijn. Eventueel een code via de huisarts, waarmee je zou kunnen inloggen om een afspraak te maken. Maar volgens de huisarts mag ze die niet gebruiken,weer alleen bij sommige groepen. Verder kan zij ook niets doen. Dus je bent aan de goden overgeleverd. Wat nu? Wij weten het niet meer. Mijn man wil gewoon dol graag zijn vaccinatie hebben, zodat ook hij een stukje leven terug krijgt. Het kan toch niet waar zijn dat b.v. jongeren, die in aanmerking komen voor de griepprik, nu al wel een afspraak kunnen maken, en iemand van 60-64 jaar, die ook een griepprik krijgt, en medisch iets mankeert, overal buiten valt? Ik hoop echt dat we met z'n allen kunnen laten inzien, dat dit niet klopt.

Deets
Deets3 mei 2021 - 12:39

Ik ben een vrouw van 62 jaar en ben ook, net zoals zovelen van mijn leeftijdsgenoten, niet in gegaan op de uitnodiging om mij te laten vaccineren met het Astrazenica vaccin. Voor mij is Astrazenica geen betrouwbare partner. Waarom zou het alleen goed zijn voor onze leeftijdsgenoten, wij zijn blijkbaar de groep die het het hardst nodig heeft! Onze leeftijdsgenoten zijn niet meegenomen in hun fase 3 studie dus daarom zijn er ook geen ernstige bijwerkingen bekend! Waarom dan een vaccin wat maar 60% werkzaam is om geen Corona te krijgen! Waarom mag je als kritische consument niet zelf kiezen welk vaccin je wilt! Het bedrijf doet er niets aan om alle negatieve aandacht te weerspreken. Waarom is het niet goed genoeg voor bv mijn man van Feb. 1961 en die 110 kg weegt. Ik voel mij in de kou gezet door de overheid. Waarom worden onze leeftijdsgenoten gestraft?

1 Reactie
Felis Sylva
Felis Sylva4 mei 2021 - 8:26

Deets helemaal mee eens, zo ervaar ik het precies ook!

Perry Gillis
Perry Gillis3 mei 2021 - 11:53

Zelfs met een trombose verleden, en dan ook nog een vorm waarvan de specialisten de oorzaak nooit hebben kunnen vinden, word je van het kastje naar de muur gestuurd. Medicatie moet preventief voorkomen dat ik toch trombose krijg. Ik ben stabiel maar wil het risico niet nemen om met AstraZeneca te worden gevaccineerd, terwijl er alternatieven zijn. Ondanks je niet meer onder behandeling bij een specialist bent, val ik wel binnen een risicogroep die aanleg heeft voor trombose. Ik ben van 1960 en heb een oproep via de huisarts gekregen voor AstraZeneca. Indien ik aangeef dat ik een trombose verleden heb en graag met een ander vaccin gevaccineerd wil worden krijg ik vanuit de huisarts het label ‘weigeraar’ terwijl ik juist wel gevaccineerd wil worden. Doordat ik ‘weiger’ moet ik maar afwachten of ik aan de eind van de rit alsnog met een ander vaccin mag worden gevaccineerd. Het is wel vreemd dat indien je aantoonbaar binnen een risicogroep valt, er geen alternatief wordt geboden. Het voelt alsof je door de overheid willens en wetens naar de slachtbank wordt geleid.

J59
J593 mei 2021 - 10:53

Ik zie heel veel reacties op verhaal Astra Zenica. Word het geen tijd dat we samen een vuist maken om geen Astra Zenica te krijgen maar de Pfeizer of Moderna Het is TE idioot dat je wel een vaccin wil maar omdat tussen de 60 en 64 jaar bent de Astra Zenica geen kwaad zou kunnen maar daar onder of daar boven word er niet mee gespoten, eeeeerg raar. En maar roepen mensen laat je a.u.b inenten Ik wil graag ingeënt worden voor de veiligheid en zonder paspoortje kom je nergens meer maar in ons vrije land word je dus toch gedwongen LATEN WE ONS SAMEN VOEGEN OM EEN ANDER VACCIN TE KRIJGEN alleen begin je niks

2 Reacties
Felis Sylva
Felis Sylva4 mei 2021 - 8:26

prima idee, hoe gaan we dat aanpakken?

Klaproos2021
Klaproos20214 mei 2021 - 15:14

Ik doe mee

Nkalknan
Nkalknan3 mei 2021 - 10:24

Ik ben ook 64 en zoals velen wilik ook de astra niet waarom sls et ook steeds gezegt word de problemen zitten bij de vrouwen tot 65 maar minister de Jonge vind dat de groep waar ik i zit het maar gewoon moet doen SERIEUS weet jij wrl hoeveel slapeloze nachten dat we er can hebben we worden weg gezet als mensen due niet willen WIJ willen erl maar geen astra ik vind het schandalig we worden gewoon gechanteerd het is slikken of stikken letterlijk wij worden in de media als weigeraars neet gezet mAr bet als de test van Nederland willen wij ook een veilige vaccinatie toppunt mijn man heeft astra wel genomen maar krijgt toch mog een brief voor vaccinatie van pfeizer dus we dachten neem ik die van hem maar dat mag ook niet we zwemmen tussen hoop en vrees nergens jsn je terecht met je vragen ja gewoon nemen weet je ik heb een goed idee om mijn vaccinatie miet in de prullenbak te gooien geef hem maar aan de jonge zonde om weg te gooien succes hugo door jou zullen er nog meet mensen op de ictrtecht konen dank je wel maar astra neem.ik niet jij maak jnurt uit wat erin mijn lijf gespoten word het wird tijd dat hr wakker word en inziet way je ons aandoet n.kalkman

rexrex
rexrex3 mei 2021 - 9:19

Ik wil graag een ander vaccin omdat ik door mijn Trombose verleden angst heb voor dit middel (AstraZeneca), ik krijg echter niet echt medewerking van mijn huisarts, waar ik wel door allerlei instanties naar toe wordt gestuurd.

batteraaf
batteraaf2 mei 2021 - 23:48

Ik lees hier beneden allerlei berichten. Kan me er helemaal bij aansluiten. Belachelijk dat nu de jaren 1961 en 1962 afspraken kunnen maken voor Pfizer en dan 11 mei voor de 1e en 14 juni de 2e prik krijgen. Terwijl ik een oproep heb gekregen voor 11 mei en 2e prik iets van na 12 juli. Dus ook nog niet vaststaand. Dan zijn we dus 2 maanden verder en de jongere is met dik 1 maand volledig ingeent. Ik heb weinig hoop en slapeloze nachten . Jongeren worden allemaal opgeroepen om zich in te laten enten zodat ze op het terras kunnen gaan zitten of op vakantie kunnen gaan. Dan wordt de inentingsbereidheid groter. Dan hoeven ze geen moeite meer te doen voor onze 60-64 jarige. Want laten we eerlijk wezen, hoe toegeeflijk zijn ze als je geen vaccin pakt. Denk dat ze alleen keuze gaan geven als ze straks onder de benodigde groeps immuniteit komen. Dan zullen ze wel komen bedelen of we ons aub willen laten inenten. Misschien is er mogelijkheid om, mocht je corona oplopen door de langere wachtperiode , ze aansprakelijk te stellen. En dat in een land dat behoort tot de top 5 samen met Noorwegen, waar ze dat hele Astra Zenica niet gebruiken. Ook in Amerika niemand met Astra Zenica ingeent. EU wilt komende jaren misschien alleen verder met Moderna en Pfizer. Maar Nederland met De Jonge voorop wil dat nog eens bekijken. Waar ben je dan mee bezig. Is dat dan een EU of alleen als dat de politiek uitkomt? Ben benieuwd hoe dit afloopt. Of er vanuit de politiek eens geluisterd wordt naar onze, toch wel kleine groep. Wel goed om te gaan stemmen, maar daarna moet je je mond houden en worden we te dom geacht om beslissingen te nemen.

Nadien
Nadien2 mei 2021 - 17:48

Helaas, de vreugde was van korte duur. Gisteren gebeld met de GGD en afspraken kunnen maken voor vaccinatie met Pfizer. Net gebeld door de GGD was een foutje mevrouw, u bent van 1956 (januari!) dus we hebben de afspraken geannuleerd. Ik was er al bang voor maar ben nu nog bozer. De dame gaf aan dat er wellicht!!! later iets anders voor deze leeftijdsgroep zou komen. Volgens haar zijn er te weinig vaccins. Mijn vraag waarom deze leeftijdsgroep dan dit vaccin krijgt was dat het veilig is voor deze groep. Dus... het vaccin denkt, pas op deze is vanaf 1956 dus nu niet gek doen😖 Ik word er moedeloos van.

1 Reactie
Inty
Inty2 mei 2021 - 20:12

Wat jammer Nadien Ik was daar al bang voor. Ben zelf 63 en Astra Zeneca ook geweigerd. Angst voor dit vaccin. Dacht ook dat het voor mensen boven de 60 "veilig" was.. Maar het blijkt boven de 65 gaat men ook gewoon door met Pfizer. Zo vreemd dat in ons land zo een deze groep persé hiermee geënt moet worden. Alleen dat gegeven levert mij al angst op. Ingrid

Kajee
Kajee2 mei 2021 - 13:37

VACCIN ASTRAZENECA 60 - 64 jaar. Het is totaal ongelovelijk dat de leeftijden van 60 tot 64 jarigen het Astrazenica vaccin door de strot geduwd krijgt! Dit gebeurt in Nederland. Iedereen mag het veilige Moderna of Phizer Vaccin, alleen wij niet! Mijn man kreeg Pfizer (59), mijn ouders en zelfs onze kinderen krijgen het ook binnenkort. Daarbij zijn meeste van mijn vrienden, verplegers, huisarts en buren allemaal gevaccineerd met de veilige Moderna of Phizer. Binnenkort ook Iedereen vanaf 16 jaar. Nee, niemand krijgt de AstraZeneca vaccin want DIE is speciaal voor 60 - 64 jarigen... Zelfs diegenen met andere leeftijden die het risico van dit vaccin aandurven krijgen het niet eens. Beter maar weggooien dan(?). En wij worden apart van iedereen door de huisarts geprikt. De GGD vaccineert onze leeftijdsgroep dus niet! Als je te bang bent voor de bijwerkingen van AstraZeneca, dan “niet nemen hoor” zegt de huisarts, “wacht maar op een andere” aan het einde van de vaccinatie rit. Maar ze hebben Zelf allemaal Moderna of Phizer gehad... ook de 60 jarige huisartsen! Na menig gesprek met GGD, wordt je ook nog eens koeltjes uitgelegd dat als je AstraZeneca NIET neemt dan krijg je niks! Wat is dit? Moeten ze soms van deze grote order gevaarlijke vaccin af? Maar waarom alleen in in deze leeftijdsgroep? -AstraZeneca is trouwens NIET door de FDA approved in Amerika, maar daar wordt het wel gemaakt- Rond 60% van onze leeftijdsgroep WILT HET RISICO NIET LOPEN, maar mag niks anders kiezen. Ook niet met nu de griepprik-populatie aan de beurt is. Die krijgen allemaal binnenkort het Phizer vaccin , maar ook daarvan zijn de 60 - 64 jarigen uitgezonderd! Ik (61) zit nu met schuldgevoel want ja, als ik ook gevaccineerd was dan konden wij dit of dat... en binnenkort dit en dat. Maar in Amerika zelf geldt deze vaccin niet als veilig (Niet FDA approved). Wil ik dus mijn dochter zien die in Amerika woont en allang gevaccineerd is met Moderna, Dan ben ik dus met AstraZeneca een “onveilige gevaccineerde”. En zonder AstraZeneca ben ik in Nederland een “niet veilige gevaccineerde”, pfff. Bizar toch, dat in het land van herkomst NOOIT het AstraZeneca vaccin wordt gegeven. Iedereen -ja, iedereen kan, wanneer zij zelf willen, gevaccineerd worden met het Phizer of Moderna vaccin. ***Daar gaat het toch ook om, zoveel mogelijk vaccineren! Geef OOK ons dan een keuze voor Phizer of Moderna. Er is nu een competitie gaande om deze bijna “verplichte” vaccinatie met AstraZeneca van 60-64 jarigen aan te vechten op: https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/waarom-zestigplussers-nog-wel-het-astrazeneca-vaccin-krijgen Daar kan men ook de reacties lezen van onze leeftijdsgroep en zich aanmelden. Dit is gewoon grof schandalig, welke instantie heeft hier met welke bedoeling advies over gegeven? Waren zij soms allemaal zelf boven de 64 jaar of onder de 60 jaar, zoals meneer De Jonge? Velen uit andere leeftijdsgroepen reageren met: “MOND HOUDEN, NEEM DAT ASTRAZENECA VACCIN GEWOON, ER ZIJN MAAR EEN PAAR DODEN OP DE 000000 duizend OFZO”, Maar dat kan dus toevallig wel mij/ons overkomen! Daarbij komt nog dat men op die ernstige bijwerkingen “ in grote zenuwen” tot aan 4 weken na 1e vaccinatie. Nog ter verduidelijking; ik wil absoluut zsm een vaccinatie krijgen, maar geen AstraZeneca! Ik ben dus geen complotdenker of vaccin weigeraar. TEKEN MEE ALSTUBLIEFT, OOK ALS U NIET IN DEZE LEEFTIJDSGROEP ZIT..🙏🏻 Kajee

2 Reacties
Chanelle77
Chanelle772 mei 2021 - 15:44

Het is werkelijk niet te begrijpen waarom wij als groep van 60 - 65 jarige niet in aanmerking mogen komen voor 't Pfizer vaccin. Wil er best voor betalen, maar zelfs dat mag niet. Wanneer houd deze waanzin op en kunnen ook wij ons laten vaccineren met Pfizer, zodat ook wij uit ons isolement kunnen komen en ons iets veiliger voelen in deze maatschappij. Teken, teken allen de petitie, hopelijk word onze noodkreet dan gehoord

Gaya-133
Gaya-1334 mei 2021 - 14:45

ja klopt;het gaat om jaartal; 1956-1960. als je dan net 56 bent ben je "de klos"net als de rest van ons..Mijn zus heeft hem wel genomen en is er erg ziekn van geweest/daarvoor durfde ik al niet en daarna niet en helemaal niet.Het voelt als "ruimen

Groep 60 - 64
Groep 60 - 642 mei 2021 - 13:22

Groep 60 - 64 Ik ben net als velen in de groep 60 - 64 om mij moverende redenen van plan om AstraZeneca te weigeren. Ik denk dat er pas iets geregeld gaat worden voor de Astra-weigeraars als alle 60 - 64jarigen die AstraZeneca wel accepteren gevaccineerd zijn. Als ze eerder iets regelen voor de weigeraars, wil niemand meer met dit spul geprikt worden. Het geen uitsluitsel geven is alleen om mensen onder druk te zetten zodat ze de prik niet durven te weigeren. Ik vind het ronduit schandalig dat onze groep niet eens zelf een datum mogen bepalen en dat een tijdje de kat uit de boom kijken ook niet mag. Mensen die via de GGD is dat wel toegestaan. Hun uitnodiging is thans onbeperkt geldig. Dit is discriminatie.

Astrid Vredegoor
Astrid Vredegoor2 mei 2021 - 9:39

Wat mij nog het meest verbaasde, is dat ik een 3 april een uitnodiging krijg om 10 april 9.20 uur aanwezig te zijn op de priklokatie, met de mededeling dat ik astrazeneca krijg, zonder bijsluiter notabene. Heb gebeld naar huisarts of ik de afspraak kon verzetten, maar nee dat was niet mogelijk, als ik het nu niet nam, dan moest ik over een paar weken nog maar eens bellen of er nog iets over was. Dus zelfs als 62 jarige, mag je niet beslissen, wanneer je het in je arm gespoten krijgt.

1 Reactie
Groep 60 - 64
Groep 60 - 642 mei 2021 - 13:36

Wellicht is het een goed idee om uw brief ook naar Jaap van Delden, programmadirecteur COVID van het RIVM te sturen. Deze man heeft recentelijk zelf in een interview aangegeven dat ook hij liever op Phizer zou wachten. In datzelfde interview heeft hij ook gesproken over een veegronde.

Anneke Verbeek-Sterk
Anneke Verbeek-Sterk1 mei 2021 - 17:36

https://petities.nl/petitions/pfizer-moderna-voor-elke-60-plusser-die-dat-wil?locale=nl

1 Reactie
Astrid Vredegoor
Astrid Vredegoor2 mei 2021 - 9:07

Mijn ervaringen de afgelopen weken, waren idem dito. Van allen een negatief antwoord gekregen, behalve van Dhr. Gommers, die is voor om, nu er meer bioNtech binnenkomt, ons te laten kiezen. Hoera, eindelijk een positief bericht. ( al is het alleen nog maar een bericht, wij komen nog steeds niet aan de beurt.) Brief aan GGD, RADAR, NOS, HUISARTS, M. KOOPMANS, J.VAN DISSEL, D.A.M.P.J. GOMMERS en vele anderen Geachte, Kunt u alstublieft, dit issue onder de aandacht brengen. Wij, 1956 tot 1960 batch, voor de vaccinatie, willen niet kiezen, maar ook niet met een, door de regering zelf, afgekeurd , goedgekeurd, afgekeurd, goedgekeurd voor batch 1956 - 1960, vaccin ingeënt worden. Laat ons ook aub verder mogen gaan met ons leven, gevaccineerd met BioNTech, moderna, of janssen. Desnoods aan het einde van de rij, maar geef ons, om het even populair te zeggen, PERSPECTIEF. Zie mijn noodkreet hieronder. ( p.s. heb alle covid-19 gerelateerde berichten inmiddels wel 10 keer gelezen ) Ik heb een issue. Ik ben een vrouw van 1958 Op basis van mijn medische c.q. farmaceutische kennis en professie, heb ik astrazeneca geweigerd, niet op basis van angst of geloofsovertuiging, ben geen complotdenker of zo, ben gewoon een normaal mens. Heb de ggd gemaild over mijn bezwaren, meerdere malen, de huisarts gebeld dat ik graag gevaccineerd wil worden, maar geen astrazeneca. Rivm gemaild en gebeld. Terug verwezen naar mijn huisarts. Radar gemaild. Nu na gebeld te hebben met 0800 1351 werd mij duidelijk door het gesprek met de medewerker , naam bij mij bekend, ik citeer, nee u krijgt geen vaccinatie, voor deze groep is niets geregeld. Mijn vraag en reactie was, “dus ze hebben liever dat ik op de i.c. beland, dan zijn er vanaf en ligt de schuld ( omdat ik astrazeneca geweigerd heb, na alle onrust die de overheid zelf gezaaid heeft) bij mij. . Zijn antwoordt, ja helaas wel, ik kan er wel omheen draaien, maar zo is het, dit is wat ik hierop moet antwoorden.” Het kan niet anders zijn, dat hier heel veel astrazeneca weigeraars hier geen weet van hebben en wachten op een oproep van de overheid, die dus niet gaat komen, omdat hier kennelijk niet in voorzien is. Informatie is nergens te vinden en te verkrijgen, ook medewerkers hebben hier geen antwoord op. Dus mijn vraag concreet, stel dit aan de orde om zo covid-19 nog beter te bestrijden. I

Anneke Verbeek-Sterk
Anneke Verbeek-Sterk1 mei 2021 - 17:35

https://petities.nl/petitions/pfizer-moderna-voor-elke-60-plusser-die-dat-wil?locale=nl wil wel graag gevaccineerd door Pfizer. Is toch niet te begrijpen dat in Nederland de 60 t/m 64 jarige verplicht worden AstraZeneca te nemen. Met als dreigement anders krijg je niets of misschien als laatste, wanneer er nog iets over is, kan alsnog AstraZeneca zijn. Er wordt dus een kwetsbare groep, van 60 t/m 64 jaar, gediscrimineerd !😡

Nadien
Nadien1 mei 2021 - 11:05

Ik ben van januari 1956 en had ook een oproep van de huisarts gehad voor vaccinatie met AstraZeneca wat ik geweigerd heb. Nu net gewoon de GGD gebeld voor een afspraak, BSN nummer doorgegeven en 2 afspraken gehad voor vaccinatie met Pfizer. Nu hopen dat ze doorgaan🤞

6 Reacties
Arlynn
Arlynn1 mei 2021 - 12:03

Ik hoop van harte met je mee! Het is bijna discriminatie, de botte manier waarop alleen de groep 60-64 wordt veroordeeld tot dit ene slecht bekendstaande vaccin!

sanne1212
sanne12121 mei 2021 - 12:33

Mijn zus moet van de internist de pfizer vaccinatie maar ggd werkt hier niet aan mee. Ze moet de Astra, dus begrijp niet dat jij dit voor elkaar hebt gekregen!! Terwijl dit medische-noodzaak is

Chanelle77
Chanelle771 mei 2021 - 15:13

Ben ook van 1956 en heb nav bovenstaand bericht de GGD gebeld, maar helaas ze kunnen niets voor me betekenen. Moet wachten op de brief van de huisarts. RIVM heeft de richtlijnen opnieuw aangepast en ook nu weer zijn we een vergeten groep?! Ze kijken nu of kinderen vanaf 12 jaar met Pfizer gevaccineerd kunnen worden. Maar onze groep (lees de kwetsbare ouderen) moet maar Astrazeneca accepteren. Onbegrijpelijk!

Anneke Verbeek-Sterk
Anneke Verbeek-Sterk1 mei 2021 - 17:39

Ik hoop voor je dat het gaat lukken🍀Ik ben zelf naar de ggd gegaan,ze waren erg begripvol en wilden me graag helpen,tot de laatste controle daar,toen kwam iemand me vertellen dat ze het zelf ook heel erg vinden maar mij geen enting mogen geven omdat ik 63 jaar ben,die moeten perse Astrazeneca anders krijgen ze niets. Teken alsjeblieft https://petities.nl/petitions/pfizer-moderna-voor-elke-60-plusser-die-dat-wil?locale=nl

Huubke61
Huubke612 mei 2021 - 12:53

Ik had ook een afspraak bij de GGD geregeld en bevestigd gekregen, na een paar keer bellen want het ligt aan de medewerker die je krijgt. Wordt net gebeld dat het niet door kan gaan. Uit de rij gepikt dus (...) zo doen ze dat. Mij viel wel op dat ik eerst werd gevraagd of ik mogelijk tot een medische risicogroep behoor voor dat het over mijn geboortejaar ging. Dat vond ik vreemd en bij doorvragen liet de medewerker heel vaag doorschemeren dat hun richtlijnen sinds kort mogelijk toelieten om op medische gronden uitzonderingen te maken. Fijne communicatie weer. Heel vaag allemaal maar voor wat het waard is, als je medische redenen hebt kun je het proberen.

Nadien
Nadien2 mei 2021 - 17:57

De vreugde was van korte duur, net gebeld dat de afspraken geannuleerd worden omdat ik 3 weken! te laat geboren ben. Ik had dit wel verwacht maar ben woest!

LR28
LR281 mei 2021 - 5:55

Volgens,het oospronkelijke schema zouden mensen tussen 60-64 worden gevaccineerd met Pfizer. Ik zag er rijkhalzend naar uit. Ineens werd besloten dat we zouden gevaccineerd met AZ. Dit vaccin heeft veel bijwerkingen en beschermd bovendien minder goed dan Pfizer of Moderna. Ik voel me inmiddels een tweede rangs burger die wordt afgescheept met de troep die niemand wil. Waarom probeert iedereen dit vaccin bij onze leeftijdsgroep door de strot te dringen onder dreigement: "je krijgt niets anders". Ik heb bovendien nog een ander probleem hiermee. Mijn Amerikaanse partner is vlak voordat Covid uitbrak naar the US gegaan voor werk. Daar zijn ze aan vaccineren vanaf 16jr en kan je bij elke CVS een afspraak maken of zelfs zonder afspraak bij pop-up locaties worden gevaccineerd (in sommige staten zelfs zonder ID of proof of residency). Daar geldt hoe meer mensen gevaccineerd hoe beter het is voor iedereen. Ik wil graag naar mijn man reizen en de kans dat dit kan als je gevaccinneerd bent is groter en dan hoef je niet eerst in quarantaine. MAAR.... het moet wel een FDA approved vaccin zijn en laat nou net dat enige vaccin dat Hugo de Jonge mij wil geven NIET FDA-approved zijn. Dat zou betekenen dat ik eerst in quarantaine moet (weg helft vakantie). Het beleid hier is te belachelijk voor woorden, als wij zo'n risico groep zijn als wordt gesteld geef dan een vaccin dat we bereid zijn te nemen. Het krijgen van een vaccin is toch belangrijker wordt toch telkens gezegd. Overigens heb ik dit probleem over FDA goedkeuring voorgelegd aan het Ministerie VWS, uiteraard nog geen antwoord gekregen!

1 Reactie
Anneke Verbeek-Sterk
Anneke Verbeek-Sterk1 mei 2021 - 17:42

Teken alsjeblieft in de hoop dat we alsnog gevaccineerd worden met Pfizer https://petities.nl/petitions/pfizer-moderna-voor-elke-60-plusser-die-dat-wil?locale=nl

TiboTrader
TiboTrader30 apr. 2021 - 19:52

Mijn naam is Tina en ik ben geboren op juni 1959 te Denemarken. Ik ben eind maart ingedeeld in de groep 60-64 jr. voor het AstraZeneca vaccin wat eerder het BionTech/Pfizer vaccin zou zijn in december 2020. Ik zou eerst kenbaar willen maken dat ik voorstander ben van vaccineren en eerder ook het griep,- en pneumokokken vaccin heb ontvangen. Om die reden keek ik ook enorm uit naar de dag dat ik gevaccineerd zou worden met het BionTech/Pfizer vaccin. Maar tot mijn afgrijzen was er een verandering in de vaccinatie strategie en werd ik ingedeeld in de groep 60-64 jr. voor het AstraZeneca vaccin. Dit vaccin had al niet mijn voorkeur door de opstartproblemen. En ging mijn vertrouwen uit naar de nieuwe technologie met de mRNA vaccins van Pfizer en Moderna met meer effectiviteit en minder bijwerkingen. Daarna kwamen er meer negatieve berichten omtrent het Astra Zeneca vaccin en heb ik besloten om dit vaccin niet te accepteren. Mede door mijn voorgaande medische historie, waarin ik eierstok kanker in 2019/2020 heb overwonnen. En daarvoor een baarmoederverwijdering, met complicatie ziekenhuisbacterie heb overleefd, ben ik angstig. Voorts leef ik alleen en vind het beangstigend om drie weken alert te moeten zijn op bepaalde bijwerkingen die het AstraZeneca vaccin kan veroorzaken. Maar ik wil wél mijn vaccinatie! Ik ben geen vaccinatie weigeraar! Ik wil alleen geen proefkonijn zijn voor AstraZeneca. Ik zou het Pfizer of Moderna vaccin wel willen maar moet daarop wachten. Ondertussen leef ik inmiddels al 14 maanden een eenzaam leven thuis. Maar erger is dat ik mijn vader in Denemarken niet kan bezoeken. Mijn moeder is drie dagen voor mijn eerste chemo in dec. 2019 gestorven, helaas ook aan kanker. En nu is hij alleen na 60! Jaar huwelijk..... Ik wil zo graag naar hem toe, maar het weigeren van het AstraZeneca vaccin maakt dit nog moeilijker, en zal als het EU Corona paspoort word ingevoerd alleen nog maar moeilijker worden. En dit terwijl ik zo graag het vaccin wil. Het is ook moeilijk dat de weinige mensen die ik ken in dit land allemaal wel zonder probleem het Pfizer vaccin krijgen omdat ze óf iets jonger zijn óf iets ouder. Ik voel me erg alleen en geïsoleerd door dit feit. Ik wil dus pleiten voor een simpele keuze voor de groep 60-64 jr. voor het BionTech/Pfizer of Moderna vaccin, zeker nu ook die meer voorhanden zijn. Wij zijn geen vaccin weigeraars.

1 Reactie
Anneke Verbeek-Sterk
Anneke Verbeek-Sterk1 mei 2021 - 17:42

https://petities.nl/petitions/pfizer-moderna-voor-elke-60-plusser-die-dat-wil?locale=nl

Nadien
Nadien30 apr. 2021 - 19:48

Hoe moeilijk kan het zijn: er zijn 4 verschillende vaccins. 2 ervan geven zeer heftige bijwerkingen, heel zeldzaam maar toch, dan gaat je voorkeur toch naar die andere 2? Bovendien waarom zijn alleen de mensen geboren van 1956 tot 1960 de pineut? Zijn dat tweederangsburgers of zo? In mijn lijf geen AstraZeneca!

1 Reactie
Anneke Verbeek-Sterk
Anneke Verbeek-Sterk1 mei 2021 - 17:43

https://petities.nl/petitions/pfizer-moderna-voor-elke-60-plusser-die-dat-wil?locale=nl

Rox120
Rox12030 apr. 2021 - 18:02

Wat een puinhoop met de vaccin.ik ben 65 jaar en ikbheb astraz geweigerd,Nu heb ik mijn huisarts doorgegeven.Ik kreeg een telefoonnr van de ggd daar kon ik afspraak maken.Nee hoor ik moest bij de huisarts zijn.Heen en weer gebeld,zegt dr assistente van de huisarts,omdat ik de Astraz geweigerd heb,moest ik masr zelf in de gaten houden en achteraan gaan voor een vaccin.Nou ik wist niet wat ik hoorde.Wordt ik dan zo gestraft! Belachelijk.Wordt hrt nu een dictatuur in Nederland.Mag ik ook zelf bepalen wat ik in mijn lichaam krijg. Wat een stelletje Prutser,de hele overheid.GGD die niet eens weten hoeveel ze mensen hebben geprikt.de assistene van de huisarts gaf mij ook even door,: hou het zelf maar in de gaten,je kan zelf eind mei of juni naar een vaccin vragen.dat moet je zelf doen! Ik heb hier geen woorden voor.!!!!

1 Reactie
Anneke Verbeek-Sterk
Anneke Verbeek-Sterk1 mei 2021 - 17:44

https://petities.nl/petitions/pfizer-moderna-voor-elke-60-plusser-die-dat-wil?locale=nl

Janneke72
Janneke7230 apr. 2021 - 13:43

Direct petitie getekend. Heb ook mijn twijfel over AstraZeneca, dus geweigerd, wil wel graag gevaccineerd door Pfizer. Is toch niet te begrijpen dat in Nederland de 60 t/m 64 jarige verplicht worden AstraZeneca te nemen. Met als dreigement anders krijg je niets of misschien als laatste, wanneer er nog iets over is, kan alsnog AstraZeneca zijn. Er wordt dus een kwetsbare groep, van 60 t/m 64 jaar, gediscrimineerd.

2 Reacties
Rox120
Rox12030 apr. 2021 - 18:05

Ook 65 jaar hoor

Meeszs
Meeszs30 apr. 2021 - 18:53

Alle mensen geboren in 1956 t/m 1960 krijgen alleen maar Astra Zeneca. Dus ook als je op 1 januari 2021 al 65 jaar werd. Ze werken met jaartallen

Beth1
Beth129 apr. 2021 - 15:48

Teken de petitie Petitie: https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/?locale=nl&page=2#petitionnews

1 Reactie
Anneke Verbeek-Sterk
Anneke Verbeek-Sterk1 mei 2021 - 17:45

https://petities.nl/petitions/pfizer-moderna-voor-elke-60-plusser-die-dat-wil?locale=nl

wijnholdsmit
wijnholdsmit29 apr. 2021 - 13:32

Mijn vrouw is 63 en heeft ook geen keuze, zij kan nergens terecht voor een ander vaccin en is de wanhoop nabij. Zij durft het AstraZeneca vaccin beslist niet te nemen omdat zij een medisch verleden heeft met ernstig verlaagde bloedplaatjes. Ook heeft zij nog meerdere ziekten waardoor het riskant kan zijn om het AstraZeneca vaccin te nemen. Tevens krijgt zij elk jaar de griepprik. Ze heeft al diverse malen bij de huisarts geprobeerd om een ander vaccin te krijgen, echter dit lukt niet. De huisarts had gezegd dat zij later samen met mij naar de GGD kon gaan voor een ander vaccin. Nu heb ik volgende week een afspraak staan voor mijn 1e Pfizer prik (ik ben van 1961) maar helaas mocht mijn vrouw niet mee toen zij met de GGD belde. De huisarts heeft nog naar het RIVM gebeld maar je moet zulke ernstige ziekten hebben wil je de mogelijkheid voor een ander vaccin krijgen. Wat ik vreemd vind is dat de groep onder de 60 die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik ontvangt wel wordt bestempeld als medisch risico en voorrang krijgt, zij mogen kiezen voor een vaccin. Ook een vriendin van mijn vrouw die 66 is en eerst een uitnodiging voor AstraZeneca kreeg, ontving 2 weken later een tweede uitnodiging waarbij zij kon kiezen welk vaccin zij wilde. Zij kon ook Pfizer kiezen. Ik vind het discriminerend en volgens mij in strijd met de rechten van de mens, die voorschrijft iedereen gelijkwaardig te behandelen, dat alleen de leeftijdsgroep waarin mijn vrouw zit totaal geen keuze heeft en medisch risico of niet, het AstraZeneca vaccin MOETEN nemen, ook als zij dit niet vertrouwen. En dat zij dit vaccin niet vertrouwen is niet zo vreemd want er zijn al weer nieuwe gevallen bekend van trombose/embolie in de leeftijd tot 65 jaar. Een embolie kan zeer snel gaan, soms zijn de doktoren niet op tijd en sterft de patiënt. Ik heb dit zelf meegemaakt in mijn familie. Verder beschermt AstraZeneca het slechtst van alle vaccins. Ik heb gehoord dat je bepaalde landen zoals Amerika misschien niet in komt als je bent gevaccineerd met AstraZeneca. Wij moesten onze droomreis naar Amerika die wij vorig jaar zouden maken uitstellen en kunnen deze reis in de toekomst ook uitsluiten als mijn vrouw zich wel zou laten vaccineren met AstraZeneca als ze dit al had gedurfd. Mijn vrouw wordt nu niet gevaccineerd maar wil wel heel graag gevaccineerd worden met Pfizer/Moderna. En het liefst zo snel mogelijk. Geef ook de leeftijdsgroep van 60-64 jaar de keuze voor een ander beter werkend vaccin zoals Pfizer/Moderna met minder zeer ernstige bijwerkingen waar deze mensen zo bang voor zijn. Zodat er zoveel mogelijk mensen worden gevaccineerd. Alleen als deze leeftijdsgroep ook de keuze krijgt voor een Pfizer/Moderna vaccin voorkomt de overheid dat er meer mensen in het ziekenhuis/IC terecht komen.

3 Reacties
Maliepaard
Maliepaard29 apr. 2021 - 17:21

Ik ben ook 63 jaar en je verhaal is heel herkenbaar. Op advies van huisarts en apotheker heb ik de aangeboden vaccinatie van Astra Zeneca niet genomen i.v.m. te verwachten problemen inzake een intolerantie voor enkele hulpstoffen. Zelfs de RIVM adviseert dit op hun site, maar bieden vervolgens geen enkel alternatief. Mijn man is inmiddels geprikt met Pfizer. Hij heeft zijn best gedaan om voor mij ook een vaccinatie met Pfizer te regelen, maar zonder succes, terwijl men dagelijks vaccins over heeft. Ik heb alle instanties al benaderd, maar nergens krijg je een antwoord. Ook mijn huisarts kreeg nul op het rekest. Voelt inderdaad als discriminatie. Ik ga zeker de petitie tekenen. Het is zaak dat onze doelgroep zoveel mogelijk in de media komt.

LR28
LR281 mei 2021 - 6:11

Er is ook nog een kans dat je als je wel bent gevaccineerd met AZ dit in the US niet telt omdat AZ daar niet is goedgekeurd door de FDA. Dat zou betekenen dat je ondanks vaccinatie eerst nog een negatieve pcr test moet doen en bij aankomst in quarantaine zou moeten. Dan blijft er niet veel over van een vakantie. (Ben gehuwd met Amerikaan die net voor Covid uitbrak naar de US reisde voor werk, we hebben elkaar al meer dan een jaar niet gezien.

Anneke Verbeek-Sterk
Anneke Verbeek-Sterk1 mei 2021 - 17:45

https://petities.nl/petitions/pfizer-moderna-voor-elke-60-plusser-die-dat-wil?locale=nl

Beth1
Beth129 apr. 2021 - 9:59

Onderstaand bericht heb ik op de BuurtApp geplaatst. Ik hoop dat er flink op gereageerd gaat worden richting de petitie. BELANGRIJK Weigering AstraZeneca De regering heeft voor mensen van 60+, ongeacht hun medisch onderliggend lijden of hun angst voor dit vaccin, AstraZeneca op de lijst gezet. Dit omdat ze het elders niet kwijt konden. Hun motto is “Russisch Roulette spelen” als je dit vaccin neemt met alle risico’s van dien, of het vaccin niet nemen en voorlopig niet aan de beurt komen voor een andere vaccin terwijl er inmiddels voldoende Pfizer aanwezig is. Daarnaast AstraZeneca heeft maar een dekking van 60%. Mensen die al ziek zijn hebben dus minimale dekking. Pfizer en Moderna hebben een dekking van ruim 90%. De mensen die AstraZeneca weigeren worden dus als een klein klein kleutertje behandeld dat niet wil luisteren. Andere groepen, waaronder ambassade personeel en familie en sporters, die veel jonger zijn, worden op dit moment al opgeroepen voor Pfizer (95% dekking), maar de weigeraars 60+ laten ze nu volledig links liggen met alle problemen van dien. Daarom is door Jenny Valk een petitie gestart om dit probleem kenbaar te maken aan de regering. De NOS meldde gisteren dat de GGD niet eens weet wie er inmiddels gevaccineerd is bij de huisarts en andere instanties omdat deze gegevens niet of onvolledig aan hen door worden gegeven. Willen jullie deze petitie alsjeblieft tekenen. Is het niet voor jezelf, dan wellicht voor een naaste die je dierbaar is. De link staat hieronder. Ik heb begrip voor mensen die hier wellicht heel anders over denken en heel graag een vaccinatie met AstraZeneca zouden krijgen. Het is beslist niet mijn bedoeling om op Nextdoor een felle discussie hierover te gaan voeren. Ik handel als doorgeefluik. Voor iedereen, blijf gezond ! Met Welgemeende groet. Petitie: https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/?locale=nl&page=2#petitionnews Forum BnnVara met opmerkingen van mensen. https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/waarom-zestigplussers-nog-wel-het-astrazeneca-vaccin-krijgen

1 Reactie
Anneke Verbeek-Sterk
Anneke Verbeek-Sterk1 mei 2021 - 17:46

https://petities.nl/petitions/pfizer-moderna-voor-elke-60-plusser-die-dat-wil?locale=nl

GerieE
GerieE29 apr. 2021 - 9:42

Goedemorgen, ik ben 62 en wil graag worden gevaccineerd, maar niet met Astrazenica. Nu hoor ik zojuist van de huisarts dat als ik dit vaccin weiger ik pas waarschijnlijk als laatste een vaccin ga krijgen. Blijkbaar is dat dan niet zeker. Er is bij mij veel onzekerheid over het feit of ik dan nog wel een vaccin krijg, wanneer en welk vaccin. Het is al zo een moeilijke tijd. Als ik dood neerval na vaccinatie zal niemand daar om treuren, dan ben ik gewoon een onderdeel van de statistieken. Ik kan gewoon nergens meer terecht en sorry dat ik het hier dan maar uit. Groet Gerie.

2 Reacties
Beth1
Beth129 apr. 2021 - 9:58

Hoi Gerrie, laat de moed niet zakken !

Anneke Verbeek-Sterk
Anneke Verbeek-Sterk1 mei 2021 - 17:47

https://petities.nl/petitions/pfizer-moderna-voor-elke-60-plusser-die-dat-wil?locale=nl

H.J.56
H.J.5629 apr. 2021 - 7:49

Ik ben 65 sinds half januari en behoor tot de categorie 65+ maar omdat ik net in 1956 geboren ben word ik geplaatst in de leeftijd 60-64 jaar en krijg ik de mij eerder beloofde Pfizer niet meer. Ik behoor tot de groep die het meeste kans heeft op de IC terecht te komen maar wij krijgen dus mooi dat omstreden vaccin. Ik weiger, dan maar op de IC en ik houd me vanaf nu ook niet meer aan de regels!

3 Reacties
anna m
anna m29 apr. 2021 - 10:02

Hier net zo. Was al uitgenodigd voor Pfizer. Werd een week voor de datum van vaccinatie gebeld door de GGD dat de overheid heeft besloten dat ik AstraZeneca moet krijgen. Heb inmiddels begrepen dat dit is omdat het voor de huisartsen te ingewikkeld zou zijn om uit te zoeken wie van 1956 al wel 65 is en wie nog niet. Ik ben zorgverlener en kreeg mijn oproep helemaal niet via de huisarts maar via de SVB. Paar weken later oproep gehad van de huisarts voor AstraZeneca en deze geweigerd, niet omdat ik geen vaccin wil maar AstraZeneca wil ik niet. Ik hou mij wel aan de regels.

Rox120
Rox12030 apr. 2021 - 18:08

Dat klopt ik ben 65 jr maar in januari 64,en daarom wordt ik ook benadeeld

Anneke Verbeek-Sterk
Anneke Verbeek-Sterk1 mei 2021 - 17:48

https://petities.nl/petitions/pfizer-moderna-voor-elke-60-plusser-die-dat-wil?locale=nl

Ellen59
Ellen5929 apr. 2021 - 7:34

Op 28 april 2021 heeft de huisarts op mijn verzoek contact opgenomen met de GGD. De huisarts is van mening dat gegeven mijn medisch dossier ik zsm gevaccineerd moet worden, bij voorkeur met Pfizer. Ik ben 61 jaar. De GGD blijft volharden dat 60-64 jarigen Astra krijgen. Neem je dit niet dan ben je weigeraar. Deze aanduiding is niet op mij van toepassing. Mijn man is 67 jaar en heeft een oproep voor pfizer ontvangen. Wij willen ruilen met elkaar daarmee duperen wij niemand. De huisarts vindt dit prima en heeft dit voorgesteld aan de GGD, maar ook dit voorstel wordt niet geaccepteerd. Ik laat mij gegeven mijn medicatie stapeling niet dwingen tot het nemen van Astra. De huisarts ervaart ook de muren en het logge systeem.

1 Reactie
Anneke Verbeek-Sterk
Anneke Verbeek-Sterk1 mei 2021 - 17:58

https://petities.nl/petitions/pfizer-moderna-voor-elke-60-plusser-die-dat-wil?locale=nl

Winkbuul
Winkbuul28 apr. 2021 - 18:45

Hallo, onlangs heb ik mijn 1e astra zeneca laten zetten. Hierna kwamen de verhalen over de bijwerkingen. Ik heb na een kort overleg besloten om mij voor de 2e injectie af te melden. Deze zou net als 1e spuit door huisarts gezet worden. Kan ik toch weer in aanmerking komen voor een 2e astra zeneca injectie? Mvrgrt, winkbuul uit Heerlen

Beth1
Beth128 apr. 2021 - 18:36

Door dit soort nieuws bij de NOS (lees onderstaand bericht) krijg ik het idee dat de instanties als GGD en RIVM totaal niet op de hoogte zijn van wat er bij de huisartsen gaande is en het probleem dat voor ons Astra weigeraars speelt. Ook ik heb mijn huisarts verschillende malen gevraagd wanneer wij dan aan de beurt zijn voor een ander vaccin, maar krijg steeds het antwoord "daar heb ik allemaal geen tijd voor, je hebt zelf geweigerd". Ik ga mij nu afvragen of dit allemaal bewust is omdat het geld oplevert. BERICHT NOS: RIVM zet extra personeel in voor betere registratie vaccinaties Het RIVM zet extra personeel in om ervoor te zorgen dat huisartsen en zorginstellingen de vaccinatiegegevens doorvoeren in het landelijk registratiesysteem. Zij worden opgebeld door het RIVM met het verzoek om te informatie te registreren. Gisteren toonde het Outbreak Management Team, waar ook RIVM-experts deel van uitmaken, zich bezorgd over de onvolledige registratie van het aantal gezette coronavaccins. Ongeveer 90 procent van de uitgedeelde prikken staan in het register, maar de gegevens van met name huisartsen en zorginstellingen ontbreken. Daardoor is het lastiger om het vaccinatieprogramma te evalueren, stelde het OMT.

Wilhelmina1956
Wilhelmina195628 apr. 2021 - 18:01

Ik heb in 2018 een open hart operatie ondergaan wegens een aangeboren afwijking en daarbij heb ik een beroerte opgelopen. Na een revalidatieperiode van 3 maanden kwam ik de revalidatiekliniek uit met een gebroken borstbeen en 6 gebroken ribben. De revalidatiearts had namelijk vergeten de verpleging te informeren dat ik ook een open hart operatie had ondergaan met bovenstaand gevolg. Een hersteloperatie volgde, waarbij een heel frame op mijn ribben werd geschroefd. Daar heb ik tot op de dag van vandaag last van. Ook heb ik beperkingen overgehouden aan mijn halfzijdige verlamming. Ik ben geboren in 1956 en val met de coronaprik onder de huisarts die prikt met AstraZeneca. Ik ben in februari al 65 geworden en heb een grote angst overgehouden voor de bijwerkingen van bovengenoemd vaccin en wil dit risico niet nemen, ook al is het maar heel klein. De huisarts kan bepalen of ik een een risicogroep val, ik heb ook diabetes, maar hij wil mij niet op de lijst zetten bij de GGD voor een Pfizerprik. Ik wil heel graag geprikt worden want ik heb door alle ingrepen kwetsbare longen gekregen, maar de huisarts kan of wil niet meewerken. Ik weet niet hoe het verder moet.

1 Reactie
Chanelle77
Chanelle7729 apr. 2021 - 12:01

Wat een schandaal dat uw huisarts u zo tegenwerkt! Probeer het via uw specialist. Onderstaande tekst kwam ik tegen op de site van het RIVM. Vanaf mei: BioNTech/Pfizer of Moderna bij de GGD Zij krijgen vanaf mei een uitnodiging voor vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. De uitnodiging hiervoor ontvangen zij van de huisarts. De GGD geeft de vaccinatie op een GGD-priklocatie. Huisarts of medisch specialist beslist over medische indicatie De huisarts of medisch specialist beslist of u een uitnodiging krijgt op basis van uw medische achtergrond. U krijgt de uitnodiging voor de coronavaccinatie van hen.

Huubke61
Huubke6128 apr. 2021 - 14:48

Net zo goed als dat het virus niet stopt bij de grens, houdt de kans op een bijwerking ook niet ineens op bij een bepaalde vastgestelde leeftijd. Dat je richtlijnen opstelt en op basis van beschikbaarheid een bepaalde strategie volgt om de vaccinatie beter te laten verlopen zoals van oud naar jong en de kwetsbare groepen eerst kan ik nog begrijpen maar dat dit nu resulteert in een afbakening van een leeftijdsgroep van slechts 5 jaar waarvoor de bijwerkingen van het AZ vaccin ineens geen kwaad kunnen terwijl daarbuiten het helemaal niet meer mag worden toegediend is totaal absurd en heeft niets meer met wetenschap, statistiek of een goed beleid te maken. Je zou het RIVM en de gezondheidsraad kunnen verwijten dat het een stelletje nerds zijn die geen gevoel hebben voor de onzekerheden en angsten waarmee wij als burger te kampen hebben rondom de corona crisis, maar eigenlijk denk ik: was het maar zo. Was het maar zo dat ze een helder doordacht en op wetenschap gebaseerd beleid maken en dat dan voortvarend gaan uitvoeren. Maar ze blijken wel gevoelig te zijn. Ze zijn gevoelig voor beeldvorming, bang voor gezichtsverlies, en hebben een luisterend oor voor iedere lobbygroep die het hardste roept om voorrang. Dat resulteert nu in dit zwalkbeleid waardoor we als 60 tot 64 jarigen het afvoerputje zijn geworden voor een vaccin waarvan door de beeldvorming juist een hoop onzekerheid en angst wordt veroorzaakt. Een beeldvorming die bovendien voor een groot deel door het beleid zelf is gecreëerd. Of dat nog niet genoeg is wordt je dan ook nog eens gesanctioneerd met een flink uitstel als je te onzeker bent geworden om je met AZ te laten vaccineren. Sancties voor het niet laten vaccineren? Is dat niet een vaccinatieplicht? Nee daar is men dan weer niet gevoelig voor. Laten we dan ook maar gaan roepen. De petitie ondertekenen natuurlijk. Maar laten we ook massaal afspraken gaan maken via het landelijke GGD afsprakennummer: 0800 7070 De mensen van 1961 mogen al dus wij ook, gewoon van oud naar jong zoals afgesproken. Bel zo vaak als je wilt, blijf netjes, die mensen doen ook alleen maar hun werk. De reacties die ik kreeg waren bijna altijd gemeend begripvol. Niemand begrijpt dit beleid. Of je ook een afspraak krijgt is de vraag maar wellicht dat dit signaal zijn weg vind naar de beleidsmakers.

TacTommy
TacTommy28 apr. 2021 - 7:17

Lees alle verschillende reacties en ben blij dat ik niet alleen sta. Ik ben 63 jaar oud, zover ik weet kerngezond en wil HEEL GRAAG gevaccineerd worden maar NIET met Astra Zeneca. Ik deel de mening van anderen die vinden dat hier sprake is van een vorm van uitsluiting of discriminatie op grond van leeftijd. Onze overheid is, samen met het RIVM en andere “deskundigen” van mening dat wij, lees de 60 Plussers, een grotere kans lopen om ernstig ziek te worden van COVID, dan wel in het ziekenhuis of op de IC terecht te komen en dus de zorg weer extra te belasten. Diezelfde mensen weigeren ons dus nu momenteel een vaccin en willen ons dwingen om Astra Zeneca te nemen of niets. Volgens deze mensen lopen 60 minners een VEEL kleinere kans op ernstige gevolgen door COVID en zij krijgen binnenkort een oproep voor PfizerBiontec of Moderna. Beetje omgekeerde wereld lijkt mij. Wij, de 60 - 64 jarige worden dus momenteel een soort aan ons lot overgelaten, dit kan en mag volgens mij NOOIT gebeuren. Ik denk dat er minimaal actie moet worden ondernomen om dit ONRECHT recht te gaan zetten. Kan iemand me vertellen hoe we dit zouden kunnen gaan doen, handtekeningen inzamelen en aan minister de Jonge overhandigen misschien? Ik geloof heilig in de macht van de groep/meerderheid om dingen te veranderen. Alleen sta je zwak en wordt je door RIVM/GGD of huisarts nauwelijks of helemaal niet serieus genomen. Ik kom graag in contact met gelijk denkende over dit verhaal.

7 Reacties
Maria 1956
Maria 195628 apr. 2021 - 11:14

Petitie ondertekenen, misschien heeft het effect. Ik ben het helemaal met u eens! https://petities.nl/petitions/pfizer-moderna-voor-elke-60-plusser-die-dat-wil?locale=nl

Maria 1956
Maria 195628 apr. 2021 - 11:19

En ik heb een melding gedaan van discriminatie

Beth1
Beth128 apr. 2021 - 13:20

Hoi Tommy, Helemaal mee eens, mijn man en ik (beide 60+) hebben ook bedankt voor Astra. Het is zo jammer dat een groot deel van de 60+ niet zo thuis is op Internet en moeilijk bereikbaar is. Als dit de jonkies zou treffen ligt Facebook denk ik plat van de verontwaardiging. Maar het zou super zijn als de Petitie waar Maria het over heeft veelvuldig getekend gaat worden. Het vreemde is trouwens dat huisartsen geen poot uitsteken voor de 60+ maar wel als eerste met veel kabaal in de rij stonden om gevaccineerd te worden met Moderna vaccins die voor de 70+ bestemd waren. Ik word zo boos om al deze dingen. Las net ook weer op het nieuws "Vier extra meldingen trombose en verlaagd aantal bloedplaatjes AstraZeneca" BIJ MENSEN TUSSEN DE 23 EN 65 JAAR". Waarom worden wij als kleuters behandeld en voorgelogen ? Boos boos boos !!!

Beth1
Beth128 apr. 2021 - 13:32

Maria, ik heb zojuist melding gedaan bij de gemeentelijke Ombudsman. Dank voor je tip !

GerieE
GerieE29 apr. 2021 - 9:55

Ook ik ben blij dat ik niet alleen sta, ben 62 jaar en wil Astrazenica niet. Het is gewoon schandalig zoals wij behandeld worden. Heb zojuist de petitie ondertekend en ga ook kijken of ik bij de gemeentelijke ombudsman en de landelijke ombudsman iets kan doen. Verder weet ik helaas niet wat te doen.

Inty
Inty30 apr. 2021 - 12:17

Ik denk er precies zo over.! Ben doodsbang om corona te krijgen, maar ook heel bang voor bijwerkingen Astra zeneca ( welke ik heb geweigerd). Nu weet ik niet wat te doen, want wil dolgraag gevaccineerd worden. Voel me als een rat in de val.

Marco Rewijk
Marco Rewijk30 apr. 2021 - 21:43

Heb de petitie al ondertekend..is er misschien een programma op tv waar wij misschien gehoord worden. Ik wil ook zeker de astra zeneca niet. Trudy 1960

Beth1
Beth127 apr. 2021 - 12:18

Dit staat op de site van de LHV (landelijke Huisartsen Vereniging). Zo te zien wordt er flink extra verdiend aan het prikken met Astra. Is het o.a. daarom dat huisartsen niet aan de bel trekken voor 60 plussers die geen Astra willen of durven laten prikken ? Financiering extra inzet huisartsenpraktijken voor vaccinaties We krijgen geregeld vragen over hoe de financiering van de vaccinaties precies is geregeld. Vooraf hadden we hierover met het ministerie van VWS een afspraak gemaakt (21 euro per prik en later 90 euro voor thuisvaccinaties van niet-mobiele patiënten). We hebben toen ook al gesteld dat als de vaccinatie veel complexer zou worden, dat we dan opnieuw met elkaar in overleg zouden gaan over een beter passende vergoeding. Met alle extra en onvoorziene werkzaamheden en tijd die dit proces van de huisartsen vraagt, is dat hard nodig. We zijn ook deze week weer in overleg geweest met VWS hierover. Zodra hier voortgang op te melden is, hoort u het van ons.

pk49
pk4925 apr. 2021 - 12:02

allemaal in Brabant komen wonen ! Hier wordt standaard met Pfizer gevaccineerd.

2 Reacties
leeuwin58
leeuwin5826 apr. 2021 - 12:12

Leg me dat eens uit, want ik woon in Brabant en heb alleen de uitnodiging voor AztraZeneca gekregen, die ik dus geweigerd heb. Niet zozeer vanwege die zeldzame ernstige bijwerking maar omdat er betere vaccins zijn. Zoals de Jonge verbaasd zei toen hij de vraag kreeg waarom 60 minners die dat wilden geen AztraZeneca konden krijgen "Waarom zouden ze. Er zijn betere vaccins beschikbaar die sneller een hogere bescherming bieden"

Hendrina58
Hendrina5828 apr. 2021 - 14:10

Ben ook wel benieuwd, won ook in Brabant maar ook alleen oproep voor Astra

Erica K
Erica K25 apr. 2021 - 6:48

In Duitsland op tv dit 5 minuten durende filmpje gezien, waarin zeer duidelijke uitleg gegeven wordt over de 3 soorten vaccinatie, de werking en wat je doen moet als je klachten krijgt. Hier in Nederland zie je en hoor je niets hierover, behalve allerlei verhalen die alle kanten opgaan zodat je er geen touw meer aan kunt vastknopen. Meneer Rutte en de Jonge moeten zich kapot schamen. Hier staat geen regeringsleiders maar windvanen, waaien met alle winden mee. Zodra er zich weer een groep meldt wordt het weer anders. Eerste volgorde had de hulpverlening moeten zijn; ziekenhuispersoneel, huisartsen, zorgpersoneel ,politie, docenten, daarna het werkende volk, die die de schatkist moeten vullen daarna de kwetsbaren en ouderen. Dit is mijn mening. Ik ben 58 (wijkzorg) en ingeënt met AstraZeneca. Heb 2 dagen bijwerkingen gehad. Wacht nu op mijn tweede injectie. Ik wil deze ook. httpss://www.ardmediathek.de/video/quarks-corona-in-5-minuten/corona-impfung-wie-vorbereiten/wdr-fernsehen/Y3JpZDovL3dkci5kZS9CZWl0cmFnLTQyNjRmNzA1LTJiOGMtNGI1Zi05N2U2LTNhNWY0MmRkNzZkMg/ Je vraagt je af waarom je in Nederland dit soort filmpje niet ziet?

Makoeba
Makoeba23 apr. 2021 - 19:55

Op de site van de gezondheidsraad lees ik vandaag het volgende: 'Volgens de nog beperkt beschikbare gegevens, treedt deze zeer zeldzame bijwerking voornamelijk op bij mensen onder de 60 jaar. Er zijn weinig meldingen gedaan van deze bijwerking bij mensen van boven de 60 jaar. Voor de groep 60-plussers geldt dat het risico op sterfte door COVID-19 veel groter is dan het risico op de bijwerking of sterfte daaraan. De Gezondheidsraad adviseert dan ook om binnen deze groep AstraZeneca in te blijven zetten naast de andere vaccins.' Op de site van RTL-nieuws lees ik het volgende: 'In totaal zijn er in ons land ruim 400.000 prikken met AstraZeneca gezet. Bij bijwerkingencentrum Lareb kwamen tot nu toe acht meldingen binnen van vrouwen tussen de 23 en 65 jaar die ernstige bijwerkingen kregen na een vaccinatie met AstraZeneca. Een vrouw overleed door een bloedprop in haar longen.' Op de site van Meldpunt (MAX) lees ik het volgende: 'Waarom legt NIEMAND ons uit, waarom het inenten met AstraZenica onder de 60 jaar is gestopt, vanwege de kans op trombose en waarom IK als 73 jarige man deze prik WEL (eventueel) krijg en hem niet mag weigeren, omdat ik géén ander middel mag kiezen. Kunnen mensen boven de 60 dan niet doodgaan tengevolge van door Astra Zeneca opgelopen Trombose en bloedproppen??!! Er wordt in geen enkele nieuwsuitzending met een woord over gerept. Slechts de mededeling dat ze onder de 60 jaar ermee stoppen. UITERST VREEMD' Op 6 jan. '21 staat het artikel ‘Bijwerkingen, bescherming en besmetting: de antwoorden op jouw vaccinatievragen 'op NOS.nl: hierin wordt, o.a. gesteld dat 60-70 jarigen het Pfizer vaccin toegediend zullen krijgen.’ Vandaag (23 april ’21) hoor ik Hugo de Jonge op NPO- radio zeggen dat 65-70-jarigen ook met AstraZeneca zullen worden ingeënt. Vandaag (23 april’’21) hoor ik in Nieuwsuur het bericht dat uit nieuw onderzoek van de EMA van naar AstraZeneca is gebleken dat alle leeftijdsgroepen evenveel risico’s lopen op bijwerkingen, maar dat de voordelen van inenting voor alle leeftijdsgroepen opwegen tegen die bijwerkingen. AZ is het goedkoopste vaccin van de drie bekendste vaccins (Pfizer, Moderna, Janssen). Gezien het bovenstaande is het geen wonder dat steeds minder 60-plussers met AZ willen worden ingeënt. Ik vind dat Hugo de Jonge en m.n. de gezondheidsraad moeten luisteren naar mensen, die zich gevoelsmatig niet veilig voelen bij Astra Zeneca. Het is een mensenrecht (artikel 1) dat mensen zelf mogen kiezen voor een medicijn dat beter bij hen voelt als een andere medicijn, ook al heeft het dezelfde werking. Normaliter mag je ook zelf bij je apotheek bepalen welk medicijn je kiest als er meerdere medicijnen zijn met ongeveer dezelfde werking. Soms werkt het ene merk beter bij de ene groep mensen dan bij de andere groep. Hugo de Jonge en het RIVM hebben in het begin bij de aankoop van coronavaccins gekozen ervoor om zo veel mogelijk van het goedkoopste vaccin, t.w. AstraZeneca, in te kopen en nu willen ze 60-plussers verplichten om zich hiermee te laten prikken: dit is puur misbruik maken van onschuldige burgers en hen onder druk zetten dat ze anders nooit meer worden ingeënt. Als het zo doorgaat, moeten 60-plussers zich bundelen en aangifte doen bij een internationaal college voor rechten van de mens.

1 Reactie
Anneke Verbeek-Sterk
Anneke Verbeek-Sterk1 mei 2021 - 18:05

https://petities.nl/petitions/pfizer-moderna-voor-elke-60-plusser-die-dat-wil?locale=nl

erica57
erica5723 apr. 2021 - 19:12

Ik ben 63 en heel gezond. Ik gebruik geen medicijnen en probeer het ook bij voorkeur zonder te doen. In oktober heb ik covid-19 gehad. Ik ben net als mijn man positief getest. Hij werd wel ziek, ik had alleen wat lichte hoofdpijn. Binnen een week was dat voorbij. Ik heb gewoon gewerkt, als er geen corona was geweest, dan had ik zelfs geen acht op mijn symptomen geslagen. Het RIVM stelt dat (over het algemeen!) mijn kans als 60-plusser om ernstig ziek te worden van corona groter is, dan de kleine kans op bijwerking van het Astra Zeneca vaccin. Voor mij is die afweging heel anders. Ben inmiddels uitgenodigd voor vaccinatie met AZ, maar heb me afgemeld. Ik hoop oprecht dat het RIVM (en vervolgens de overheid) de 60-65 jarigen een alternatief biedt. Iedereen die geen probleem heeft met AZ of misschien meer te vrezen heeft van Covid kan hier zelf een andere afweging in maken. IkMaar in mijn geval lijkt het middel erger dan de kwaal. Ik wil wel gevaccineerd worden met Pfizer of Moderna en vind het ongelooflijk dat dat geen optie is. Hopelijk komt men tot bezinning. En dit is geen verwend gedrag van de boomers, zoals ik ergens las, maar een persoonlijke afweging. Ik denk en vind dat daar ook ruimte voor moet zijn.

RobinKant
RobinKant23 apr. 2021 - 7:43

Hee stelletje boomers in de comments. Jullie doen je reputatie als de verwende en zeikende generatie weer eer aan. Je hebt nergens ‘recht’ op, wees blij dat je nu al een prik krijgt. De kans op complicaties is extreem klein. Als je daar bang voor bent, vraag ik me af waarom je überhaupt nog je voordeur uitstapt. Nu geen AZ is lekker achteraan sluiten. Er zijn genoeg mensen die maar al te graag jullie prik willen hebben. En dan moet je maar duimen dat je geen Corona krijgt in de tussentijd. Joe joe

2 Reacties
Chanelle77
Chanelle7723 apr. 2021 - 12:46

Ga je schamen!

pk49
pk4925 apr. 2021 - 11:59

erg verheven en waardige reaktie knul! How low can you go ?

EJMa
EJMa23 apr. 2021 - 6:11

Pfizer voor iedereen beschikbaar behalve voor groep 60 - 64 jarigen... heeft dat wellicht verdacht veel weg van leeftijdsdiscriminatie?

Geraw
Geraw21 apr. 2021 - 15:23

Ik ben 62 jaar en Astra zeneca geweigerd. Het is onmogelijk om phizer te krijgen! Waar zijn ze mee bezig ? Het is toch van belang dat iedereen geënt wordt? Ik ben van het kastje naar de muur gestuurd. Wat een ellende dit . En hoe onlogisch wordt er gewerkt .

Vivian R
Vivian R21 apr. 2021 - 15:09

Ik heb in overleg huisarts astrazeneca geweigerd Ben van 1958 Wat nu, niemand die me iets kan zeggen Alles al afgebeld en gemaild

MarieJocee
MarieJocee21 apr. 2021 - 11:58

Er is een petitie gestart: https://rechtoppfizermoderna.petities.nl Als zoveel mogelijk mensen dit tekenen en delen, hoop ik dat er voor ons een oplossing komt.

3 Reacties
Chanelle77
Chanelle7723 apr. 2021 - 12:42

Geweldig initiatief! Maar helaas werkt de site op dit moment niet. Hopelijk zal dat snel verholpen zijn.

imadab1958
imadab195826 apr. 2021 - 12:21

Tja was ook al druk aan het proberen maar helaas niet werkend. Kan er ook niet bij dat je alleen maar Astra kan krijgen en waarom bij elke operatie moet je je eigen 6-8 weken de pest prikken om maar geen trombose te krijgen en dan ga ik nu het risico lopen dat ik het misschien wel zal krijgen nee ben altijd dde bofkont met zo iets dus nee die gaat aan me deur voorbij . We zijn allemaal gelijk en dit is leeftijd discriminatie!!!! Is het niet als je werk zoekt dat wel met prikken nee 👎 Hugo en de rest je kan me wat

mjnssn
mjnssn1 mei 2021 - 10:39

Heb de petitie getekend, ben ook 60 jaar en begrijp ook niet het verschil tussen iemand van net onder de 60 en of net boven de 60! Of dat vaccin wat ze ons nu opdringen kan nadenken!!!! Nee heb ook het gevoel dat we er niet toe doen en weigeren is uit den boze. ben hier echt niet blij mee ook nog eens omdat ik COPD heb, wat blijkbaar niet tot de enstige aandoeningen behoord, al is het wel een longaandoening en dat is corona ook, dus als je het krijgt is het dubbelop. Dus wil de beste bescherming en niet dit afdankertje wat niemand meer wilde. Vind het schaamteloos en het voelt als of we er niet toe doen.

Gert F
Gert F20 apr. 2021 - 18:26

Net als vele andere heb ik de prik ook niet genomen ik moest van de dokter ggz bellen , ze zij niet waarom Ik heb gebeld en de beste man zij dreigend ja jammer je krijgt nu ook niets als e 2 ronde komt , ik vroeg nog wat bedoel je , hij zij het is nu az nemen of niets , ik heb door dat ze bezig zijn met bang maken , laat ik het zo zeggen er zijn veel 60 die het niet willen daar gaan ze echt wel wat voor doen , laat je geen angst aan praten , hoe meer 60 zich niet laten inenten met az Hoe sneller ze wat gaan doen .

Chanelle77
Chanelle7720 apr. 2021 - 13:39

Na alle berichtgevingen omtrent AstraZeneca heb ik net als vele anderen dit vaccin geweigerd. Waarom zou ik mij met deze goedkope rommel laten vaccineren en het risico lopen op mogelijke verontrustende bijwerkingen? Daar komt nog bij dat de effectiviteit is maar 60/70%! Als ik een uitnodiging had gekregen voor Pfizer had ik als eerste in de rij gaan staan. Desnoods betaal ik het zelf, geen probleem. Maar er is niemand ook het RIVM niet, die mij kan verplichten, iets in mijn lichaam te laten spuiten, waar ik een zeer slecht gevoel bij heb en niet achter sta. De overheid moet blij zijn dat ik niet bij de groep 'complotdenkers' behoor. Wil als een normaal, weldenkend mens behandeld worden en wens daar geen betutteling van de overheid! Nederland moet van het 'slot', prima! Geef ons een stem en laat ons zelf bepalen welk vaccin je wil hebben.

JohanneXL
JohanneXL20 apr. 2021 - 10:14

Ik heb de afspraak bij de huisarts afgezegd. Als ik een uitnodiging voor Pfizer krijg dan overweeg ik het. Zo niet. Jammer dan. En ik ga er zelf niet achterheen. Voor mij was de afzegging AZ al een hele opluchting.

1 Reactie
Bennietgek
Bennietgek20 apr. 2021 - 16:38

Het is inderdaad een hele opluchting. Geen zorgen over de nare bijwerkingen die AZ heeft. Niet elk half uur in de spiegel kijken of je geen vlekjes erbij heb gekregen. Geen slapeloze nachten meer. Geen paniekaanvallen krijgen als je toch iets raars voelt in je lichaam wat je anders nooit voelt. Alleen jammer, vrij ben je niet, waarom, omdat de regering het verdomd om de vaccinatievrijheid in te voeren zodat je zelf kan bepalen welk vaccin je wel of niet wilt nemen. Zelf ben ik geen vaccinatieweigeraar, in tegendeel zodra ze met Pfizer of Moderna komen meld ik me aan, maar voor AZ of Janssen pas ik.

Van de Broek
Van de Broek19 apr. 2021 - 17:27

Ik heb een oproep van de huisarts gekregen voor vacci antieke met astra zenika ik ben net 60 jaar. Ik neem dit vaccin niet. Een collega van mij haar moeder heeft een aantal weken geleden gekregen die kreeg eenbloedprop in de hersenen zij is overleden. Ik neem aan dat u kan

1 Reactie
Gaya-133
Gaya-13319 apr. 2021 - 21:33

Ik heb ook een oproep gehad en afgebeld vanwege eerdere gekke reactie op een vaccin in het verleden.Ik durf het AZ niet nemen.ik sta nu op een lijst.Vanavond las ik dat een andere groep nu keuzes kan maken.niet eerlijk toch.en ons groepje dwingen AZ te nemen.

Conny Louisa Aret
Conny Louisa Aret19 apr. 2021 - 14:03

Ik ben 71 jaar en heb een uitnodeging gehad voor de eerste corona prik maar welke gaan ze geven want ik ben bang voor die astra injectie die bloedproppen geeft wat kan ik doen? help aub

Jeetjejeetje
Jeetjejeetje19 apr. 2021 - 1:58

Hoe gaat dat straks als je met je AstraZeneca vaccinatie bewijs naar een buitenland wil waar men dat vaccin niet accepteert?

Emc
Emc17 apr. 2021 - 22:32

RIVM maken maar 1 afspraak voor vaccineren en als je het afspraak en hun keus van vaccin voor jou niet accepterende dan krijg je niets. GELOOF JE DAT ECHT. Natuurlijk zeggen ze dat om mensen bang te maken. En ze onder druk te zetten. Maar als meer dan 40% van de 60-65 jarig mensen weigeren Astra zeneca dan zal Den Haag en probleem hebben. In Maart zijden ze dat als je Astra zeneca weigeren kom je achter aan te staan in de lijst. Nu om het druk op te voeren. Je neemt het of je krijgt niets. Zorgverzekeraars zou den Haag onder druk zetten. Voor hun komt met ongevaccineerde mensen en risico op zeer hoge ziekenhuis rekeningen. Persoonlijke laat ik ze mij niet gek maken.

1 Reactie
Mariël
Mariël23 apr. 2021 - 17:07

ja allemaal angst-zaaien, schuldgevoel en schaamte aan praten, ook de getallen kloppen niet in dit artikel hier van BNNvara, Zwitserland keurde Astra Zeneca af, ivm zeer ernstige bijwerking, gooit het min of meer weg, en Nederland, ja hoor, die koopt het voor n koopje op en injecteert de Nederlanders de medelanders, die in goed vertrouwen dit nemen bbbrrrrr

Jenny claij
Jenny claij17 apr. 2021 - 10:53

Gisteren heb ik een oproep gekregen om me komende week te laten vaccineren met AstraZeneca. Ik ben pas 60 jaar en zo bang vanwege gezondheid dat wij samen gaan weigeren. Nu zegt familie je doet ook voor ons. Ga ik mij nog schuldig voelen ook. Vannacht slapeloze nacht gehad ? Wat nu? Hoe bescherm ik mijn familie en vrienden? Kan ik op vakantie met mijn camper? Ga ik ooit nog de juiste prik krijgen? Ik voel me zo schuldig maar moet ik dan maar mijn onderbuik gevoel dat t niet goed is negeren voor anderen? Wat een gedoe ..

1 Reactie
leeuwin58
leeuwin5826 apr. 2021 - 12:21

Dat schuldgevoel dat men je probeert aan te praten, dat heb ik ook. Terwijl het mij alleen om die AztraZeneca gaat. Ik vind dat wij als 60 tot 65 jarigen net zoveel recht hebben op het best werkende vaccin, eigenlijk juist recht hebben op het best werkende vaccin want wij lopen toch zoveel risico? Dat is wat ze zeggen. Toen ik aan vrienden liet weten dat ik me niet liet vaccineren als dat met AZ was (en het Janssen vaccin wil ik ook niet) werd ik een Wappie genoemd, terwijl ik dit virus echt zeer serieus neem. Maar als de jonge zelf zegt dat er betere vaccins zijn die sneller werken en een betere bescherming bieden dan vind ik dat ik daar ook recht op heb.

Etmibre
Etmibre16 apr. 2021 - 21:40

Ik heb als 60-plusser uit januari 1959 het AstraZeneca vaccin geweigerd, maar mijn huisarts wil mij niet op een stand-by lijst zetten voor het geval er een restje over is van Pfizer. Ik wil gezien mijn medische geschiedenis absoluut niet ingeënt worden met een verkoudheidsvirus en ook niet vanwege als het onrustige gedoe er omheen. Je hebt geen keuzevrijheid en het is gratis. Ik ben bereid mijn inenting zelf te betalen zodat ik kan kiezen voor Pfizer of Moderna. Waarom kan dat niet? We leven toch niet in een dictatuur???

ajlpd
ajlpd16 apr. 2021 - 16:54

Het RIVM maakt prognoses op basis van.... Ja wat, eigenlijk? Ervaring? Zo'n pandemie als deze kwam nooit eerder voor! Ze gokken dus en dat wordt steeds bijgestuurd. Zo ook de logistiek van verspreiding en toediening van de vaccins. Als je daar geen kaas van gegeten hebt, moet je mensen er bij halen die dat wèl kunnen. Maar nee... gewoon doormodderen en te veel achterop raken op wat als mogelijk mag worden geacht. Dat een datum voor versoepeling toch wordt uitgesteld noemt men "voortschrijdend inzicht". Afspraken kunnen en mogen wijzgen als een situatie daarom vraagt. Maar nu die prik. De kans dat je ziek wordt is erger is één op de tig-duizend. Hoe weten ze dát nou weer? En hoe groot is dan die kans voor mijzelf als ik toch zo'n enge bijwerking krijg? Nou?? 50/50!! Je krijgt het wel of je krijgt het niet! Dus waarom mag ik dan NIET kiezen welk vaccin ik niet wil hebben. Ik MOET dat zelf kunnen uitmaken en regel dat maar. Hetzelfde als je huisarts zegt dat hij/zij het niet verder weet. Dan zoekt de huisarts maar iemand die het wèl weet. De huisarts is er voor mij en niet andersom. Dat geldt ook voor Den Haag en RIVM. Wat een geklooi en onnozel gejeuzel.

imadab1958
imadab195816 apr. 2021 - 11:21

Vind het helemaal een vreemde zaak met die Astra want als je een operatie heb gehad MOET je 6-8 weken zelf nog na spuiten om geen trombose te krijgen en dan zal je nu opgaan zoeken met die injectie ze zijn daar niet hoor die Rutte en de Jonge . Je gelooft toch niet dat ze zelf die troep nemen hè?? En als ik geen andere krijg dan die troep dan steken ze hem maar zelf in hun lijf maar ik pas. Heb te vaak tegen trombose na operatie moeten spuiten dus dan ga ik het nu niet opzoeken om het evt wel te kregen ze kijken maar. Als het me tijd ga ik toch hoor

Gertruud Vrijhoef
Gertruud Vrijhoef15 apr. 2021 - 20:07

Ik ben nog altijd baas over mijn eigen lichaam. Ik bepaal wat erin gaat, dat is mijn verantwoordelijkheid. Hoezo een keuze, geen keuze dus. Als ik dit medicijn weiger lig ik eruit om het even kort samen te vatten.

gypsyjoy
gypsyjoy15 apr. 2021 - 18:05

Zijn 60 plussers dan al aan de beurt geweest ? En hoeveel dan ? Cijfers graag!! Krijg je wel wat je wilt als je het zelf betaalt ?? Op het tijdstip wanneer jij dat zelf wilt?? Als je voldoende financiële draagkracht hebt ben je dan wel baas over eigen lijf?? vragen vragen........

GeeJee
GeeJee15 apr. 2021 - 9:04

RIVM is dienst van de Nederlandse bevolking, dus maar 1 afspraak en dan niet meer is niet dienstverlenend.

marsgoddess
marsgoddess15 apr. 2021 - 7:33

Nogal raar die houding van je doet wat WIJ willen of anders zullen wij jou wel even mores leren. Vooral ook omdat het hier VROUWEN betreft die het grootste risico lopen. Moeten wij, vrouwen, maar eens even goed luisteren naar wat voornamelijk mannen ons vertellen? Bovendien, waar ik het recht op 'informed consent' gebleven in deze? Het feit dat we niet kunnen kiezen is een gevolg van klungelige organisatie van de vaccinaties. En dat moet nu afgewenteld worden op de vrouwen? Overigens kan ik mijn werk als zzp-er niet meer doen als ik geen vaccinatie krijg, want ik doe mijn werk juist vooral over de grens en er zal hoogstwaarschijnlijk een vaccinatiebewijs gevraagd worden voor zulke reizen deze zomer. Geloof maar dat ik mij verraden voel door de heren machthebbers.

14 apr. 2021 - 21:20

Deze reactie is verwijderd door de redactie.

Nooz
Nooz14 apr. 2021 - 14:47

Ik ben zelf 35 en heb een diagnose gekregen van een ingewikkelde hormoon gerelateerde vrouwenziekte van vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Waar nog weinig over bekend is, maar waar wel 1 op de 15 vrouwen aan zouden kunnen lijden. Dit word vaak pas duidelijk als men onvruchtbaar blijkt na stoppen met de anticonceptie of als men een operatie voor een andere aandoening heeft waarbij dit ontdekt wordt. Soms wordt 't niet ontdekt. Zoals bij mijn moeder. Die zich na mijn diagnose ook na heeft laten kijken. En hier ook aan lijdt. Weliswaar zonder klachten. Niet elke vrouw heeft klachten. Ze denken dat het genetisch is. Ook mijn ziekte is per toeval ontdekt na een mri scan voor een andere kwaal. In Amerika is deze ziekte bezig om erkent te gaan worden als immuun-ziekte. Hier is er nog niets over bekend. Aangezien alleen vrouwen in de vruchtbare leeftijd deze ernstige bijwerkingen van de vaccins lijken te krijgen vraag ik me af waarom de overheid ons niet meer gerust stelt met hoe ze deze ernstige bijwerking kunnen behandelen? En of er een behandeling voor is? Ik wil het liefst geen astra zeneca of Janssen hierdoor. Ik heb ook astma. Maar schijnbaar val ik dan niet in een risico-groep volgend het rivm. En krijg ik ook net als iedereen pas veel later mijn vaccin. Ook ik zit al anderhalf jaar thuis en zie niemand. En dat is m'n eigen keus. Ik kan alleen heel goed indenken hoe dat is voor oudere mensen. Die hebben 't nog zwaarder. Veel vrienden werken in de zorgsector en zijn erg beroerd van deze prik. Hoge koorts, heftige griepverschijnselen en bulten op de vaccinatieplek, 2 weken niet kunnen functioneren en in bed doorbrengen en overgeven. Kan gebeuren. En is in t grote geheel natuurlijk niet belangrijk. Maar op een gezond iemand die nog nooit een griepje heeft gehad maakt dat best een grote indruk. Maar zij zijn daarnaast gezond. Ikzelf niet. Wat me wel zou kunnen geruststellen is als de overheid of medici aan ons allemaal en aan de jonge vrouwen die deze bijwerking kunnen krijgen, kan uitleggen hoe deze trombose behandelt kan worden. En waar je op moet letten. En of ze bezig zijn om hier wat mee te doen. Dat er meer onderzoek is of komt voor deze bijwerking. Dat zou het vertrouwen helpen. En Voorzorgsmaatregelen voor jonge mensen... Bijv blijf bewegen na dit vaccin, draag compressie sokken, drink genoeg, let hier en daar op (onderbouwd met foto's hoe zo'n trombose eruit ziet) slik een aspirine.. Etc. (ik noem maar wat want ik heb hier geen enkel benul van als leek) Wij jonge vrouwen hebben vaak geen enkel idee over trombose. Ik ken iig geen jonge vrouwen met trombose en allemaal zijn we toch aan de pil (geweest) wat ik vaak hoorde als bijwerking van de pil was migraine. En niet trombose. En bij gebruik van de anticonceptie hoor je geen enkele huisarts hierover. Je wordt niet ingelicht hierover. Ik weet niet wat de oplossing is. Maar ik ben ook bang. Bang om covid te krijgen, bang om trombose te krijgen. Ik voel mij bang gemaakt. Maar ik voel mij tegelijkertijd ook gedwongen om het janssen of astra zeneca te nemen. Het is stressvol. Hopelijk komt er een eigen keus en keer uitleg over wat als je nu weigert.. Een duidelijkere uitleg en onderbouwing.

1 Reactie
eenigma
eenigma14 apr. 2021 - 17:02

Heel herkenbaar verhaal, ik moet ook tussen vrees en hoop dan maar accepteren het vaccin met de laagste beschermingsgraad te nemen. Als ik pech heb houd ik dan 40% kans op ernstig ziek worden en zelfs overlijden want een complex aan ziekten, aandoeningen en allerlei gezondheidsproblemen. Vind het onbegrijpelijk hoe de hoogrisico groepen zijn ingedeeld en de overheid geen ruimte heeft gegeven aan huisartsen om patiënten met andere aandoeningen wiens risico op overlijden/ernstig ziek worden/ blijvende gezondheidsschade, aan te melden voor een injectie met Pfizer of Moderna wat een veel betere bescherming geeft en waarbij die zeldzame bijwerking nog veel minder voorkomt. Het is schrijnent duidelijk geworden dat goed communiceren naar de burger toe voor de overheid een brug te ver is. Sterkte vrouw, met alles en hopelijk bied de vaccinatie de nodige bescherming.

Joke-B
Joke-B14 apr. 2021 - 14:16

Tijdens de persconferentie van Denemarken van vanmiddag, waarin ze aangeven om helemaal met AstraZeneca te stoppen werd ook duidelijk dat het risico op deze zware (mogelijk fatale) bijwerkingen 1 op de 40.000 is. Verder is er geen indicatie dat deze risico's bij ouderen minder vaak voorkomen. Wat legitimeert dan nog de keuze van minister de Jonge en het RIVM om het vaccin uitsluitend voor de doelgroep van (vaak nog gezonde) zestigers te resererveren. Een meer ethische keuze is het om mensen vrij te laten kiezen of ze met dit vaccin in zee willen gaan.

1 Reactie
paul van baak
paul van baak14 apr. 2021 - 16:40

Hoeveel mensen worden er momenteel per dag geprikt. Kan dus zo zijn dat elke dag er iemand last heeft van deze trombose en dat kan ik zijn. Over grondig onderzoek wordt niet gesproken, alleen aannames dat het bij 60+ minder , maar wel , voorkomt geeft men het recht op mij te verplichten astra te nemen. We komen in een dictatuur terrecht.

clearmaker
clearmaker14 apr. 2021 - 13:43

Ik hoor bij de 42% die geen Astrazenica en geen Jansen vaccin wil hebben, en wel om de volgende redenen, ben 62, heb COPD, heb een Tia gehad, heb geurallergie wat betekend als ik bepaalde chemische stoffen inadem dat ik migraine krijg, hetzelfde geld als ik medicijnen b.v. penicillinekuur met hoogstwaarschijnlijk dezelfde chemische stoffen erin waar ik last van heb met geurallergie, word ik misselijk, slaan de luchtwegen dicht wat tevens als bij geurallergie uitloopt op migraine. Ik ben getest op meerdere chemische stoffen alsmede huismijt en dieren, maar de stof(fen) waar ik slecht op reageer hebben ze niet kunnen vinden, en daar verder op zoeken kost te veel werd niet meer door zorgverzekeraar vergoed verder te zoeken !! Wat ik dan vreemd vind, ik hoor van deelgenoten met minder onderliggende problemen, die zijn al gevaccineerd en pas 45-52 jaar oud. (met Moderna 2x) Als ik mijn huisarts bel, dan krijg ik eerst een bandje dat de praktijk niets kan zeggen over vaccineren, dat je op de website van de rijksoverheid moet kijken. Dus ik weet niet of mijn huisarts al rekening gehouden heeft met mijn gezondheid of dat hij gewoonweg niets doet voor zijn patiënten de juiste vaccinatie te verkrijgen. Vaccinatie Jansen van Johnson is op dezelfde basis gemaakt als Astrazenica las ik op verschillende websites, inmiddels is de USA niet voor niets gestopt met Jansen vaccinatie. Zijn wij 60 plussers dan wel proefkonijn voor deze overheid? De Jonge zegt meermalen is zijn praatje op TV alsof geen enkele 60 plusser kans heeft op bloedproppen ... is dat bewust of is die man echt aan het proberen ons voor de zoveelste keer op een verkeerd been te brengen? Vorig jaar nog werd er eerst beloofd dat alle ouderen EN mensen met onderliggende problemen EERST aan de beurt zouden komen met een vaccinatie van Pzfizer of Moderna, want deze vaccins zouden uitermate geschikt zijn voor ouderen en mensen met onderliggende gezondheidsproblemen, maar nee .. weer valse beloftes, ik zie dagelijks tientallen jonge mensen die blijkbaar in de zorg werken de vaccinatiepost van GG&GD binnenlopen voor een prik Moderna, zelfs op Twitch geven verschillende gamers aan dat ze rond de 30 jaar zijn, werken in onderhoud in aparte onderhoudsruimte van ziekenhuis, nooit in directe aanraking komen met patiënten, en al 2 x gevaccineerd zijn met Moderna. Ik ben dus boos na 14 maanden zoveel mogelijk afgezonderd te leven van deze samenleving.

P.vree83
P.vree8314 apr. 2021 - 13:37

Heb zelf n vaatafwijking in hoofd. Lijkt mij niet meer dan ‘normaal’ dat mensen zoals ik en anderen netjes een alternatief krijgen aangeboden. En níet over een paar maanden. Nederland is een rijk land; ga ergens vaccins vandaan halen for crying out loud!

reinier53
reinier5314 apr. 2021 - 12:29

De grootste onzin! Gewoon mouw omhoog, en prikken! Er is een kans van 1;100.000 op trombose er is een(1) sterfgeval in Nederland. Er is ook geen hard bewijs dat het gevolg van vaccinatie is. Maar er sterven elke dag ongeveer 20 mensen aan corona complicaties, en dat gaat door zolang ze niet volop gaan prikken.

4 Reacties
aldie
aldie14 apr. 2021 - 12:52

Welk een geschreeuw! Bent u viroloog? Zijn uw bronnen onderbouwd of zijn ze van Twitter of Facebook? Zoek het eerst eens uit!

Kritisch Denk
Kritisch Denk14 apr. 2021 - 12:59

Hoeveel kans is er om dood te gaan aan carona in Nederland in vergelijking met het aantal besmettingen? Het lijkt erop dat aan de ene kant een percentage wereldwijd gebruikt wordt. Maar aan de andere kant het presentatie van voorvallen in Nederland. Misschien is het rieeler om een vast te stellen hoeveel besmettingen met COVID 19 in Nederland zijn, en hoeveel mensen daarvan opgenomen worden op intensieve Care, en welk persentage daarvan overlijd en op welke leeftijd en met welk onderliggend lijden. Nu lijkt iedereen maar als een stelletje papegaaien elkaar na te praten.

Ad S
Ad S14 apr. 2021 - 13:22

Beste Reinier, u bent slecht op de hoogte.

Elgje
Elgje14 apr. 2021 - 16:57

Beste Reinier 53, Hoezo de grootste onzin? Je zult die ene maar zijn die het overkomt, of het is je vrouw, moeder, dochter etc. Ook zonder overlijden aan deze zeldzame combinatie-afwijking loop je reëel risico dat je er blijvende schade aan overhoud. Denk bijv aan hersenletsel. En als je toch met cijfers van NL gaat werken, gezien het benoemen van 1 dode tgv deze bijwerking, in NL was het een verhouding van 1 op 50.000, dus heel wat meer dan de 100.1000 die de EMA noemt. In Noorwegen was het zelfs 1 op ca. 22.000! Laat men, ook al die medici ophouden met het bagatelliseren van dit risico want daarmee neem je de zorgen bij mensen zoals mij echt niet weg. Het irriteert alleen maar. Corona is een virus waartegen je heel veel preventieve maatregelen kunt nemen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. Niet fijn om lang geïsoleerd te leven zonder aanraking etc. Maar je kunt het risico dus met je gedrag minimaliseren. Qua vaccin hebben we het over een vloeistof die je welbewust in laat spuiten waarna je vervolgens 3 weken lang alert moet zijn op bepaalde symptomen en verder zelf niets kunt doen om te voorkomen dat die bijwerking zich voordoet. Het gaat namelijk niet om "gewone" trombose. Het is Russische roulette. Geef mensen alsjeblieft de optie om Astra en Janssen niet aan te durven en dan een ander type (Pfizer of Moderna) te krijgen. Als men een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad wil, is dat gewoon het slimste.

Ad S
Ad S14 apr. 2021 - 12:01

Wat vaccin? Covid 19 een handelsnaam waar goud aan wordt verdiend. Waarom? Omdat mensen bang worden gemaakt. Aan mijn lijf geen polonaise, dus geen enkele prik. Ons lichaam maakt zelf anti-stoffen aan. Met een injectie wordt dit ontregeld en loop je eerder de kans te sterven aan o.a. bloed proppen in aderen, hart en hersenen. Geef mijn prik maar aan Rutte, Hugo of Grapperhaus, dat zijn de echte voorstanders.

3 Reacties
reinier53
reinier5314 apr. 2021 - 12:32

Dombo! Maar jij gaat toekijken als de vaccinatie pas wordt ingevoerd. Zover ik weet is er nog geen enkele man overleden aan vaccinatie

aldie
aldie14 apr. 2021 - 12:56

Meneer Reinier53 denkt dat schelden goed werkt. Prijzen van vaccins zijn moeilijk te peilen. Het Astrazeneca vaccin kost per dosis 1.70, Janssen 9.00, BioNTech 20.00 en Moderna 25.00

Elgje
Elgje14 apr. 2021 - 17:03

Wederom reactie op (reactie van) Reinier: inderdaad zijn voornamelijk vrouwen door die zeldzame bijwerking getroffen. Maar in ieder geval in Duitsland waren er ook een paar mannen, ik meen ook onder de sterfgevallen, maar ook zonder sterven kunnen de gevolgen enorm zijn. En scheldt mensen niet gelijk uit voor combo omdat ze anders tegen vaccinaties aankijken, dat jij het niet kunt begrijpen betekent nog niet dat de ander dom is. (Ik ben overigens wel voorstander van vaccinatie, maar niet het "prikken of stikken" beleid wat tot nog toe gevoerd wordt. )

IATM
IATM14 apr. 2021 - 11:59

Graag wil ik weten hoeveel mensen op de IC's zijn ingeënt en met welk vaccin in Nederland.

coar
coar14 apr. 2021 - 11:58

word een beetje moe van al dat negatieve gezeur.Ieder jaar krijgen duizenden mensen de griepprik niemand weet wat er in zit en sommige mensen kunnen er ziek van worden.Als je medicijnen krijgt voorgeschreven moet je eens de bijsluiter lezen daar word je ook niet vrolijk van.Iedereen mag zelf weten om zich te laten vaccineren maar maak er niet zo,n heisa van als je het niet wilt.

lisa1
lisa114 apr. 2021 - 11:51

Oorspronkelijk was Astra NIET voor ouderen. Vlgs het overzicht zou ik Pfizer krijgen maar wacht nog op oproep. Dat wordt nu mogelijk Astra? Alle ouderen zijn denk ik echt wel met Pfizer gevaccineerd, dus wie zegt dat dat Astra niet hetzelfde doet bij ouderen??? Die moeten het dus nog krijgen. Ga ik dood door Covid-19 of door Astra bijwerkingen? Ik vind het onderhand niet meer te volgen en een grote zooi!!!!

2 Reacties
reinier53
reinier5314 apr. 2021 - 12:37

Er is 1 dode waarvan vermoed wordt dat het door vaccinatie komt. De kans op complicaties is na vaccinatie is 1 op 100.000, vaccineer je niet en krijg je corona dan is de kans vrij groot dat je aan corona sterft.

spikkel
spikkel14 apr. 2021 - 18:20

@ Reinier53 De cijfers van vandaag: totaal aantal Covid-19 besmettingen: 1.369.411 Totaal aantal mensen overleden aan (een vermoeden) van Covid-19: 16.822. De meeste mensen die zijn overleden aan Covid-19 hadden onderliggend lijden. Waar ze werkelijk aan dood zijn gegaan weten ze niet maar tellen ze voor het gemak mee bij Covid-19 patienten. Stel dat alle cijfers kloppen dan is 1,23% van alle Covid-19 patienten overleden. Dat vind ik enorm meevallen. Afgelopen winter was er geen gewone griep. Er is al een paar maanden geen of vrijwel geen oversterfte. Zijn alle mensen met andere aandoening plots genezen of gaan zelfs die de boeken in onder Covid-19 ? Ondanks de vreselijke pandemie, code zwart, volle IC's gaan er niet meer mensen dood dan normaal. HOE DAN ? Ik denk dat van alle mensen die dood zijn gegaan er heel veel al bijna dood waren. Covid-19 gaf het laatste zetje. Ter info: ik hoor bij de 50+ risicogroepen. Voor IC-zorg heb ik een behandelverbod. Ik ga liever dood dan dat ik als een kasplantje van de IC kom. Een vaccin hoef ik niet, zelfs geen Pfizer of Moderna.

marleenvanh
marleenvanh14 apr. 2021 - 11:36

Precies. Gewoon laten vaccineren, dan ben je beschermd. De kans dat je trombose oploopt in een vliegtuig (25.000 aanmeldingen voor die 'testvakantie'!) is vele malen groter. NIET ZEUREN dus en wanneer je niet wilt mag dat uiteraard maar ook dan (achteraf) NIET ZEUREN wanneer je toch ziek wordt of je bepaalde dingen niet mag. Nee, dat is dan geen disriminatie maar de onsequentie van een keuze DIE U ZELF gemaakt heeft!

3 Reacties
14 apr. 2021 - 12:14

Redactie heeft deze reactie verwijderd op basis van de spelregels.

Elgje
Elgje14 apr. 2021 - 17:10

Helaas ontgaat u het een en ander. Het gaat niet om gewone trombose, maar een zeldzame combinatie-afwijking. Vergelijkingen met bijv. vliegreizen gaan ook nog eens mank omdat lang niet iedereen vliegreizen maakt en daarbij is regelmatig even een paar keer heen en weer lopen in het vliegtuig al een goede manier om de kans op trombose te verkleinen. Ook lang niet iedere vrouw onder de 60 gebruikt hormonale anticonceptie. Waarom zijn mensen die zich zorgen maken gelijk mensen die zeuren? Gewoon een "opt-in" systeem voor Astra en Janssen invoeren voor hen die het wel aandurven. En de anderen iig de mogelijkheid bieden om Pfizer of Moderna te krijgen... Alleen dan krijg je nu nog een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad.

GerdaJ
GerdaJ16 apr. 2021 - 10:41

Precies dat. Een keuze die ik zelf gemaakt heb. Maar de keuze voor AstraZeneca is NIET zelf gemaakt. Zie het verschil.

kareuter
kareuter14 apr. 2021 - 11:29

Als de Nederlandse overheid je niet mag laten kiezen welk serum je wilt hebben is die overheid net zo ondemocratisch als de Chinese overheid en net zo onbetrouwbaar als het serum.

2 Reacties
jiocharana
jiocharana14 apr. 2021 - 12:16

Precies Daarom is er nog niemand van hun zelf al ingeënt ..

jose1504
jose150414 apr. 2021 - 12:24

Inderdaad. Het is 1 corrupte bende. En dan durven ze nog te zeggen dat we in een vrij land leven. 😡 Er wordt al zo veel bepaald voor ons. Wat we wel en vooral wat we niet mogen. Walgelijk gewoon 🤮

zeemannetje
zeemannetje14 apr. 2021 - 11:12

Van die mensen die nu bang zijn voor trombose zijn er een heleboel die zonder problemen meerdere keren per jaar op vakantie gaan met het vleigtuig. Een korte vlucht heeft al meer dan 100 keer groot risico op trombose dan een vaccinatie met Astra Zeneca. Als het al door het middel zelf komt, misschien is het de manier van injecteren wel. En is een andere naald of op een andere plaats prikken wel de oplossing, we weten best wel weinig.

2 Reacties
Kritisch Denk
Kritisch Denk14 apr. 2021 - 13:06

Interessante opmerking, waar haalt u die cijfers vandaan. Welk onderzoek ligt hier aan ten grondslag? Waar is dit gepubliceerd? Hoe groot was die groep in dat onderzoek?

spikkel
spikkel14 apr. 2021 - 18:45

In tegenstelling tot het het Astra Zeneca vaccin weten we heel veel over injecteren. De plaats, de manier, de naald, onderhuids of in een spier is allemaal uitgebreid onderzocht. De Trombosedienst is heel streng als het om intramusculaire injecties gaat. Je moet het melden als je zo'n injectie krijgt. Voor het Covid-19 vaccin hebben ze 1 advies gegeven namelijk een INR lager dan 3,5. Dus op de dag van vaccinatie even naar de prikpost of zelf meten.