Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

VVD: 1000 euro meer arbeidskorting

22-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vvd.jpg
De VVD wil iedereen die werkt via de arbeidskorting 1000 euro belastingverlaging geven. Dat zegt partijleider en lijsttrekker Mark Rutte woensdag in De Telegraaf.
,,Op deze manier hebben mensen weer echt iets te kiezen: van het geld dat ze verdienen houden ze meer over om zelf te besteden. Dat is goed voor de economie.''
In het conceptverkiezingsprogramma van de VVD, dat begin juli werd gepresenteerd, stond al dat de arbeidskorting flink omhoog gaat. Volgens Rutte levert de fiscale voorziening voor werkenden in 2014 330 euro en in 2015 1000 euro op. Ook komt er een hogere ouderenkorting, als het aan de liberalen ligt.
De partij wil de bezuinigingen op kinderopvang (250 miljoen) en infrastructuur (ook 250 miljoen) terugdraaien. ,,Die bezuinigingen zijn vrij fors,'' zegt Rutte in de krant. ,,We moeten voorkomen dat minder vrouwen aan het werk gaan.'' Afgezien van vooral deze punten zegt de VVD verder wel vast te houden aan het zogeheten Lenteakkoord dat de liberalen samen met CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie hebben gesloten.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!