Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Voorlopig toch voorschot mogelijk op AOW

21-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Euro_opgerold_07.jpg
Toekomstige AOW'ers die inkomensverlies lijden door de verhoging van de pensioenleeftijd per 1 januari 2013, kunnen vooralsnog toch een voorschot op hun AOW-uitkering krijgen.
Voorschotregeling
De voorschotregeling zou worden geschrapt omdat de beoogde coalitiepartijen VVD en PvdA een overbruggingsregeling willen invoeren om deze groep te compenseren. Maar zolang er nog geen duidelijkheid is over deze overbruggingsregeling, blijft de voorschotregeling bestaan, zo heeft staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken maandag aan de Tweede Kamer geschreven.
AOW-leeftijd
De AOW-leeftijd gaat volgend jaar met een maand omhoog. In de jaren daarna stijgt hij geleidelijk verder, totdat in 2018 een AOW-leeftijd van 66 jaar is bereikt. Daarna loopt de AOW-leeftijd op tot 67 jaar in 2021.
Inkomensverlies
Mensen die al met VUT of prepensioen zijn, lopen door het optrekken van de AOW-leeftijd een of meer maanden inkomensverlies op. Aanvankelijk wilde het kabinet hen te hulp schieten met een voorschotregeling. Die werd overbodig toen VVD en PvdA een overbruggingsregeling aankondigden. Daarvoor zal 45 miljoen euro per jaar worden uitgetrokken. Om praktische problemen te voorkomen houdt De Krom de voorschotregeling voorlopig toch overeind.
Kassa besteedde eerder aandacht aan de voorschotregeling en de angst voor het AOW-gat. Kijk hier het fragment van 6 oktober terug.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!