'Voedselveiligheid goed op orde bij restaurantketens'
01-04-2009
• leestijd 1 minuten
Uit de controlestatus van 33 restaurantketens van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) blijkt dat de voedselveiligheid goed op orde is en zal daar minder controles gaan uitvoeren. Voor de zomer zal de VWA nog een lijst van 14 restaurentketens publiceren.
De VWA controleert op de hygiëne in de keuken, koeling en verhitting van producten, onderhoud van het pand en de aanwezigheid van ongedierte. Ook de administratie van houdbaarheidsdata, de uitstalling en uitservering van producten wordt in de gaten gehouden.
Voldoet 90 procent van de filialen van een keten aan de eisen dan krijgt de keten status groen, bij minder dan 90 procent status oranje. Bij status oranje worden bij de volgende steekproef meer filialen bezocht. In geval van status rood wordt direct maatregelen getroffen.
Van de lijst met
33 ketens
haalden Bagels & Beans, Domino's Pizza, Kentucky Fried Chicken, Smullers en Van der Valk een status oranje (beperkt risico), de overige 28 scoorden status groen (nagenoeg geen risico).