Kassa

Vier op de tien willen coronavaccin niet gaan halen

12-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
vaccinatie prik corona 1127

Als er straks een coronavaccin is, willen vier op de tien Nederlanders zich niet laten vaccineren, blijkt uit onderzoek van Hart van Nederland onder ruim 3000 panelleden. Bijna de helft van de deelnemers geeft aan zich wel te willen laten vaccineren zodra dit kan. Met name vijftigplussers geven dit aan.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid benadrukt dat hij het coronavaccin niet wil gaan verplichten. Ook 60 procent van de deelnemers uit het panel vindt dat inenting vrijwillig moet blijven. Wel vindt ongeveer een derde dat de wet moet worden aangepast, zodat mensen verplicht kunnen worden om het vaccin te nemen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Geluksengel
Geluksengel14 nov. 2020 - 7:19

Ik ben niet tegen vaccineren maar wil nog niet meteen de vaccinatie. Wil eerst even meer weten over de langere termijn. Vind dat het er te snel wordt doorgedrukt. Ook al beschermd hij voor 90% dan nog weten ze niks over de lange termijn. Wie zegt dat je er later geen kanker van krijgt bijvoorbeeld.

miennaamishaaz
miennaamishaaz12 nov. 2020 - 11:25

Ik zou zeggen PRIMA, maar dan krijg je ook geen help als je gevaarlijke klachten krijgt. Dan sterven er maar een paar ANTI-VAXXERS, dan zien mensen in dat Vaxineren toch goed is. Anti-Vaxxers moeten de wereld uit.

2 Reacties
CEV
CEV18 nov. 2020 - 11:07

Niet te snel oordelen over de keuze van een ander. Een veganist kan, vanuit de levensovertuiging, niet voor vaccinatie kiezen. Een vaccin is niet vrij van testen op dieren en gebruik van dierlijke cellen.

Frank55
Frank5519 nov. 2020 - 13:32

U moet maar doen wat u niet laten kunt. Dat 'vaccin' is mij een beetje te snel uit de grond gestampt en niemand kent de lange termijn effecten. En overigens is het 'vaccineren', dus niet met een x!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!