Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

VGZ introduceert no-claim in zorgverzekering

23 okt 2012
  •  
leestijd 1 minuten
geld_munten_06.jpg
Als eerste zorgverzekeraar in Nederland voert VGZ een no-claim in voor de aanvullende polis. Verzekerden kunnen daardoor 10 tot 20 euro per maand voordeliger uit zijn.
10 procent korting
,,Wie bij ons geen kosten claimt, krijgt het jaar erna 10 procent korting op de premie, net als bij een autoverzekering'', aldus een woordvoerster van VGZ dinsdag. ,,De grens ligt bij 40 procent korting, die na 4 jaar kan zijn bereikt.''
Bewust gebruik aanvullende polis
De zorgverzekeraar hoopt dat klanten de aanvullende polis bewuster gaan gebruiken. ,,De ene keer betaal je een nota zelf, de andere keer dien je de nota in bij ons.'' De korting geldt voorlopig voor drie pakketten: hulp in het buitenland, fysiotherapie en tandzorg.
Oververzekerd
Mensen hebben volgens VGZ vaak het gevoel oververzekerd te zijn en geven aan geen belangstelling meer te hebben voor brede aanvullende pakketten met onderdelen waar ze geen gebruik van maken. Daarom kiezen steeds minder mensen voor een aanvullend pakket, aldus VGZ. Voor de no-claimverzekering wordt de nieuwe naam Bewuzt gebruikt.
ANP

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!