Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Verbruik Samsung tv's hoger in praktijk'

2 okt 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tv_televisie_t_02.jpg
Tv's van Samsung verbruiken in de praktijk meer stroom dan werd geregistreerd tijdens onafhankelijke officiële tests. Dat schreef The Guardian donderdag. Volgens de Britse krant onderzoekt de Europese Commissie elke aantijging van gemanipuleerde tests en ligt er een aangescherpte wet over energie-efficiëntie in het verschiet.
Gelijkenis met Volkswagen
De beschuldiging vertoont grote parallellen met Volkswagen, dat software gebruikte om dieselauto's in een test schoner voor de dag te laten komen dan in het dagelijkse gebruik.
Ontkenning
Het Zuid-Koreaanse concern ontkende het bericht, waarin het zogeheten motion lighting centraal stond, stellig. Volgens Samsung is motion lighting een technologie waarmee de helderheid van een scherm wordt verlaagd, vooral bij actiescenes. ,,Het is een energiebesparende functie en bovendien is het beeldmateriaal waarop het is getest ontwikkeld door de International Electrotechnical Commission''. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar