Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veel pizza's bevatten overdosis kaas

19-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
2486412.jpg
Wie een pizza margherita bestelt loopt groot risico op een overdosis kaas. En dan mag de consument nog blij zijn dat het om echte kaas gaat.
Het ANWB-maandblad de Kampioen bestelde bij 29 pizzabakkers in het hele land drie pizza's margherita. Meer dan de helft van het populaire Italiaanse gerecht bevatte te veel kaas. In zes gevallen ging het om namaakkaas.
Een van de drie bestelde pizza's werd door een testpanel genuttigd, de twee resterende exemplaren gingen met doos en al naar een laboratorium. Het lab ontdekte zes pizza's met zogenoemde analoog kaas. Hierin is melkvet geheel of deels vervangen door plantaardige oliën en vetten.
Overigens proefde het testpanel geen verschil tussen echte en nepkaas. Zo gaf het panel de Groningse pizzeria Napoli het hoogste rapportcijfer voor een margherita met surrogaatkaas.
Volgens kenners moet je bij een goede pizza margherita alle ingrediënten - kaas, tomatensaus en bodem - apart kunnen proeven. Een pizzapunt mag niet doorbuigen onder het gewicht van kaas en saus.
Volgens de test zijn de lekkerste pizza's te vinden in restaurant La Piccola in Middelburg en bij Il Giardino Della Mamma in Maastricht. Italia in Leeuwarden kwam als minste uit de bus en moet wat de margherita betreft worden gemeden.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!