Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vakantieganger boekt winterzon

18-08-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vakantie_20.jpg
Het aantal mensen dat nog een zomervakantie boekt, lag vorige week iets hoger dan vorig jaar in dezelfde periode, net genoeg om de eerder opgelopen min weg te poetsen. Het aantal mensen dat nu al een wintervakantie boekt, ligt echter flink hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde GfK Travelscan.
Slecht weer
,,Het boekingsmoment ligt veel vroeger dan vorig jaar'', zei Judith Nijk van GfK daarover. Mogelijk heeft dat te maken met het slechte weer. Want wat verder opvalt, is dat mensen vooral zonbestemmingen boeken voor het winterseizoen dat op 1 november aanvangt.
Landen
,,Gambia staat voor het eerst in de top-10'', weet Nijk. Spanje staat fier bovenaan bij de wintervakanties die tot dusver zijn geboekt, gevolgd door de echte winterbestemming Oostenrijk en Frankrijk. De vierde plek is weer voor een zonzekere bestemming; de Nederlandse Antillen. En Egypte staat op een vijfde plek. De reserveringen voor reizen naar dat land liggen ondanks de vroegboekers nog steeds 22 procent onder het niveau van vorig jaar.
Meer boekingen
Al met al hebben nu bijna 13 procent meer mensen een vakantie in het winterseizoen geboekt dan vorig jaar het geval was. Maar bij de boekingen voor de zomervakantie ging dat aan het begin net zo en die winst is in passagiersaantallen alweer verdampt, de omzet ligt nog iets boven het niveau van vorig jaar.
Zomerbestemmingen
Bij de zomerbestemmingen is Spanje favoriet, gevolgd door Turkije en Griekenland. De Nederlandse vakantieganger boekt deze zomer opvallend veel vakanties naar Griekenland, vorige week deden bijna 30 procent meer mensen dat dan vorig jaar.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!