Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Twitteratuur' tijdens jubilerende Boekenweek

01-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3669490807.jpg
De 75e editie van de nationale Boekenweek gaat jongeren aanzetten tot 'twitteratuur'. Alle leerlingen van de vierde klas van het voortgezet onderwijs krijgen tijdens de Boekenweek het boek TXT cadeau, een bloemlezing van verhalen die zijn geselecteerd door Abdelkader Benali. De jongeren worden opgeroepen een van de verhalen in maximaal tien Twitter-tweets opnieuw te vertellen. Ze maken daarmee kans op kaarten voor het Lowlands-festival, inclusief een tent en een krat boeken.
,,Met deze bloemlezing willen we jongeren de ogen openen voor literatuur'', zei directeur Henk Kraima van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) maandag bij de presentatie van het Boekenweek-programma. De verhalen in TXT, met een oplage van 215.000 exemplaren, gaan over dingen die 16-jarigen bezighouden. De leesbevorderingsactie voor de jeugd past bij het thema van de Boekenweek dit jaar: jong zijn. Het literaire evenement heeft plaats van 10 tot en met 20 maart. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!