Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Touchscreen onderscheidt aanraking vinger, knokkel en nagel

19-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tablet_design.jpg
Smartphones kunnen binnenkort waarschijnlijk de aanraking van een vinger, knokkel en nagel onderscheiden. Door het plaatsen van een sensor en het installeren van speciale software, kan de bestaande limiet aan vingerherkenning flink worden uitgebreid.
Bedenker
Chris Harrison, computerwetenschapper aan de Carnegie Mellon University in Pittsburg, heeft dit gemeld aan Newscientists.com. Om die vernieuwing te demonstreren heeft de onderzoeker een prototype gebouwd waarbij een sensor werd ingebouwd. Verder werd Harrisson´s FingerSense software op het prototype geïnstalleerd, die het onderlinge verschil in aanraking onderscheidt aan de hand van vibraties die door een aanraking worden veroorzaakt.
Functies
Door middel van de onderscheiding door de software kunnen er bepaalde functies aan de verschillende delen van de vingers worden toegekend. Een vinger is bijvoorbeeld de linkermuisknop, terwijl een knokkel fungeert als rechtermuisknop.
Qeexo
Harrison heeft sinds kort zijn eigen bedrijf Qeexo opgestart om het apparaat aan telefoonfabrikanten te kunnen verkopen. De onderzoekers zou momenteel al met een aantal fabrikanten in gesprek zijn over de verkoop van de nieuwe functie, die heel gemakkelijk aan bestaande telefoons kan worden toegevoegd.
Bronnen: Nu.nl/Newscientist.com
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!