Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Toename aantal hotelgasten in Nederland

02-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hotel_kamer_hotelkamer_bedden_01.jpeg
Het aantal hotelgasten in Nederland zal dit jaar tot recordhoogte stijgen. ABN AMRO rekende uit dat het aantal gasten dat dit jaar wordt verwelkomd in de logementen boven de 28 miljoen zal uitkomen. Dat betekent een toename van 10 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook over 2018 is ABN AMRO qua hotelovernachtingen positief gestemd.

Extra overnachtingen

Vooral Duitsers, Amerikanen en Aziaten weten de weg naar Nederland beter te vinden. De extra overnachtingen zorgen dit jaar uiteindelijk voor 7 procent meer omzet, aldus de kenners van de bank.

Gemiddeld één van de duurste van Europa

Hotelovernachtingen in Amsterdam behoren met gemiddeld 196 euro inmiddels tot de duurste van Europa. In de Nederlandse hoofdstad moet meer worden betaald voor een bed dan in populaire steden als Barcelona, Londen, Parijs, Milaan en München.
Wel zal de omzet van hotels in Amsterdam onder druk komen te staan, gelet op de toename van nieuwe locaties de komende jaren. ABN AMRO verwacht dat het kameraanbod de komende twee jaar in Amsterdam met circa 6000 stijgt. Tot 2023 voorziet de bank een toename van 7900 hotelkamers. Daarmee zou Amsterdam in totaal 40.000 hotelkamers tellen.

Duurste steden

Na Amsterdam zijn Den Haag, Maastricht en Utrecht de duurste steden in Nederland om als hotelgast te verblijven.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!