Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Toch geen kromme komkommers in de winkel

3 aug 2009
  •  
leestijd 1 minuten
3933203.jpg
Sinds 1 juli van dit jaar heeft de Europese Unie de regels voor de grootte en de vorm van 26 soorten groente en fruit afgeschaft. Dit zou betekenen dat er geen belemmering meer is voor de kromme komkommer. Die viel namelijk ook onder die Europese 'schoonheidsregel'.
Toch blijft de enigszins rechte komkommer de trend op komkommergebied. Dat voorpelt althans een analist op het gebied van Food en Agribusiness van de Rabobank.
Dat heeft onder andere te maken met de manier van productie. Om aan de eerdere Europese regelgeving te voldoen, is het productieproces ingesteld op rechte komkommers. Ook zijn de supermarkten al helemaal gewend aan de rechte vorm. De manier van komkommers inpakken is zo veel efficiënter en dus goedkoper.
Het verbod op groente en fruit met een vorm die niet standaard is, is opgeheven om voedsel- en waterverspilling te voorkomen. Onder Europeanen is de komkommer één van de meest populaire groente. De consumptie ervan en de variëteit zijn al jaren stabiel. Tomaten van allerlei kleuren en vormen komen en gaan, maar de komkommer blijft altijd de gewone komkommer.

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar