Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Telecombedrijven niet opnieuw in zee met BKR

08-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bkr-logo_03.jpg
Telecombedrijven Vodafone, T-Mobile en Telfort gaan schulden van klanten niet opnieuw melden bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het bureau wilde een nieuwe samenwerking, maar heeft de telecombedrijven ondanks diverse pogingen niet op andere gedachten kunnen brengen. Dat meldde het BKR vrijdag.
De samenwerking tussen het BKR en de telecomaanbieders werd begin dit jaar stopgezet. De telecombranche meldde de klantengegevens tot dan toe vrijwillig bij het BKR, maar besloot daarmee te stoppen. De telecombedrijven willen namelijk niet dat mensen door een relatief kleine telefoonschuld later problemen krijgen bij het afsluiten van een lening, zoals een hypotheek. Het BKR betreurt de gang van zaken en onderkent het belang van het registreren van telecomcontracten. Uit eerder onderzoek van het bureau blijkt dat mensen met een betalingsachterstand op een telefooncontract twaalf keer zoveel kans hebben opnieuw in financiële problemen te komen. ANP In de uitzending van 10 april 2010 sprak Kassa al over de verregaande consequenties van een BKR-registratie.

Meer over:

schulden, bkr, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!